skip to Main Content
Wirecard BONUS:
Uplati 10€ uzmi 40€
Odlične kvote
Brze isplate

Akhisar – Konyaspor, 25.12.2016. – Superliga

Akhisar – Konyaspor – Domaćin ovog ogleda je u donjem, a gosti u gornjem dijelu tabele i dijeli ih sedam bodova, ali u prethodna tri meča su i jedni i drugi neporaženi. Uračunata su tu i dva meča Kupa i učinak Akhisara su dva remija i pobjeda, dok je Konyaspor upisao sva tri remija. Treba reći i da je Konyaspor igrao i Evropsku ligu u i tom takmičenju su posljednji put poraženi, tačnije izgubili su pet od šest utakmica, a samo u domaćim takmičenjima su jako dugo bez poraza. Akhisar nije imao evropskih obaveza, ali su zato imali jednu veoma dugu negativnu seriju od šest kola bez pobjede, kada su pali i do zone ispadanja. Prošle sezone je Konyaspor slavio na ovom gostovanju sa 2:0, dok na domaćem terenu nisu uspjeli pobjediti Akhisar i završilo je 1:1. Početak: 25.12.2016. – 14:00 SEV

Akhisar

Akhisar ove sezone najviše problema ima sa realizacijom i do sada su postigli svega deset golova, što je najmanje u ligi. Odbrana je puno bolji dio tima, a treba reći i da su u gostima osvojili veći broj bodova. Ima tu još zanimljivosti, jer su svih pet remija do sada odigrali rezultatom 0:0. Posljednji u nizu im se dogodio baš u prošlom kolu kada su u gostima kod Alanyaspora odigrali meč bez golova i to nakon domaćeg poraza od Osmanlispora. Prije tog poraza su uspjeli uvezati tri utakmice u kojima nisu izgubili, a za sada ni u četiri meča Kupa nemaju poraz.

Pojedinačno treba spomenuti dva igrača koji su poznatiji od ostalih i to su desni bočni Miguel Lopes, koji je tu na posudbi iz lisabonskog Sportinga, te sada već veteran, kolumbijski napadač Hugo Rodallega, koji je i prvi strijelac tima i zabio je skoro pola golova Akhisara. Trener Kafkas je mijenjao početni sastav na posljednja dva meča i opet će, jer bi se u sastav trebali vratiti Azdogdu i Vaz Te, dok je zbog povrede van stroja golman Ozturk.

Vjerovatni početni sastav Akhisara: Kork – M.Lopes, Osmanpasa, Kesimal, Keles – Custodio, Sissoko – Aydogdu, Vaz Te, Hurmaci – Rodallega

Konyaspor

Konyaspor se drži u gornjem dijelu tabele, ali su i oni imali jednu krizu kada su nakratko pali u donji dio tabele. Imali su tada samo jednu pobjedu u šest odigranih kola, međutim, treba imati u vidu da je ova ekipa igrala i Evropsku ligu i da im je to oduzimalo puno snage, iako se nisu iskazali u tom takmičenju. Nikoga nisu uspjeli savladati i tek su sa Bragom remizirali na svom terenu, uz pet poraza i samo dva postignuta gola. Kako je postajalo jasno da će evropski put Konyaspora sigurno završiti nakon grupne faze, sve bolje su igrali u prvenstvu i Kupu, jer su tim takmičenjima posvetili svu pažnju.

U Kupu imaju određenih problema i imaju dva remija, uz pobjedu, dok je u prvenstvu niz bez poraza šest kola. Imali su i nešto lakši raspored pa su četiri puta slavili, a dva puta remizirali, s tim da nisu igrali protiv pet prvoplasiranih timova na tabeli. Podjednako dobro igraju na domaćem i gostujućim terenima, gdje su zanimljivo ostvarili po tri pobjede i  tri remija. Mijenja trener Kocaman početni sastav iako u posljednje vrijeme ne gube utakmice, a promjena bi moglo biti i sada. Vraća se Ali Turan na mjesto stopera, a Sahiner će opet biti u veznom redu, dok je povrijeđen samo Meha.

Vjerovatni početni sastav Konyaspora: Kirintili – Skubić, Turan, Vuković, Douglas – Sahiner, Camdali, Findikli, Milošević – Rangelov, Bajić

Akhisar – Konyaspor TIP

Akhisar ima problema sa postizanjem golova i na domaćem terenu igraju uglavnom tvrde utakmice, ali Konyaspor je u gostima itekako raspoložen i lako pobjeđuju i postižu golove pa i na ovom meču očekujemo da ipak ne bude tako neefikasno.

Tip: preko 2 gola

Visina uloga: 5/10

Kvota: 2,00 kod comeon (sve do 1,90 se može odigrati bez problema)

25€Više
Back To Top