skip to Main Content
Wirecard BONUS:
Uplati 10€ uzmi 40€
Odlične kvote
Brze isplate

Albanija – Izrael, 12.11.2016. – Kvalifikacije za SP

Albanija – Izrael – Obzirom da se nalaze zajedno u grupi sa Španijom i Italijom, selekcije Albanije i Izraela će se do samog kraja ovih kvalifikacija vjerovatno boriti samo za to utješno treće mjesto i dodatne bodove na FIFA-inoj rang listi, tako da i ovaj njihov duel u okviru četvrtog kola možemo gledati samo iz te perspektive. Naime, već su nam prva tri kola pokazala da imaju veoma male šanse protiv glavna dva favorita, obzirom da su Izraelci kod kuće poraženi od Italije, a Albanci od Španije, ali su zato u preostala dva meča i jedni i drugi upisali pobjede nad Makedonijom i Lihtenštajnom. Dodajmo još i da je ovo njihov prvi međusobni ogled u povijesti. Početak: 12.11.2016. – 20:45 SEV

Albanija

Za selekciju Albanije slobodno možemo reći da su oni u posljednje vrijeme postali ono što je donedavno bio Izrael, a to je suparnik protiv kojeg nikome nije lako doći do bodova, pogotovo kad se igra na njihovom terenu. Tako su i u prošlim kvalifikacijama za EURO završili čak na drugom mjestu u grupi i tako izborili povijesni plasman na neko veliko takmičenje, dok su i ovaj novi ciklus otvorili s dvije pobjede, i to kod kuće nad Makedonijom s 2:1 te u gostima kod Lihtenštajna s 2:0.

No, već na prvoj težoj prepreci su zapeli jer je favorizovana Španija u trećem kolu kao gost slavila s 2:0, nakon čega su i Albanci vjerovatno shvatili da će se do samog kraja kvalifikacija prije svega morati posvetiti toj borbi za treće mjesto, a gdje im je inače glavni konkurent naredni protivnik Izrael. Upravo zbog toga je i selektor de Biassi najavio znatno ofanzivniji pristup svoje ekipe nego u duelu sa Španijom, s tim da je u napadu i dalje lišen usluga povrijeđenih Sadikua i Gashija pa će na toj poziciji vjerovatno i ovaj put priliku dobiti Balaj.

Vjerovatni početni sastav Albanije: Berisha – Hysaj, Djimsiti, Mavraj, Agolli – Xhaka, Abrashi – Roshi, Memushaj, Hyka – Balaj

Izrael

Za razliku od Albanije, Izraelci ni u prošlim kvalifikacijama za EP nisu uspjeli izboriti plasman na svoje prvo veliko takmičenja, a kako smo već u uvodu istakli da se ovaj put s njima u grupi nalaze selekcije Španije i Italije, onda je sasvim jasno da su im šanse za takvo nešto sada još i manje. A to je ustvari najbolje potvrdio susret prvog kola u kojem su na svom terenu poraženi s 3:1 od Italije, da bi u nastavku kvalifikacija ipak iskoristili nešto povoljniji raspored te došli do gostujuće pobjede nad Makedonijom i domaće nad Lihtenštajnom, i to u oba navrata sa po 2:1.

Upravo zbog toga vjerujemo da će selektor Levy postaviti sličnu taktiku i na ovom gostovanju kod Albanije, s tim da bi ipak trebali biti nešto defanzivniji nego protiv Lihtenštajna, jer i sami znaju da su Albanci izuzetno neugodni na svom terenu. Naime, za Izrael bi vjerovatno i remi bio zadovoljavajući u ovom susretu, pogotovo jer zbog povreda ne mogu računati na golmana Kleymana, braniča Davidzadu, veznjake Kayala, Yeinija, Golasu, Refaelova i Saiefa te napadače Atzilija i Dabbura.

Vjerovatni početni sastav Izraela: Goresh – Dasa, Zedek, Gershon, Ben Harush – Cohen, Bitton, Natcho – Zahavi, Ben Haim – Hemed

Albanija – Izrael TIP

Iako je ovo duel dva poprilično izjednačena tima, mi smo ipak odlučili da blagu prednost damo selekciji Albanije, i to prije svega jer se oni u posljednje vrijeme nalaze u nešto boljoj formi od Izraelaca, a uz to će svakako imati i veliku podršku s tribina.

Tip: azijski hendikep 0 Albanija

Visina uloga: 6/10

Kvota: 1,61 kod betvictor (sve do 1,56 se može odigrati bez problema)

25€Više
Back To Top