skip to Main Content
VODIČ U SVIJET
ONLINE KAZINA
NAJBOLJI KAZINO-BONUSI
BONUSI BEZ UPLATE!!!

Anderson – Isner, 13.07.2018. – Wimbledon London

Anderson – Isner – Nakon četvrtfinalnih mečeva na Wimbledonu vidjeli smo jedno veliko iznenađenje u kojem je Anderson nakon rezultatskog zaostatka od dva seta uspio pobijediti R. Federera. Tako će Južnoafrikanac za prolaz u finale igrati protiv još jednog odličnog servera, a radi se od Amerikancu J. Isneru. Početak: 13.07.2018. – 14:00 SEV

K. Anderson

Anderson je u četvrtfinalnom meču priredio veliko iznenađenje i sa turnira eliminirao prvog nositelja, i branitelja titule, R. Federera. Švicarac je bio veliki favorit i u tom stilu je počeo ovaj meč. Imao je potpunu kontrolu nad kretanjem rezultata sve do kraja trećeg seta. Prva dva seta Švicarac je lako riješio u svoju korist, a nakon toga je imao i meč-loptu u trećem setu koju nije uspio iskoristiti za uvjerljivu pobjedu.

Od tog trenutka sve se okrenulo u korist Anderosna koji se nije predavao, a njegovi servis gemovi su bili sve sigurniji i neuhvatljivi za Federera. Tako je Anderson uspio zadržati visok nivo servisa u narednim setovima, koji su mu prvo donijeli izjednačenje, a nakon toga i pobjedu. Odlučujući peti set se igrao na razliku, a koncentracija Federera popustila je u 23. gemu koji je donio veliku priliku za Andersona koju ovaj nije prokocka. Statistika ovog meča bila je dosta ujednačena pa ovom prilikom nemamo nešto što bi smo posebno mogli istaknuti.

J. Isner

Isner je u duelu dvojice odličnih servera izašao kao pobjednik. Amerikanac je za protivnika u četvrtfinalu imao favorizovanog Kanađanina M. Raonića kojeg je savladao rezultatskim preokretom nakon izgubljenog prvog seta. Kao što se moglo očekivati, bio je ovo jedan dosta izjednačen meč zasnovan na servisima koji su glavno oružje obojice tenisača. Tako su prva dva seta riješena nakon tie-breaka, dok je u druga dva seta Isner uspio iskoristiti nešto lošiji servis svoga protivnika.

Sve ovo što smo do sada rekli možemo potkrijepiti ukupnim brojem as-eva koji iznosi 56. Od toga je Raonić pogodio 31, dok je preostalih 25 djelo Isnera. Vrlo bitan podatak je i procent realizacije prvog servisa koji je kod Isnera iznosio nevjerojatnih 90%, dok je Raonić bio nešto manje uspješan sa 80%. Što se tiče broja direktno osvojenih poena bio je dosta ujednačen i iznosio 59:55, a isto se odnosi i na broj neprisiljenih pogrešaka 18:17.

Anderson – Isner TIP

Od 11 do sada odigranih mečeva između ove dvojice tenisača, njih osam je pripalo Isneru, dok je Anderson bio bolji tri puta. Posljednji meč odigrali su prije tri godine u Indian Wellsu pa je jasno kako se do danas odnos snaga znatno promijenio, tj. Anderson je danas mnogo bolje rangiran tenisač. Zbog toga možemo očekivati dosta neizvjestan meč sa više od tri seta.

Tip: preko 3,5 setova

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,54 kod betsson (sve do 1,50 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
nema bonusaposjeti betsson
Back To Top