skip to Main Content
NAJAVA SEZONE
2019/2020
Engleska, Njemačka
Italija, Španija

AS Monaco – SC Amiens, 18.05.2019. – Ligue 1

AS Monaco – SC Amiens / Ligue 1 – U francuskom nogometnom prvenstvu se igra pretposljednje kolo i najzanimljivija je borba za opstanak, a ovo je utakmica koja puno toga odlučuje. Monaco se novom serijom od sedam mečeva bez pobjede doveo u situaciju da imaju isti broj bodova kao ekipa koja ide u razigravanje, dok Amiens ima dva boda više. I gosti su dugo bez pobjede, a u prvom dijelu prvenstva je bilo 2:0 za Monaco.

AS Monaco – SC Amiens počinje 18.05.2019. u 21:00 SEV

AS Monaco

Očajno loša sezona za Monaco nikako da završi, ali nikako ni da ova ekipa prebrine brige oko opstanka. Imali su u jednom momentu veoma tešku poziciju, ali su se uspjeli uvezati sedam mečeva bez poraza i tako su popravili plasman. Tada se činilo da je sve riješeno, međutim, opet su pali u krizu rezultata i prethodnih sedam mečeva nisu nikoga pobjedili. Sada su izgubili dva meča zaredom i doveli se pod imperativ pobjede u ovom meču. U porazu od Nimesa u prošlom kolu nije bilo Fabregasa, koji se sada vraća i na klupu će Naldo.

Vjerovatni početni sastav Monaca: Benaglio – Sidibe, Glik, Jemerson, Ballo-Toure – Ad.Silva, Fabregas – Martins, Golovin, Lopes – Falcao

SC Amiens

Amiens je od početka prvenstva u donjem dijelu tabele i to uglavnom malo iznad zone ispadanja, u kojoj su i bili nekoliko kola. U finišu sezone teško dolaze do pobjeda, ali teško i gube i od prethodnih osam utakmica su na njih sedam igrali nerješeno. Poraženi su kod Nantesa prije četiri kola, a na pobjedu čekaju od početka marta i duela sa Nimesom. U prošlom kolu su sa Toulouseom igrali 0:0 pred svojim navijačima i propustili su priliku da pobjedom sebi bitno olakšaju posao u preostala dva kola. Sada bi u slučaju poraza došli u težak položaj pa je dobro da nemaju povrijeđenih igrača.

Vjerovatni početni sastav Amiensa: Gurtner – Krafth, Prince, Dibassy, Pieters – Monconduit, Gnahore, Blin – Otero, Guirassy, Mendoza

AS Monaco – SC Amiens TIP

Monaco je pod pritiskom i zaista bi morali slaviti u ovom duelu, s tim da i Amiens treba bodove. Gosti su pravi eksperti za remije u posljednje vrijeme i ne bi imali ništa protiv još jednog nerješenog rezultata, ali mi ipak vjerujemo u pobjedu domaćina.

Tip: pobjeda Monaca

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,70 kod unibet (sve do 1,60 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
100% do 25€Uzmi bonus

Ostali članci:

Valladolid – Valencia, 18.05.2019. – Primera liga

Manchester City – Watford, 18.05.2019. – FA Cup (finale)

FC Sevilla – Athletic Bilbao, 18.05.2019. – Primera liga

Back To Top