skip to Main Content
BONUS:
300% do 30€
BRZE ISPLATE
VISOKE KVOTE

A. Bedene – M. Klizan, 05.01.2017. – ATP Chennai

Bedene – Klizan Za analizu prvog meča sa turnira u Chennaiu odabrali smo duel drugog kola u kojem se sastaju Britanac A. Bedene i četvrti nositelj, Slovak M. Klizan. U okviru mečeva prvog kola Bedene je bez izgubljenog seta savladao G. Garcia-Lopeza, dok je Bedene kao jedan od nositelja bio slobodan u prvom kolu. Prošlogodišnji pobjednik ovog turnira bio je S. Wawrinka koji je u finalu savladao B. Čorića. Početak: 05.01.2017. – 10:00 SEV

A. Bedene

Bedene je protekle sezone pokvario svoj rejting iz 2015. godine kada je stigao do 45. mjesta na ATP ljestvici. Na osnovu toga, lako je pretpostaviti da 2016. godina nije ostala u dobrom sjenčanju pa je za nekadašnjeg Slovenca, a sada Britanca, ova godina prilika da pokaže svoj pravi potencijal. Bedene se trenutno nalazi na 101. poziciji ATP ljestvice bez osvojenih profesionalnih titula. Najbliži osvajanju prve ATP titule bio je 2015. godine upravo na turniru u Chennaiu, gdje je igrao finale u kojem je poražen od strane S. Wawrinke.

Kada su u pitanju rezultati iz prošle sezone onda je bitno naglasiti kako je najbolji nastup Bedene imao ponovo na ovom turniru u Chennaiu pa možemo zaključiti da je ovo teren koji mu baš odgovara. Prošlogodišnji nastup završio je u polufinalu, a bolji od njega bio je B. Čorić, nakon tri jako neizvjesna seta. Gotovo sve ostale turnire Britanac je završavao u prva dva kola, a iznimka je Roland Garros, gdje je igrao treće kolo u kojem poražen od N. Đokovića.

M. Klizan

Klizan je trenutno 35. igrač svijeta sa ukupno pet osvojenih titula od kojih su dvije iz protekle sezone sa turnira u Rotterdamu i Hamburgu. Najbolji rejting imao je prije dvije sezone kada je bio na 24. mjestu ATP ljestvice, a u prošloj godini ostvario je omjer od 106 pobjeda i isto toliko poraza. Osim spomenute dvije titule koje su predstavljale veliko iznenađenje, Klizan nije napravio mnogo dobrih rezultata u prošloj godini.

Prije početka turnira u Rotterdamu i Hamburgu nisu mu davane gotovo nikakve šanse obzirom da je većinu turnira završavao u prvom kolu. Međutim, Slovak je pokazao da je sposoban napraviti iznenađenja i doći do naslova kada se to najmanje očekuje. Pored spomenutih turnira, vrijedan rezultat izborio je i na turniru u Sofiji, gdje je igrao polufinale u kojem je rezultatom (2:1) poražen od V. Troickog.

A. Bedene – M. Klizan TIP

Međusobni skor ove dvojice tenisača je (1:1). Oba meča odigrana su 2012. godine, a Bedene je bio bolji u Beogradu (6:4 7:6), dok se Klizan revanširao u Umagu (6:2 6:2). Gledajući osvojene titule i poziciju na ATP ljestvici, Klizan bi trebao važiti za blagog favorita. Međutim, Bedene je u protekloj sezoni imao kontinuitet, dok je Klizan samo na momente prikazivao dobru igru. Osim toga, Britanac je odlično odigrao meč prvog kola protiv G. Garcie-Lopeza pa smo blagu prednost u ovom meču odlučili dati upravo njemu.

Tip: pobjeda Bedena

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,67 kod betvictor (sve do 1,62 se može odigrati bez problema)

25€Više
Back To Top