skip to Main Content
Kockarnice
Slotovi
Najbolja kazina!
Novi dizajn!

Češka – Grčka, 09.09.2019. – SP u košarci

SP u košarci za muškarce / Češka – Grčka – Evropski duel u okviru grupe K mogao bi odlučiti koja će ekipa proći u ¼ finale SP-a, za koje još nije sigurna nijedna selekcija iz ove grupe. Čak ni SAD, koje imaju omjer 4-0, ali njihov neprolazak je u domenu teorije. Češka je druga s 3-1, koliko ima i Brazil, dok je Grčka na omjeru 2-2.

Utakmica Češka – Grčka počinje 09.09.2019. u 10:30 SEV

Češka

Češka debituje na svjetskim prvenstvima kao samostalna država, a sada ima priliku da pobjedom ili porazom manjim od 12 poena, pod uslovom da i SAD u zadnjem kolu dobiju Brazil, zaigra i u ¼ finalu te se nada karti za Olimpijske igre u Tokiju. Česima, koji su u Kinu stigli bez Veselya, niko nije davao nikakve izglede za prolaz ni prve grupne faze.

Međutim, oni su nakon poraza u 1. kolu od SAD-a, dobili Jpan s 89:76 te Tursku s čak 91:76. Bila je to i njihova najveća i najznačajnija pobjeda u historiji, jer su izborili prolaz u drugu grupnu fazu. Uslijedio je i trijumf protiv Brazila s 93:71, za koji je Satoransky upisao 20 poena, devet asistencija i sedam skokova. Schilb je upitan zbog povrede zgloba.

Vjerovatni početni sastav Češke: Satoransky, Bohacik, Hruban, Kriz, Balvin.

Grčka

Grčka je prošlo prvenstvo okončala porazom u 1/8 finala od Srbije, koja je kasnije igrala u finalu. Grci za prolaz u ¼ finale ne zavise samo od sebe, jer im za prolaz treba i pomenuta pobjeda SAD-a nad Brazilom te trijumf protiv Češke s 12 poena razlike. Realno je očekivati da SAD dobiju Brazil, ali pitanje je koliko oni imaju snage za trijumf s tolikom razlikom.

Grci su do sada dobili Crnu Goru s 85:60 i Novi Zeland s 103:97, dok su poraženi od Brazila s 78:79 i očekivano u zadnjem meču od SAD-a s 53:69, u kojem je 16 poena i 13 skokova upisao G. Antetokounmpo. Zanimljivo je da je selektor Skourtopoulos dobio odluku da svog najboljeg igrača ne koristi u zadnjem periodu, kako bi ga sačuvao i bio odmorniju za ovu utakmicu.

Vjerovatni početni sastav Grčke: Calathes, Papapetrou, G. Antetokounmpo, Printezis, Bourousis.

Tip za klađenje: Češka – Grčka

Grčka je kvalitetniji tim, ali će biti pod velikim pritiskom. Česi su s druge strane premašili sva očekivanja pa mogu puno opuštenije igrati ovu utakmicu, u kojoj mogu samo dobiti. Tipujemo hendikep na Češku.

Tip: Češka +10,5

Visina uloga: 6/10

Kvota: 1,84 kod unibet (sve do 1,79 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
100% do 25€Uzmi bonus

Ostali članci:

Medvedev – Nadal, 08.09.2019. – ATP US Open

Švedska – Norveška, 08.09.2019. – Kvalifikacije za EP

Finska – Italija, 08.09.2019. – Kvalifikacije za EP

 

Back To Top