skip to Main Content
VODIČ U SVIJET
ONLINE KAZINA
NAJBOLJI KAZINO-BONUSI
BONUSI BEZ UPLATE!!!

Daniel – Simon, 12.04.2019. – ATP Marrakech

Daniel – Simon / ATP Marrakech – Turnir u Marrakechu stigao je do četvrtfinala, a u okviru te faze takmičenja analizirat ćemo meč između Japanca T. Daniela i Francuza G. Simona. Za prolaz u ovu fazu takmičenja Daniel je nakon tri odigrana seta slavio pobjedu nad A. Menendezom, dok je Simon bez izgubljenog seta bio bolji od G. Andreozzia.

Daniel – Simon počinje 12.04.2019. u 11:00 SEV

T. Daniel

Prije par sezone od Daniela se očekivalo da nastavi stopama K. Nishikoria koji je jedan od najboljih japanskih tenisača. Međutim, Daniel do sada nije opravdao ta očekivanja, obzirom da je u prethodnih devet godina profesionalne karijere uspio osvojiti samo jednu titulu, a to mu je pošlo za rukom prošle sezone u Istanbulu, gdje je u finalnom meču pobijedio M. Jaziria rezultatom 2:0.

Najbolji rejting dosadašnje karijere Daniel je imao sredinom prošle godine kada je bio 64. igrač svijeta. Danas je taj rejting nešto slabiji pa je Japanac u Marrakech stigao sa 75. pozicije na ATP ljestvici. Ova sezona nije počela na najbolji način kada su u pitanju rezultata ovog japanskog tenisača. Do ovog turnira ostvario je negativan omjer od četiri pobijede i čak osam poraza. Na osnovu toga, možemo konstatirati da je plasman u ovo četvrtfinale Marrakecha ujedno i njegov najbolji rezultat u ovoj godini.

G. Simon

Simona bi smo mogli svrstati u veterane trenutne ATP ljestvice, obzirom da je ovaj francuski tenisač navršio 34 godine starosti, ali još uvijek kotira dosta dobro te se trenutno nalazi na 27. poziciji. Svoj najbolji rejting karijere Simon je imao početkom 2009. godine kada je bio 6. igrač svijeta, a do sada je uspio osvojiti 14 ATP titula od kojih su dvije iz prošle sezone sa turnira u Puneu i Metzu.

Do turnira u Marrakechu Simon je izborio osam pobjeda, a isto toliko puta je bio poražen. Najbolje nastupe u ovoj godini imao je na dva uvodna turnira koja je igrao u Puneu i Sydneyu, a na oba ova turnira dosegao je polufinala u kojima su bolji od njega bili K. Anderson i A. de Minaur. Na domaćem turniru u Marseilleu Simon je igrao četvrtfinale koje izgubio od D. Goffina, a kada su pitanju Mastersi, najbolji rezultat imao je u Indian Wellsu, gdje je igrao treće kolo u kojem je izgubio od D. Thiema.

Daniel – Simon TIP

Daniel i Simon do sada nisu igrali međusobne mečeve na ATP Touru. Po svemu što smo do sada rekli, jasno je da Simona možemo smatrati favoritom, obzirom da Daniel još nije zabilježio neki značajniji rezultat. Osim toga, Simon je u prošlosti imao nekoliko zapaženih nastupa na ovoj vrsti podloge, pa smatramo da preko Daniela može izboriti polufinale, čak i uz manji hendikep u broju osvojenih gemova.

Tip: Simon -2,5 gemova

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,54 kod 10bet (sve do 1,50 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
50% do 100€Uzmi bonus

Ostali članci:

Villarreal – Valencia, 11.04.2019. – Evropska liga

Calgary Flames – Colorado Avalanche, 12.04.2019. – NHL

Arsenal – SSC Napoli, 11.04.2019. – Evropska liga

Back To Top