skip to Main Content
NAJAVA SEZONE
2019/2020
Engleska, Njemačka
Italija, Španija

Dinamo Zagreb – Rijeka, 13.07.2019. – Superkup Hrvatske

Superkup Hrvatske/Dinamo Zagreb – Rijeka – Utakmicom Superkupa Hrvatske, u kojoj se u Zagrebu sastaju prvak i domaćin Dinamo te osvajač Kupa Hrvatske Rijeka, otvara se nova nogometna sezona u toj zemlji. Dinamo ima pet, a Rijeka jedan trofej Superkupa u svojim vitrinama.

Utakmica Dinamo Zagreb – Rijeka počinje 13.07.2019. u 20:00 SEV

Dinamo

Dinamo je prošle godine odbranio naslov prvaka Hrvatske, koji su osvajali dvije sezone uzastopno, a ukupno 13 puta u zadnjih 14 sezona. Međutim, prošle sezone nisu bili uspješniji i od Rijeke. Naime, u četiri međusobna prvenstvena meča, svako je upisao po jednu pobjedu- na svom terenu, dok su dva susreta okončana neriješeno.

Međutim, u finalu Kupa Hrvatske, koji se igrao na neutralnom terenu u Puli, slavila je Rijeka s 3:1. Tokom ljeta nisu doveli neko zvučno pojačanje, ali bi mogli ostati bez Olma, Gojaka, Hajrovića i golmana Livakovića, za koje se interesiraju neki strani klubovi. Zbog povreda neće nastupiti Dilaver i Moharrami, a upitni su i kapiten Ademi te Theophil.

Vjerovatni početni sastav Dinama: Livaković, Stojanović, Theophile, Leovac, Gvardiol, Šunjić, Gojak, Olmo, Oršić, Hajrović, Gavranović.

Rijeka

Osim što je prošle sezone bila jedini hrvatski klub koji je u međusobnim duelima imao bolji skor od Dinama, Rijeka je i jedini klub koja je u zadnjih 14 sezona, bilo je to u sezoni 2016./2017., uspjela prekinuti dominaciju Dinama te osvojiti čak duplu krunu. Rijeka  će ove sezone braniti trofej Kupa Hrvatske, a u ovom meču, praktično, brani i trofej Superkupa Hrvatske, kojeg su zadnji i jedini put bili osvojili upravo oni.

Bilo je to 2014. godine, kada je u Rijeka iskoristila prednost domaćeg terena te savladala Dinamo s 2:1. S obzirom da je Dinamo od tada osvojio tri, a Rijeka jednu duplu krunu, od tada se nije ni igrao Superkup, u kojem je Rijeka još dva puta igrala za trofej. Bilo je to 2005. i 2006. godine, ali tada su poraženi od Hajduka i Dinama. Rijeka je u zadnjem pripremnom meču s čak 4:1 porazila kiparski Apoel.

Vjerovatni početni sastav Rijeke: Sluga, Capan, Puncec, Raspopović, Tomečak, Gorgon, Halilović, Lepinjica, Župarić, Kvržić, Čolak.

Tip za klađenje: Dinamo Zagreb – Rijeka

Rijeka je prošle godine osvojila drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske, ali s čak 25 bodova manje od Dinama, ali je trofej Kupa koji je završio u njihovim vitrinama potvrdio uspješnu sezonu. Rijeka je pokazala da je neugodan rival Dinamu, ali ipak tipujemo da će ovog puta Dinamo slaviti.

Tip: trijumf Dinama

Visina uloga: 6/10

Kvota: 1,85 kod Unibet (sve do 1,80 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
100% do 25€Uzmi bonus

Ostali članci:

Halep – Williams, 13.07.2019. – ATP Wimbledon

Spartak Moscow – Sochi, 13.07.2019. – Premijer liga Rusije

Hearts – Dundee United, 12.07.2019. – Liga kup Škotske

Back To Top