skip to Main Content
VODIČ U SVIJET
ONLINE KAZINA
NAJBOLJI KAZINO-BONUSI
BONUSI BEZ UPLATE!!!

Đoković – Federer, 19.08.2018. – ATP Cincinnati

Đoković – Federer / ATP Cincinnati – Može li Đoković u finalu Cincinnatia svladati Federera i postati prvi igrač sa osvojenim svim Masters titulama? Ovo je jedina titula koja Noletu nedostaje kada su u pitanju turniri serije 1000. Za plasman u finalni meč Đoković je bio bolji od M. Čilića, dok je Goffin u drugom setu predao meč Federeru.

Đoković – Federer počinje 19.08.2018. u 22:00 SEV

N. Đoković

Kako smo već nagovijestili u samom uvodu, imperativ pobjede je na strani Đokovića. To može biti velika prednost , ali i opterećenje koje bi srpskog tenisača moglo dekoncentrirati. To se već dešavalo u prošlosti, jer je po nekom nepisanom pravili najteže napraviti posljednji korak. U njegovom slučaju to bi bila titula sa svih devet Masters turnira serije 1000, a koliko bi to značilo za njega, najbolje govori podatak da to još nijednom tenisaču nije pošlo za rukom.

U posljednjoj analizi govorili smo o tome da Đoković odavno nije došao do jedne lagane pobjede. Tako je bilo i u polufinalnom meču u kojem je igrao protiv šampiona iz 2016. godine M. Čilića. Meč je trajao dva i pol sata, a okončan je rezultatom 6:4 3:6 6:3. Zabrinjavajuće je to što je Đoković čak 12 puta bio suočen sa break-loptama na svom servisu, a devet puta je uspio da se izvuče iz takve situacije. Ono što je dobar statistički pokazatelj je realizacija prvog servisa od 72%.

R. Federer

Za razliku od Đokovića, Federer je čak sedam puta bio šampion Mastersa u Cincinnatiu. Zanimljivo da je tri, od tih sedam titula, osvojio nakon pobjede nad Đokovićem u finalnom meču. Prema tome, statistika i istorija su na strani Federera koji će u ovom finalu biti malo odmorniji, obzirom da je odigrao malo više od jednog seta u polufinalnom meču sa Belgijancem D. Goffinom.

Goffin je bio potpuno ravnopravan protivnik Federeru. Prvi set odlučen je u tie-breaku u kojem je Belgijanac imao prvi prednost, ali je Federer ipak napravio preokret za vodstvo od 1:0. U drugom setu odigrana su samo dva gema, nakon kojih je Goffin predao meč. Svoj najteži meč na ovom turniru Federer je odigrao protiv S. Wawrinke. Wawrinka je konačno ličio na onog tenisača iz prethodnih sezona i dobro je namučio svog sunarodnjaka.

Đoković – Federer TIP

U dosadašnjim susretima ove dvojice tenisača, Đoković je bio za nijansu uspješniji pa je slavio 23 pobjede, dok je Federer 22 puta uspio pobijediti Noleta. Već smo rekli da je statistika iz Cincinnatia ubjedljivo na strani Federera. Ovo je meč u kojem je će odlučivati razne nijanse. Psihološki aspekt će biti vrlo bitan, jer je Đoković pod mnogo većim pritiskom. Ono što možemo očekivati jeste maksimalan angažman obojice tenisača, pa neizvjesnost i veći broj gemova ne bi trebali izostati.

Tip: preko 21, 5 gemova

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,53 kod 10bet (sve do 1,50 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
50% do 100€Uzmi bonus
Back To Top