skip to Main Content
Kockarnice
Slotovi
Najbolja kazina!
Novi dizajn!

Klađenje uživo

Burze klađenja postoje već neko vrijeme, ali da budemo iskreni nitko nije uspio nadmašiti Betfair koji ima dominantan položaj kada je u pitanje klađenje uživo. Međutim, popularizacijom i sve većim razvojem ove vrste klađenja, na tržištu se pojavljuju i druge burze klađenja koje bi u dogledno vrijeme mogle ozbiljno da pariraju Betfairu.

Osnove klađenja uživo
Zbog čega je ovaj način klađenja toliko popularan i poseban?

Na burzama klađenja kvote ne postavlja kladionica niti se kladite protiv kladionice. Umjesto toga sami igrači, kladioničari, postavljaju svoje opklade jedni protiv drugih.

Koncept je vrlo jednostavan:
Jedan igrač nudi svoje vlastite ponude za određeni događaj, a drugi može odlučiti da ih prihvati ili ne. Također možete pitati za cijenu na određenom tržištu i neko drugi može odlučiti da se uklopi u Vašu datu ponudu i dati Vam tu cijenu. Nema posrednika u ovom slučaju, sve je odlučeno od strane igrača, što znači da je potpuno nova dinamika u igri, kada je u pitanju burza klađenja.

Podržavanje Vaših favorita
Razmotrit ćemo dva izbora koja imate pri stavljanju opklade na burzi klađenja, počevši sa

„Back“ („podržavam“) opcijom.
Ako „podržite“ odabrani tim, tj. ako ste sigurni u njega te mislite da će odnijeti pobjedu – treba da odaberete opciju „Back“. Drugim riječima, plava opcija predstavlja klasičnu opkladu na pobjedu odabranog tima. U našem primjeru se radi u utakmici između Evertona i Stoka, pa ako očekujete pobjedu Evertona i ako ste zadovoljni trenutnom kvotom od 1,87 potrebno je da kliknete na zaokruženo plavo polje.

kladjenje-uzivo-1

Nakon što vam se otvori novi prozor dobijete mogućnost da upišete vašu željenu sumu u kvadratiću kojem piše „Stake“ („Ulog“), a u našem primjeru je to 100€. Kao što možete vidjeti, u trećem zaokruženom polju nalazi se iznos profita koji biste ostvarili ukoliko Everton pobijedi.

kladjenje-uzivo-2

Nakon što ste  to učinili, jednostavno kliknite na dugme „Place bets“ i vaša opklada će biti prihvaćena. Visine kvota kod klađenja uživo se neprestano mijenjaju, pa se može desiti da spomenuta kvota od 1,87 padne, pa vaša opklada neće biti prihvaćena. U tom slučaju možete prihvatiti novu kvotu ako ste zadovoljni njenom vrijednosti ili čekati da kvota ponovo naraste.
Objašnjenje za „Lay“ opciju postavljanja opklade

Pojednostavljenim rječnikom „Lay“ opciju birate kada smatrate da se nešto neće dogoditi. Naprimjer, ukoliko smatrate da spomenuta utakmica između Evertona i Stokea neće završiti neriješenim rezultatom potrebno je da kliknete na zaokruženo polje sa trenutnom kvotom od 3,7.

kladjenje-uzivo-3

Možete da odlučite da prihvatite njihovu ponudu klikom na crveni kvadratić ili da promijenite spomenutu vrijednost kvote. Kao i u prethodnom primjeru otvorit će se novi prozor, gdje u polje „Backer’s stake“ upisujete novčanu vrijednost koju želite da dobijete.

kladjenje-uzivo-4

Ako pretpostavimo da ste upisali 10€, vaša opklada će biti dobitna ukoliko utakmica ne završi neriješenim rezultatom, ali za ovu uplatu vaš saldo na računu mora iznositi minimalno 27€ „Liability“.

Back To Top