skip to Main Content
BONUS:
300% do 30€
BRZE ISPLATE
VISOKE KVOTE

A. Murray – N. Đoković, 07.01.2017. – ATP Doha

Murray – Đoković Prvi ovosezonski okršaj A. Murraya i N. Đokovića vidjet ćemo već u finalu turnira u Dohi. Đoković je u ulozi branitelja titule obzirom da je u prošlogodišnjem finalu nadigrao R. Nadala, ali obzirom na formu iz kraja protekle sezone, teško da ga možemo smatrati favoritom u samom finalu. Za prolaz u ovo finale Murray je očekivano bio bolji od T. Berdycha, dok je Đoković mnogo teže od očekivanog savladao F. Verdasca. Početak: 07.01.2017. – 16:00 SEV

A. Murray

Prvi igrač svijeta, Britanac A. Murray, na pravi način je otpočeo novu sezonu i stigao do finala turnira u Dohi nakon kojeg će, bez obzira na ishod u finalu, povećati svoju bodovnu prednost nad prvim pratiteljem N. Đokoviće. Moramo reći da je Murray tokom ovog turnira imao par kriznih momenata u kojima se dobro namučio da savlada mnogo slabije protivnike od sebe. Pretpostaviti je da su to bili samo trenutci nedostatka prave motivacije i djelomičnog podcjenjivanja protivnika, obzirom da znamo kako je Murray posljednjih pola godine tenisač sa ubjedljivo najboljom formom.

To je na svojoj koži najbolje osjetio T. Berdych koji je poražen u polufinalu rezultatom (6:3 6:4). Murray je odlično otvorio meč, a nakon što je stekao prednost od jednog breaka bilo je jasno da do iznenađenja noće doći. Bitno je reći kako Berdych u cijelom prvom setu nije imao niti jednu priliku za break, dok je sa druge strane tri puta morao spašavati svoj servis gem. U drugom setu situacije je bila malo drugačija. Berdych je bio prvi koji je zaprijetio breakom, ali je realizacija izostala. Nakon toga, Murray je preuzeo kontrolu nad rezultatom i do kraja slavio pobjedu bez izgubljenog seta.

N. Đoković

Đoković kao i prošle sezone godinu počinje turnirom u Dohi, gdje je došao do svoje prve titule u godini koja je iza nas. Tada je Đoković još uvijek bio u vrhunskoj formi pa mu ni R. Nadal u samom finalu nije uspio pružiti značajniji otpor. Drugi dio sezone donio je dosta problema Đokoviću pa će vrijeme pred nama pokazati koliko je, donedavno prvi igrač svijeta, kvalitetno odradio pripreme koje bi ga vratile u pravu formu, a samim time i borbu za prvu poziciju na ATP ljestvici.

Meč polufinala protiv Verdasca pokazao je da Nole još uvijek ima problema na svom servisu, a to se odnosi i na one servis gemove kada treba potvrditi teško stečenu prednost breaka. Vidljivo je da lako izgubljeni servis gemovi frustriraju Đokovića, a to se kasnije odrazi i na samu koncentraciju u nastavku meča. Upravo takvu situaciju vidjeli smo u polufinalnom meču protiv Verdasca, gdje je Nole, nakon napravljenog breaka, izgubio dva servis gema za redom i to bez osvojenog poena. Verdasco je u ovom meču uspio prokockati čak pet meč lopti pa Đoković zaslužuje sve čestitke na upornosti i velikom preokretu.

A. Murray – N. Đoković TIP

Međusobni skor ove dvojice tenisača je još uvijek ubjedljivo na strani N. Đokovića i iznosi (24:11). Posljednji meč odigrali su u finalu završnog turnira u Londonu, a Murray je slavio pobjedu rezultatom (6:3 6:4). Nekada je Đoković imao veliku psihološku prednost u odnosu na Murraya, ali trenutna situacije je obrnuta. Nema sumnje da će Nole dati svoj maksimum kako bi obranio naslov, ali smatramo da se još uvijek nije vratio u pravu formu koja je potrebna za pobjedu nad Murrayom.

Tip: pobjeda Murraya

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,77 kod unibet (sve do 1,71 se može odigrati bez problema)

50€Više
Back To Top