skip to Main Content
NAJAVA SEZONE
2019/2020
Engleska, Njemačka
Italija, Španija

Njemačka – Estonija, 11.06.2019. – Kvalifikacije za EP

Njemačka – Estonija / Kvalifikacije za EP – Ovaj kvalifikacioni duel ima svog velikog favorita i to je naravno Njemačka, koja je do sada odigrala dvije utakmice i u obje su slavili, dok je Estonija oba puta poražena. Nijemci su oba puta gostovali i trijumf kod Nizozemske je puno važniji, a Estonci su dva puta izgubili od S.Irske. U novijoj istoriji se ovi rivali nisu međusobno sastajali.

Njemačka – Estonija počinje 11.06.2019. u 20:45 SEV

Njemačka

Nijemci su dobro otvorili kvalifikacije i upisali su dva trijumfa, s tim da je onaj prvi puno vrijedniji. Igrali su u gostima kod Nizozemske, koja bi im i trebala biti najveći konkurent u ovoj grupi. Vodili su u tom meču 2:0, ali su do pobjede došli tek u samoj završnici golom N.Schulza za 2:3. U subotu su gostovali kod Bjelorusije i u tom ogledu su bili veliki favoriti, a pobjedili su rutinski sa 0:2. Nije to bila neka nezaboravna partija, ali je bila dovoljna da se upišu novi bodovi. Nije bilo ni selektora Lowa zbog bolesti i neće voditi „Elf“ ni u ovom meču, a odlučio se za formaciju sa tri stopera i Kimmichom u veznom redu. Sada bi možda Goretzka mogao uskočiti u tim.

Vjerovatni početni sastav Njemačke: Neuer – Ginter, Sule, Tah – Klostermann, Kimmich, Goretzka, N.Schulz – Gnabry, Reus – L.Sane

Estonija

Estonci su ionako autsajderi u ovoj grupi, a nakon dva uvodna poraza je jasno da će se ova selekcija teško izboriti za dobar plasman. Još nisu ni igrali protiv dvije najjače selekcije u grupi, nego su dva puta odmjerili snage sa S.Irskom. U prvom meču su bili gosti i izgubili su 2:0, s tim da su se dobro držali u prvom poluvremenu, a u drugom su primili oba gola. U subotu su dočekali S.Irsku i poveli su golom Vassiljeva sredinom prvog poluvremena. Opet su pali u drugom i pred kraj su primili dva gola u samo tri minute razmaka. Moguće je da bude nekih promjena u sastavu.

Vjerovatni početni sastav Estonije: Lepmets – Kams, Vihmann, Mets, Pikk – Dmitrijev, Kait – Zenjov, Vassiljev, Sinyavskyi – Sorga

Njemačka – Estonija TIP

Njemačka je apsolutni favorit u Mainzu i Estonija se samo može nadati da neće doživjeti neki brodolom. Nije baš da su Nijemci blistali protiv Bjelorusije, ali ovdje očekujemo njihovu sigurnu i ubjedljivu pobjedu.

Tip: azijski hendikep -3 Njemačka

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,60 kod pinnacle (sve do 1,55 se može odigrati bez problema)

KladionicaPrednostiLink
Visoke kvote i limitiposjeti pinnacle

Ostali članci:

Island – Turska, 11.06.2019. – Kvalifikacije za EP

Italija – Bosna i Hercegovina, 11.06.2019. – Kvalifikacije za EP

Belgija – Škotska, 11.06.2019. – Kvalifikacije za EP

Back To Top