Odgovornost - igrati ali umjereno

Igranje kao zabava a ne ovisnost.

Priređivači klađenja se maksimalno trude da njihovim korisnicima bude što zabavnije, ali se desi i to, da počne kao sportsko klađenje tj. kockanje iz hobija, a s vremenom pređe u ovisnost. Seriozne kladionice na svojim portalima za ovakve slučajeve nude razne vrste pomoći.

Svi koji se bave ovim poslom bi svakako trebali naglasiti, da često igranje može dovesti do ovisnosti. Najvažnije je uočiti problem na vrijeme pa stoga svim potencijalnim ovisnicima savjetujemo da se klone lokalnih kladionica, gdje nemaju preglednost uloženog novca. Ulaganja se ne protokolišu, što nije slučaj u online kladionicama.

Dobra kladionica nudi različite mogućnosti pomoći ovisnicima, zbog čega igrač pri najmanjoj sumnji da gubi kontrolu treba da se obrati korisničkoj službi i zatraži pomoć. Seriozne online kladionice u tom slučaju nude ličnu pomoć u vidu vremenski ograničene ili stalne zabrane igranje, a uz to nude i razne opcije za savjetovanje sa stručnjacima.

I pored svi instrumenata koje sve prave kladionice nude, svakako je najbolji savjet od portala Kocka: Igrati, da, ali umjereno!!!