skip to Main Content
BONUS:
300% do 30€
BRZE ISPLATE
VISOKE KVOTE

P. Kohlschreiber – M. Jaziri, 03.01.2017. – ATP Doha

Kohlschreiber – Jaziri Sa početkom nove kalendarske godine tradicionalno počinje i nova teniska sezona. Za svega petnaestak dana počet će i prvi ovosezonski Grand Slam , Australian Open, a tenisači će do tada brusiti formu na nekom od pripremnih turnira koji će se do tada odigrati. Ove sedmice na rasporedu su tri turnira kategorije 250, a igraju se u Chennaiu, Brisbaneu i Dohi. Turnir u Dohi posebno privlači pažnju obzirom da se u žrijebu nalaze prvi i drugi igrač svijeta. Upravo ovim turnirom počet ćemo novu sezonu, a za premijernu analizu odabrali smo duel između Nijemca P. Kohlschreibera i Tunižanina M. Jaziria. Početak: 03.01.2017. – 12:00 SEV

P. Kohlschreiber

Kohlschreiber je proteklu sezonu završio na 32. mjestu ATP ljestvice, što je uz manja odstupanje njegov rejting posljednjih nekoliko sezona. Svoj najbolji tenis Kohlschreiber je igrao 2012. godine kada je bio 16. igrač svijeta. U dosadašnjih 15 godina profesionalnog bavljenja tenisom uspio je osvojiti sedam ATP titula od kojih je većina izborena na njemačkom tlu i to na zemljanoj podlozi. Tako je jedinu titulu u prošloj sezoni izborio na turniru u Munichu, gdje je u finalnom meču bio bolji od D. Thiema.

Protiv Thiema, Kohlschreiber je igrao i finale turnira u Stuttgartu, a u tom finalu Austrijanac je bio bolji i slavio pobjedu nakon tri odigrana seta. Vrijedan spomena svakako je i nastup na jakom turniru u Barceloni, gdje je u okviru polufinalnih mečeva Kohlschreiber poražen od R. Nadala. Do još jednog polufinala u protekloj sezoni stigao je pred kraj godine u Moskvi, gdje je zaustavljen od strane Talijana F. Fogninia.

M. Jaziri

Jaziri u novu sezonu ulazi sa 58. pozicije na ATP ljestvici, ali je bitno naglasiti da je u protekloj godini stigao do svog najboljeg rejtinga u karijeri, a to je 49. mjesto koje je imao prije nepuna tri mjeseca. U dosadašnjih 13 godina profesionalne karijere, Jaziri nije uspio osvojiti niti jednu ATP titulu, niti je uspio izboriti plasman u neko od ATP finala. Na osnovu toga, može se pretpostaviti da njegov prošlogodišnjim omjer pobjeda i poraza nije pozitivan (17:23).

Kada su u pitanju rezultati iz protekle sezone, onda bi smo mogli reći kako je Jaziri svoj najbolji tenis igrao na turniru u Washingtonu, gdje je uspio izboriti treće kolo, u kojem je nakon tri seta izgubio od A. Zvereva, a kada je u pitanju zemljana podloga, onda je tu rezultat iz Barcelone, gdje je u okviru mečeva četvrtfinala zaustavljen od B. Paire rezultatom (2:1). Prošlogodišnji nastup na ovom turniru u Dohi, Jaziri je završio u prvom kolu porazom od F. Verdasca rezultatom (7:6 7:6).

P. Kohlschreiber – M. Jaziri TIP

Oba prethodno odigrana meča između ove dvojice tenisača pripala su Kohlschreiberu. Prvi meč desio se 2012. godine na Wimbledonu (6:1 7:6 6:1), a drugi 2014. godine u Dubaiu (6:2 6:3). Nema sumnje da sve prethodno rečeno stavlja Nijemca u ulogu favorita, a on to zaista i jeste. Početak je sezone i tenisači tek treba da pronađu pravu formu, ali smatramo da će Kohlschreiber opravdati status favorita i proći u drugo kolo.

Tip: Kohlschreiber -3 gema

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,73 kod betway (sve do 1,68 se može odigrati bez problema)

50€Više
Back To Top