skip to Main Content
NAJAVA SEZONE
2019/2020
Engleska, Njemačka
Italija, Španija

SC Amiens – FC Toulouse, 11.05.2019. – Ligue 1

SC Amiens – FC Toulouse / Ligue 1 – Ova utakmica 36.kola francuskog prvenstva kroji borbu za opstanak, mada treba odmah reći da su oba rivala iznad zone ispadanja. Amiens je u nešto težoj situaciji, jer su na samo četiri boda više od ekipe koja je prva ispod crte, dok je Toulouse mirniji sa tri boda više. U prvom dijelu prvenstva je bilo 1:0 za Amiens.

SC Amiens – FC Toulouse počinje 11.05.2019. u 20:00 SEV

SC Amiens

Od samog početka sezone je Amiens u donjem dijelu tabele i najbolji plasman im je bilo 13.mjesto. Padali su čak i do pretposljednjeg mjesta na tabeli, a sada imaju neizvjesnu situaciju. Tri kola su do kraja i Amiens ima četiri boda više od zone ispadanja, što znači da bi uz pobjedu i poraz Caena, sve bilo riješeno. Problem je to što Amiens nije slavio na prethodnih sedam mečeva, s tim da su remizirali na njih šest. U prošlom kolu su kod Montpelliera igrali 1:1 i bili su samo desetak minuta udaljeni od pobjede pa je moguće da sada istrči isti sastav.

Vjerovatni početni sastav Amiensa: Gurtner – El Hajam, Adenon, Diabassy, Pieters – Monconduit, Blin – Timite, Gnahore, Mendoza – Guirassy

FC Toulouse

Sa tri boda više ekipe Toulousea može biti puno mirnija, jer u samoj završnici sezone je to ipak osjetna prednost. Lako se može dogoditi da ovom timu više neće trebati nijedan bod kako bi potvrdili opstanak. Na početku sezone su bili u gornjem dijelu tabele, a već dugo nema većih oscilacija kada je plasman u pitanju. Uvezali su četiri meča bez pobjede i zbog toga opstanak nije osiguran, iako su dva puta remizirali u tom nizu. Oba puta na domaćem terenu, sa neugodnim Lilleom i Rennesom, a gubili su kod takođe rivala iz gornjeg dijela tabele, Montpelliera i St.Etiennea.

Vjerovatni početni sastav Toulousea: Goicoechea – Amian, Shoji, Jullien, Sylla – Sangare, Sidibe – Dossevi, Durmaz, Gradel – Sanogo

SC Amiens – FC Toulouse TIP

Amiens kao da se pretplatio na nerješene rezultate i vjerovatno ni sada ne bi imali ništa protiv remija, iako bi pobjeda bila i ključna u borbi za opstanak. Neće lako do toga doći protiv Toulousea, koji takođe nema ništa protiv remija i zato će meč biti sa malo golova.

Tip: ispod 2,5 golova

Visina uloga: 6/10

Kvota: 1,60 kod unibet (sve do 1,55 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
100% do 25€Uzmi bonus

Ostali članci:

VfB Stuttgart – VfL Wolfsburg, 11.05.2019. – Bundesliga

PAOK Solun – AEK Atina, 11.05.2019. – Grčki Kup (finale)

RB Leipzig – Bayern Munchen, 11.05.2019. – Bundesliga

Back To Top