skip to Main Content
NAJAVA SEZONE
2019/2020
Engleska, Njemačka
Italija, Španija

St.Gilloise – KV Kortrijk, 14.05.2019. – Jupiler liga

St.Gilloise – KV Kortrijk / Jupiler liga – Belgijsko doigravanje za plasman u Evropsku ligu nudi priliku čak i drugoligašima pa je u toj prilici St.Gilloise, koji je takmičenje u drugom rangu završio na trećem mjestu na tabeli. Kortrtijk je bio osmi među prvoligašima, a kada je u pitanju ova grupa doigravanja, timovi se nakon osam kola nalaze na prve dvije pozicije, s tim da Kortrijk ima četiri boda više. U prvom međusobnom duelu je St.Gilloise slavio kao gost sa 1:0.

St.Gilloise – KV Kortrijk počinje 14.05.2019. u 20:30 SEV

St.Gilloise

S obzirom da su drugoligaši, mogu u redovima St.Gilloise biti zadovoljni nastupom u ovom doigravanju. Trenutno su drugi i dva kola prije kraja se imaju pravo nadati i prvom mjestu, ali će morati pobjediti Kortrijk u ovom meču da bi ostali u igri. Već su jednom to učinili i to kao gosti pa mogu na tome zasnivati optimizam, kao i na pet pobjeda do sada. Izgubili su samo kod Beverena, a nije im trebao domaći remi u prošlom kolu protiv Mouscrona kada su već vodili sa 2:0 i 3:2. Zato su prije dva kola Cercle Brugge pobjedli nakon što su gubili 2:0.

Vjerovatni početni sastav St.Gilloise: Kristiansen – Mehlem, Stamenković, Kandouss, Hamzaoui – Teuma, Gerard – Tabekou, Tau, Selemani – Niakate

KV Kortrijk

Kortrijk je na dobrom putu da osvoje prvo mjesto u ovoj grupi i nastave borbu za plasman u Evropsku ligu. Sistem doigravanja je prilično komplikovan i dug pa ih tek čeka prava borba, ali su u dobroj formi. Izgubili su samo jednom u osam kola i to upravo od St.Gilloise sa 1:0 na domaćem terenu. U ostalih sedam mečeva su slavili i sada imaju četiri boda više od svog domaćina, što znači da i remijem rješavaju sve dileme. Zaslužili su to odličnom partijom i pobjedom kod Waregema u prošlom kolu sa 5:0, uz pet različitih strijelaca.

Vjerovatni početni sastav Kortrijka: J.Pereira – Rougeaux, Kagelmacher, Hines-Ike, D'Haene – Rolland, de Sart – Chevalier, Charisis, Batsula – Ezekiel

St.Gilloise – KV Kortrijk TIP

Kortrijk sebi može dozvoliti i poraz u ovom meču, ali imaće motiv jer su izgubili od St.Gilloise pred svojim navijačima. Želi prvoligaš već sada osigurati prvo mjesto i za to im je dovoljan i remi, do kojeg vjerujemo da će i doći.

Tip: azijski hendikep 0 Kortrijk

Visina uloga: 5/10

Kvota: 2,00 kod 18bet (sve do 1,90 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
100% do 100€Uzmi bonus

Ostali članci:

Pella – Fritz, 14.05.2019. – ATP Rim

Malaga – Oviedo, 13.05.2019. – Segunda liga

Bologna – Parma, 13.05.2019. – Serie A

 

Back To Top