skip to Main Content
Kockarnice
Slotovi
Najbolja kazina!
Novi dizajn!

St. Louis Blues – Boston Bruins, 10.06.2019. – NHL

St. Louis Blues – Boston Bruins NHL – Bluesi su napravili veliki korak u prošlom susretu kada su na gostovanju savladali Boston i sada vode sa 3:2 u seriji i imaju priliku pred svojim navijačima osvojti Stanley Cup. Ono što može predstavljati mali problem jeste to što bolje igraju u gostima nego na svome terenu i što Bruinsi također igraju odlično na gostovanju.

St. Louis Blues – Boston Bruins počinje 10.06.2019. u 02:00 SEV

St. Louis Blues

Nakon tri odigrana susreta ekipa St. Louis Bluesa nije bila u dobroj situaciji. Gubili su sa 2:1 u seriji i pred naredni domaći meč bili su pod velikim pritiskom, jer bi još jedan poraz vjerovatno značio i kraj nadanja za osvjanje titule prvaka. No, u naredna dva meča igrači Bluesa su odigrali mnogo bolje i sada se nalaze na korak od osvajanje Stanley Cupa. Potrebna im je još samo jedna pobjeda koju će pokušati ostvariti već u narednoj utakmici pred svojim navijačima.

Bluesi su prvo na svome terenu savladali Bostona, a onda su bili bolji i u gostima i upravo zadnja pobjeda bi mogla biti ključna. Još jednom su pokazali da su najbolja gostujuća ekipa u ligi i da nismo bez razloga prije zadnjeg susreta govorili da Boston nije u prednosti bez obzira što igra na svome terenu. No, slična situacija je i pred narednu utakmicu. Bez obzira što igraju u svojoj dvorani Bluesi nisu u velikoj prednosti jer ne briljiraju pred svojim navijačima, a i Boston igra bolje u gostima u zadnje vrijeme.

Boston Bruins

Boston je prokockao veliku priliku u prošlom meču da pred svojim navijačima dođe do prednosti u seriji i više nema prednost domaćeg terena. No, s obzirom kako su u ovom finalu obje ekipe igrale pred svojim navijačima, pitanje je da li je domaći teren uopšte prednost. Bruinsi će sada imati mnogo teži zadatak jer u naredne dvije utakmice moraju slaviti ukoliko žele osvojiti Stanley Cupa. Nakon visoke pobjede od 2:7 činilo se da su mnogo bliže osvajanju titue prvaka.

Ipak, u prošla dva susreta nisu bili na niovu i to su Bluesi znalački iskoristili. U zadnjem meču izgubili su rezultatom 1:2 i više nemaju pravo na kiks. Kada je u pitanju igrački kadar trener Bostona u narednom duelu zbog povreda ne može računati na Millera i Wagnera, a po upitinikom je i Grzelcyk. U zadnjih šest gostujućih utakmica Boston je doživio samo jedan poraz i sigurno je da se neće tako lako predati.

St. Louis Blues – Boston Bruins TIP

Bluesi se nalaze u dobroj seriji jer su u zadnja dva meča ostvarili pobjede i u dobroj atmosferi dočekuju naredni okršaj sa Bostonom. Iako su blagi favoriti zbog domaćeg terena, već smo ranije kazali da u ovom finalu podrška publike nije bila ključna prednost i zbog toga smatramo da Bruini nisu bez šansi i da bi mogli ostvariti pobjedu.

Tip: konačan pobjednik Boston Bruins

Visina uloga: 5/10

Kvota: 2,00 kod Bethard (sve do 1,95 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
nema bonusaposjeti BetHard

Ostali članci:

Portugal – Nizozemska, 09.06.2019. – Liga nacija (finale)

Meksiko – Ekvador, 10.06.2019. – Međunarodna prijateljska

Nadal – Thiem, 09.06.2019. – ATP Roland Garros

Back To Top