skip to Main Content
VODIČ U SVIJET
ONLINE KAZINA
NAJBOLJI KAZINO-BONUSI
BONUSI BEZ UPLATE!!!

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals, 20.05.2018 – NHL

Tampa Bay Lightning Washington Capitals –  Poslije dva iznenađujuća domaća poraza ekipa Lightninga se nalazila u veoma nezgodnoj situaciji. U naredna dva susreta gostovali su kod Washingtona koji igra odlično na svome terenu i činilo se da su na pragu eliminacije. No, igrači Lightninga su zaigrali mnogo bolje i uspjeli su zabilježiti dvije gostujuće pobjede. Sada je rezultat u seriji ponovo izjednačen, a Lightning će narednu utakmicu odigrati na svome terenu. Početak: 20.05.2018 – 01:15 SEV

Tampa Bay Lightning

Ukoliko Lightning u potpunosti preokrene rezultat i na kraju izbori veliko finale, to će zaista biti veliko iznenađenje, s obzirom da su nakon prva dva susreta bili otpisani. Ni najoptimističniji navijači se nisu nadali da će u naredna dva gostujuća meča hokejaši Lightninga ostvariti isto toliko pobjeda i izjednačiti rezultat. Capitalsi su u prve dvije utakmice igrali sjajno i izgledali su mnogo bolje od Lightninga. No, još jednom se potvrdilo da je u doigravanju sve moguće i da nikada ne treba nikoga otpisivati. U prošla dva susreta Tampa Bay Lightning je slavio dvije pobjede identičnim rezultatom 2:4.

Na prvom gostovanju bili su mnogo bolja ekipa i nakon trećeg perioda imali su ubjedljivo vodstvo od 1:3 i ni u jednom trenutku nisu dovodili pobjedu u pitanje. U posljednjoj trećini obje ekipe su postigle po jedan gol. U prošloj utakmici je bilo mnogo zanimljivije i Lightning je mnogo teže stigao do pobjede. Domaći su stigli u vodstvo u četvrtoj minuti, ali su onda gosti sa dva gola uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Capitalsi se nisu predavali te su preko Kuznetsova stigli do novog izjednačenja. Ipak, u posljednjoj dionici gosti su postigli dva gola i tako stigli do veoma važne pobjede.

Washington Capitals

Washington je prokockao veliku prednost koju je stekao nakon dvije gostujuće utakmice i sada se oni nalaze u nezgodnoj situaciji. Naredni susret će odigrati u gostima i ukoliko Lightning zabilježi i treću vezanu pobjedu, onda će Capitalsi biti pod velikim pritiskom. No, daleko od toga da je sve riješeno i da Washington nema šansi za plasman u finale. Rezultat je izjednačen i još uvijek je sve otvoreno. Bez obzira na prethodna dva poraza, Capitalsi se neće tako lako predati, a svoje najbolje partije pružili su upravo na gostovanju.

U prva dva gostujuća meča postigli su čak deset golova i bili su mnobo bolji protivnik od Lightninga. Očigledno da je poslije ove dvije pobjede došlo i do blagog opuštanja, što su igrači Lightninga znali iskoristiti. Naredni susret bi mogao biti i odlučujući s obzirom da će ekipa koja ostvari pobjedu biti u psihološkoj prednosti. Washington i u slučaju poraza ima popravni na svome terenu, no, pobjeda u idućoj utakmici bi bila od velikog značaja i korak do plasmanu u veliko finale.

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals TIP

Igrači Lightninga se sada ponovo vraćaju u svoju dvoranu, gdje se u prethodnim susretima nisu proslavili i zbog toga očekujemo još jednu zanimljivu i do kraja neizvjesnu utakmicu. Tampa Bay Lightning se trenutno nalazi u boljoj formi, a ne vjerujemo da mogu tri puta izgubiti kod kuće od Washingtona i zbog toga bi igrali na pobjedu domaćeg tima.

Tip: pobjednik Tampa Bay Lightning

Visina uloga: 6/10

Kvota: 2,04 kod Unibet (sve do 2,00 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
100% do 25€Uzmi bonus
Back To Top