skip to Main Content
NAJAVA SEZONE
2019/2020
Engleska, Njemačka
Italija, Španija

Thiem – Verdasco, 16.05.2019. – ATP Rim

Thiem – Verdasco / ATP Rim – Drugo kolo Mastersa u Rimu nudi veliki broj interesantnih mečeva, a jedan od njih je i duel Austrijanac D. Thiema i Španca F. Verdasca. Za prolaz u ovo drugo kolo Verdasco je pobijedio K. Edmunda rezultatom 2:1, dok je Thiem kao 5. nositelj bio slobodan u prvom kolu.

Thiem – Verdasco počinje 16.05.2019. u 11:00 SEV

D. Thiem

Thiem je u Rim stigao nakon odličnih nastupa na turnirima u Barceloni i Madridu. Podsjetit ćemo da je ovaj austrijski tenisač u Barceloni osvojio titulu pobijedivši u finalu D. Medvedeva, dok je u Madridu stigao do polufinala u kojem ga je nakon dva tie-breaka zaustavio N. Đoković. Titula iz Barceloni nije jedini trofej koji je Thiem osvoji u ovoj sezoni. Prvi trijumf u ovoj godini imao je na Mastersu u Indian Wellsu, gdje je u finalnom meču pobijedio R. Federera.

Tako je Thiem u dosadašnjem dijelu sezone broj svojih osvojenih titula povećao na 13. Osim toga, Austrijanac je do sada ostvario pozitivan omjer pobjeda i poraza koji iznosi 17:7. Ovih sedam poraza jasno govori o tome da je bilo dosta skromnih nastupa u kojima je Thiem gubio mečeve u ranim fazama takmičenja. Međutim, to se najviše odnosi na turnire sa tvrdim podlogama, dok su rezultati na zemlji mnogo bolji.

F. Verdasco

Verdasco je još jedan od tenisača koji je u poznim sportskim godinama, ali još uvijek ostvaruje dosta solidne rezultate, a kao španski tenisač posebno je opasan na zemljanim podlogama. Verdasco se trenutno nalazi na 38. poziciji ATP ljestvice, što je dosta solidan rejtinga, ali ipak slabiji od njegovog najboljeg kojeg je imao 2009. godine kada je bio 7. igrač svijeta.

Tokom ove sezone Verdasco je ostario relativno skromne rezultate pa ima blago pozitivan omjer pobjeda i poraza koji iznosi 11:10. Španac je u svojoj karijeri upio osvojiti sedam ATP titula od kojih je posljednja iz 2016. godine kada je bio najbolji na turniru u Bucharestu. Nedavno završeni Masters u Madridu Verdasco je završio u trećem kolu u kojem ga je pobijedio S. Tsitsipas. To je ujedno bio i jedan od bolji rezultata Verdasca u ovoj sezoni.

Thiem – Verdasco TIP

Sva tri prethodno odigrana meča između ove dvojice tenisača pripala su Verdascu. Ti mečevi odigrani su relativno davno pa nisu toliko relevantni za ovaj današnji susret pred koji Thiem ima mnogo bolju formu. Zbog toga smatramo da će Austrijanac izboriti svoju prvu pobjedu nad Verdascom, čak i uz hendikep u broju osvojenih gemova.

Tip: Thiem -3,5 gemova

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,50 kod 10bet (sve do 1,47 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
50% do 100€Uzmi bonus

Ostali članci:

Carolina Hurricanes – Boston Bruins, 15.05.2019. – NHL

West Bromwich – Aston Villa, 14.05.2019. – Championship

Pella – Fritz, 14.05.2019. – ATP Rim

Back To Top