skip to Main Content
Kockarnice
Slotovi
Najbolja kazina!
Novi dizajn!

U ovoj rubrici se nalaze tipovi iz italijanske Serie A i Serie B, ali i tipovi italijanskog Kupa. Osim toga, prije samog početka Serie A, ovdje redovno objavljujemo i kompletnu najavu tog takmičenja, uključujući i pojedinačno predstavljanje svih 20 ekipa.

Italijanska Serie A – najava nove sezone 2019/20

.

Serie A nije donijela ništa novo prošle sezone kada je u pitanju borba za naslov prvaka, jer je Juventus još jednom bio apsolutno dominantan i tako je već godinama unazad. Puno prije kraja prvenstva su osigurali šampionsku titulu i imali su veliku bodovnu prednost. Ništa se nije promjenilo ni kada je drugo mjesto u pitanju, jer je Napoli opet bio vice-prvak.

Veliko iznenađenje je bila Atalanta i osvajanjem trećeg mjesta su prvi put izborili Ligu prvaka, u kojoj će igrati još i Inter. Bila je to velika borba do samog kraja i kratkih rukava su ostali Milan i Roma, od kojih se više očekivalo, kao i od Lazia, ali je ova ekipa spasila sezonu osvajanjem Kupa. U evropskim takmičenjima italijanski klubovi nisu napravili ništa značajno i to je takođe razočarenje. Kao razočarenje možemo označiti i Fiorentinu, jer su imali tim sa evropskim ambicijama, a završili su na skromnom 16.mjestu i to sa samo tri boda više od zone ispadanja. Puno prije kraja prvenstva se znalo i da će ispasti Chievo i Frosinone, dok se Empoli borio do kraja i nisu uspjeli opstati.

Novi prvoligaši u ovoj sezoni su Brescia, Verona i Lecce i vjerovatno će biti najozbiljniji kandidati za ispadanje i u tu grupu ćemo smjestiti još četiri tima koji bi mogli imati problema. I u grupi timova za zlatnu sredinu će biti sedam timova i tu su između ostalih pomenuta Atalanta, koja će teško ponoviti prošlu sezonu, baš kao i Torino koji je izborio plasman u Evropsku ligu.

Velika šestorka se zna i to su timovi koji će se boriti za naslov prvaka, ali je bolje reći da će se boriti za evropske pozicije, s obzirom da je Juventus opet izraziti favorit i milanski klubovi se samo nadaju da im mogu parirati, kao i Napoli. Rimski timovi će se zadovoljiti i plasmanom u Ligu prvaka.

 

Back To Top