skip to Main Content
VODIČ U SVIJET
ONLINE KAZINA
NAJBOLJI KAZINO-BONUSI
BONUSI BEZ UPLATE!!!

U ovoj rubrici se nalaze tipovi iz italijanske Serie A i Serie B, ali i tipovi italijanskog Kupa. Osim toga, prije samog početka Serie A, ovdje redovno objavljujemo i kompletnu najavu tog takmičenja, uključujući i pojedinačno predstavljanje svih 20 ekipa.

Serie A – najava nove sezone 2018/19

U italijanskoj Seriji A se već sedam godina ne dešava ništa novo kada je riječ o osvajaču Scudetta, jer je torinski Juventus apsolutno nedodirljiv, s tim da im je lani ekipa Napolija u jednom trenutku opasno zaprijetila, ali na kraju je opet presudilo to veliko iskustvo „bianconera“. A šta tek očekivati u narednoj sezoni, kada će najtrofejnija italijanska ekipa u svojim redovima imati i jednog od najboljih svjetskih igrača, Cristiana Ronalda, koji je doduše prije svega doveden kako bi se napokon domogli i te toliko željene titule u Ligi prvaka. No, možda upravo u tom fokusu Juventusa na Ligu prvaka i leži neka minimalna šansa Napolija, Rome i milanskog dvojca da ih napokon skinu s trona u Seriji A, dok bi se osim pomenutih ekipa i ove sezone za sami vrh, tačnije za pozicije koje vode u Evropu, trebao boriti samo još rimski Lazio.

S druge strane, svoju šansu da eventualno dohvate neku od pozicija koje vode u evropska takmičenja će i ovog puta vrebati uvijek neugodne Fiorentina i Atalanta, no njih smo zajedno s još pet ekipa i ovaj put uvrstili u tu tzv. „zlatnu“ sredinu. Naime, sve te ekipe po našem mišljenju ipak nemaju dovoljno igračkog kvaliteta za sami vrh, ali isto tako ne bi trebali strahovati ni za opstanak, za razliku od sedmorke koju smo smjestili u tu najjlošiju grupu, a u kojoj se svakako nalaze sva tri prošlogodišnja drugoligaša te još četiri ekipe koje su i lani veći dio prvenstva provele u i oko zone ispadanja.

Back To Top