skip to Main Content
Kockarnice
Slotovi
Najbolja kazina!
Novi dizajn!

U ovoj rubrici se nalaze tipovi iz dvije najjače nogometne lige u Njemačkoj, tj. 1. Bundesliga i 2. Bundesliga, ali i njemački nogometni Kup – DFB Pokal. Osim toga, prije samog početka Bundeslige, redovno ovdje objavljujemo i kompletnu najavu tog takmičenja, uključujući pojedinačno predstavljanje svih 18 ekipa.

Njemačka Bundesliga – najava nove sezone 2019/2020

Kod bundesligaša ništa posebno novo prošle sezone i postaje sve prilično monotono, barem kada je u pitanju borba za naslov prvaka. Bayern godinama dominira, a čak i kada imaju problema, kao što je to slučaj bio prošle sezone, najveći rivali nemaju snage da to iskoriste. Borussia Dortmund je ta koja ih najkonstantnije prati i čini se da jedini mogu ugroziti Bavarce. Najzanimljivija je prošle sezone bila borba za plasman u Ligu prvaka i može se reći da je ta borba i spasila prvenstvo od potpunog izostanka neizvjesnosti.

Nekoliko klubova je bilo u borbi za to četvrto mjesto, s obzirom da je i Leipzig dosta ranije osigurao treću poziciju. Na kraju je četvrti bio Bayer Leverkusen, od kojeg se to i očekivalo, mada su imali dosta oscilacija. Gubitnici su bili Borussia M’gladbach, te Eintracht Frankfurt, koji je bio vrlo dobar u Evropskoj ligi. Vratio se u vrh Wolfsburg i to se nekako i očekivalo nakon problema koje su godinama imali. I Werder je prebacio plan, ali je zato Hoffenheim podbacio i to je taj gornji dio tabele. Ubjedljivo najveće razočarenje je ipak bio Schalke, koji je nakon drugog mjesta sezonu prije, završio tek na 14.poziciji. Što se tiče borba za opstanak, dogodilo se da ispadnu tri tima, jer je Stuttgart podbacio u razigravanju sa Union Berlinom.

Vodeći četverac i sada očekujemo u vrhu, a Schalke bi se trebao vratiti i uz Borussiju M’gladbach kompletirati šestorku. Blizu su Hoffenheim i Wolfsburg, ali idu u grupu za sredinu tabele, uz Werder, Eintracht Frankfurt, Herthu i eventualno Mainz. Ostatak timova su objektivno za donji dio tabele, a neki od njih i najozbiljniji kandidati za ispadanje.

Back To Top