skip to Main Content
Kockarnice
Slotovi
Najbolja kazina!
Novi dizajn!

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers, 13.05.2019. – NBA

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers / NBA – 76ersi su uspjeli izboriti sedmi meč serije protiv Toronta. Konačno su dočekali dobru napadačku partiju Simmonsa i iskoristili domaći teren da izjednače u seriji na 3:3. Toronto će zahvaljujući boljem učinku u regularnom dijelu sezone, odnosno prednosti domaćeg terena, odlučujuči meč igrati pred svojim navijačima, što bi mogao biti ključni faktor.

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers počinje 13.05.2019. u 01:00 SEV

Toronto Raptors

Toronto nije uspio seriju završiti nakon šest mečeva tako da se sada vraća u Kanadu na meč koji odlučuje koji od ova tima ide u finale Istoka. Jako su slabo otvorili šesti meč i već nakon prvog poluvremena su zaostajali 15 poena. Generalno su nadskakani (34-52), a posebno se to odnosi na napadački skok, pošto su protivniku dozvolili čak 16 skokova u napadu. Šut za tri poena je također bio jedan od razloga poraza, jer su šutirali samo 25 posto.

Leonard i Siakam su ponovo bili na svom nivou, ali izostala je pomoć saigrača, posebno onih sa klupe (rezerve su ubacile samo 23 poena – većinu kad je meč bio praktično riješen). Sigurno je da Toronto teško može ponoviti ovakav meč, no treba imati u vidu da sada na svojim plećima imaju dodatni pritisak, jer se sedmi meč mora pobijediti. Ipak, teško je zamisliti da ponovo mogu promašiti 14 od 17 trica, kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu šestog meča.

Vjerovatni početni sastav Raptorsa: Lowry, Green, Leonard, Siakam, Gasol

Philadelphia 76ers

Bez obzira na 25 poena Butlera (uz 8 asistencija i 6 skokova) epitet junaka šestog meča pripada Simmonsu, koji je konačno odigrao kvalitetan meč u seriji protiv Toronta. Ubacio je 21 poen (šut 9/13), imao 8 skokova i 6 asistencija, a sve to bez ijedne izgubljene lopte na cijelom meču! Embiida još jednom nije služio šut (5/14), no uspio je doći do 17 poena i 12 skokova, Harris je postigao 16 uz 9 skokova, dok su po 11 poena dodali Redick i Scott.

Upravo ta timska košarka je i donijela trijumf 76ersa te izborila meč „win or go home“. Phila je zaista dominirala u skoku na obje strane, posebno u napadu i sve je to donijelo željeni rezultat. Iako Embiid i dalje ima problema sa koljenom i stomačnim virusom, on i njegovi saigrači su svjesni da imaju šansu koja se rijetko pruža. Simmons je u prvih 5 mečeva imao prosjek od samo 9,4 poena, no zadnjom utakmicom je pokazao da se „probudio“ (navijači se nadaju da to nije samo privremeno).

Vjerovatni početni sastav 76ersa: Simmons, Redick, Butler, Harris, Embiid

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers TIP

Kompletna serija je stala u jedan meč. Svi raniji dueli su nebitni, jer pobjednik meča u Kanadi ide na megdan Milwaukeeju, koji je ranije završio svoj posao sa Bostonom. Pravog favorita u sedmom meču nema. Seriju može odlučiti jedan šut, jedan pojedinac, jedna izgubljena lopta. Jedino u što smo sigurni je bi ovdje moglo presuditi iskustvo Leonarda i da bi on mogao biti prevaga na strani Toronta.

Tip: Toronto -6 poena

Visina uloga: 6/10

Kvota: 1,95 kod unibet (sve do 1,83 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
100% do 25€Uzmi bonus

Ostali članci:

Atletico Madrid – FC Sevilla, 12.05.2019. – Primera liga

AS Roma – Juventus, 12.05.2019. – Serie A

Liverpool – Wolverhampton, 12.05.2019. – Premier liga

Back To Top