skip to Main Content
Kockarnice
Slotovi
Najbolja kazina!
Novi dizajn!

Valladolid – Real Madrid, 07.05.14. 21:00 – Primera liga

Valladolid je u vrlo nezgodnoj situaciji i ova utakmica im je važna, međutim, puno sretnii i sigurno bili da je protivnik neko drugi. Real je u bori za naslov i svjesni su da protiv takvog protivnika teško mogu do nekog boda, međutim, brojna su iznenađenja u Primeri u ovom finišu sezone, pa se i Valladolid nada jednom. Nije im loš ni raspored u preostala dva kola, jer gostuju otpisanom Betisu i dočekuju Granadu, ali ako izgube ovaj meč, neće više ni zavisiti samo od svojih rezultata. Imaju tri pobjede u posljednjih deset kola i sve su bile sa po 1:0, a rado se uoči ovog ogleda, sjete trijumfa nad Barcelonom.

Treba reći da nijednom u tih deset kola nisu postigli više od jednog gola na utakmici i ta neefikasnost je veliki problem. Problem je i povreda napadača Manucha koji neće igrati u ovoj utakmici, kao ni veznjak Fa.Rossi zbog žutih kartona. Dore vijesti su da su tu kaznu odradili Alvaro Rubio i Bergdich, koji će konkurisati za sastav.

Vjerovatni početni sastav Valladolida: J.Jimenez – Rukavina, Marc Valiente, Mitrović, Pena – Alvaro Rubio, Larsson, Victor Perez, Oscar – Jeffren, Javi Guerra

Real je bio u velikom naletu i onda su u nedjelju potpuno neočekivano podbacili, pa na svom terenu nisu pobjedili Valenciju, koja je na tu utakmicu došla umorna i potpuno demoralisana nakon bolne eliminacije iz Evropske lige. Uz sve to, gostima bodovi apsolutno nisu trebali, međutim, Real kao da je očekivao da će pobjeda doći sama po sebi i uopšte nisu stvorili pravi pritisak, što su rasterećeni gosti maksimalno koristili. Na kraju je Real spašavao i taj jedan bod, koji ima veliku vrijednost skoro kao i tri, jer ionako „kraljevski klub“ zavisi od raspleta drugih utakmica kako bi došli do naslova.

Krivac za lošu igru je i trener Ancelotti koji je takođe potcijenio protivnika, pa je odmarao neke vrlo važne igrače poput Pepea, Modrića i di Marie, a igrao je i nedovoljno oporavljeni Marcelo. Kasnije je di Maria ušao da se pokuša spasiti barem taj bod i uspjeli su, ali sada će na teren morati najjači sastav kako bi se pobjedio na domaćem terenu vrlo neugodni Valladolid.

Vjerovatni početni sastav Real Madrida: Diego Lopez – Carvajal, Pepe, S.Ramos, F.Coentrao – Xabi Alonso, Modrić – di Maria, Bale, C.Ronaldo – Benzema

Valladolid je dobar na svom terenu i teško ih je pobjediti, a posebno baš deklasirati. Postaviće se čvrsto i čekati svoju priliku, tako da ne vjerujemo da se Real može „prošetati“ i napuniti mrežu domaćina do vrha.

Tip: ispod 3,5 golova

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,98 kod betvictor (sve do 1,88 se može odigrati bez problema)

100% BONUS do 100€ za sve naše igrače!!!

Back To Top