skip to Main Content
VODIČ U SVIJET
ONLINE KAZINA
NAJBOLJI KAZINO-BONUSI
BONUSI BEZ UPLATE!!!

Williams – Kerber, 14.07.2018. – Wimbledon London

Williams – Kerber – Iako je postojala mogućnost da u finalnom meča Wimbledona vidimo dvije njemačke tenisačice, to se ipak nije desilo. Umjesto dvije vidjet ćemo jednu, a radi se o A. Kerber koja ja u polufinalnom meču nadigrala J. Ostapenko. Druga Njemica J. Goerges poražena je od Amerikanke S. Williams. Početak: 14.07.2018. – 15:00 SEV

S. Williams

Goerges nije pokazala mnogo u meču sa favorizovanom S. Williams koja je u polufinalnom dvoboju do pobjede došla za svega 72 minute igre. Konačan rezultat ovog meča glasio je 6:2 6:4. Moramo priznati da smo mnogo više očekivali od ovog meča, a pri tome mislimo na nešto bolji otpor njemačke tenisačice koja je u prethodnom periodu igrala dosta dobro te je u ovako važnom meču trebala pokazati mnogo više.

Tako je Williams stigla do desetog finala na Wimbledonu. Amerikanka je do sada uspjela osvojiti 23 Grand Slam titule, što dovoljno govori o njenoj dominacija u proteklom periodu. Što se tiče samog meča, zanimljivo kako je Goerges i pored poraza imala nešto veći broj direktno osvojenih poena, ali to nije vrijedilo mnogo, obzirom da se radi o statističkom parametru koji je jedini bio na njenoj strani. U svim ostalim segmentima igre Williams je bila mnogo bolja.

A. Kerber

Čast njemačkog ženskog tenisa spasila je A. Kerber koja je također dosta lako došla do pobjede nad J. Ostapenko. I u ovom meču izostala je neizvjesnost koju su svi očekivali. Kerber je bila mnogo bolja i ovaj meč je riješila u svoju korist za 69 minuta igre, a konačan rezultat glasio je 6:3 6:3. Ostapenko je igrala dosta dobro do šestog gema prvog seta, nakon čega je izgubila čak dva servis gema za redom.

Teško je objasniti taj pad u njenoj igri koji je trajao do sredine drugog seta, a za to vrijeme Kerber je stigla do nova dva breaka, što je bilo i više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Razlog za ovako loš rezultat Ostapenko može tražiti u slabom omjeru prvog servisa 56%:77%. Poznato je da Latvijka igra dosta riskantan i agresivan tenis koji joj po pravilu donosi dosta veliki broj direktno osvojenih poena 30:10, ali kakva korist od tako sjajne statistike winnera kada je Kerber napravila svega sedam neprisiljenih pogrešaka, dok je Ostapenko pogriješila čak 36 puta.

Williams – Kerber TIP

Do finalnog meča stigle su dvije igračice koje su objektivno pokazale najviše u dosadašnjem dijelu turnira. U osam do sada odigranih mečeva Williams je slavila šest pobjeda, dok je Kerber bila bolja dva puta. Zanimljivo da su posljednji meč odigrale 2016. godine upravo u finalu Wimbledona, a do pobjede je stigla Williams rezultatom 7:5 6:3. Amerikanka i ovaj put uživa ulogu favorita, ali Kerber sad ima nešto više iskustva koje bi joj trebalo biti od pomoći. Podsjetit ćemo da je Njemica pobijedila Williams iste 2016. godine u finalu Australian Opena, a upravo je to ono iskustvo koje bi joj trebalo pomoći da pruži nešto ozbiljniji otpor.

Tip: Kerber +4,5 gemova

Visina uloga: 5/10

Kvota: 1,57 kod 10bet (sve do 1,52 se može odigrati bez problema)

KladionicaBonus za nove korisnikeLink
50% do 100€Uzmi bonus
Back To Top