Švicarska Super League, 34. kolo – Tipovi i prognoza

Mirso Ekyn
Zadnje ažuriranje: 03.05.2024
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Nakon kratke pauze, nastavlja se švicarska Super League, ali podjeljena na dva dijela. Ovo je prvo od posljednjih pet kola, u kojima će se šest prvoplasiranih timova na tabeli boriti za naslov prvaka i evropske pozicije. Šest slabijih timova nakon 33.odigranog kola će se boriti za opstanak. U oba dijela lige će se timovi po jednom sastati međusobno nakon čega ćemo dobiti konačni poredak. U subotu se igra jedan meč timova iz borbe za opstanak i to je klasični derbi začelja. Sastaće se dvije posljednjeplasirane ekipe na tabeli, s tim da Grasshopper ima sedam bodova više od Lausanne Ouchy. U Ligi za prvaka će se u reprizi polufinala Kupa sastati Servette i Winterthur, s tim da je ovoga puta Servette domaćin. Finalista Kupa Lugano je u sjajnoj formi i dugom nizu mečeva bez poraza, pa je objektivno favorit protiv u gostima skromnog St. Gallena.

Prvi nedjeljni meč donosi okršaj timova koji su razočarali ove sezone i nisu uspjeli izboriti plasman među šest najboljih, iako se to od njih očekivalo. Posebno se to odnosi na Basel, koji je trenutno tek osmi i dočekuje šestoplasirani Luzern, koji ima četiri boda više. U Ligi za opstanak se još u nedjelju sastaju Yverdon i Lausanne-Sport. Ova dva rivala su osvojili po 40 bodova, a zanimljivo je i da su postigli jednaki broj golova, po 43. Zurich je kao posljednji šestoplasirani tim uskočio u Ligu za prvaka i do kraja će se boriti za evropske pozicije, a dočekuju lidera i aktuelnog prvaka Young Boys, koji je dosta blizu odbrani naslova.

Pregled 34. kola Credit Suisse Super League:

Subota 04.05.

18:00 Grasshopper – Lausanne Ouchy

18:00 Servette – Winterthur

20:30 Lugano – St. Gallen

Nedjelja 05.05.

14:15 Basel – Luzern

16:30 Yverdon – Lausanne-Sport

16:30 Zurich – Young Boys

Najbolje kladionice za Super League:


bet365
Uvjeti važeći. 18+

1. bet365

4.85

4.85/5
Klađenje uživo sa stream-ovima
Odličan bonus od 25€ kredita
Ponuda od preko 35 sportova
100% do 25€Kladi se sada ➡️bet365 test
Uvjeti bonusa

Mozzart kladionica
Uvjeti važeći. 18+

2. Mozzart

4.80

4.80/5
Najbolja kladionica na Balkanu
Sve vrste korisničke podrške
Milijunski jackpot-ovi
100% Bonus +
100 gratis spinova
Kladi se sada ➡️Mozzart test
Uvjeti bonusa

22Bet
Uvjeti važeći. 18+

3. 22bet

4.75

4.75/5
Odlične kvote sa 97% payout-a
Fer bonus sa kvotom 1,40
37 kripto valuta
100% do 122€Kladi se sada ➡️22bet test
Uvjeti bonusa

Playzilla
Uvjeti važeći. 18+

4. Playzilla

4.75

4.75/5
Preko 30 različitih sportova
9 Virtualnih i 8 e-sportova
Sve vrste Casino igara
100% do 100€Kladi se sada ➡️Playzilla test
Uvjeti bonusa

Germania
Uvjeti važeći. 18+

5. Germania

4.70

4.70/5
Velik izbor sportova za klađenje
Atraktivan bonus dobrodošlice
Velike kvote na nogomet
do 1.000€Kladi se sada ➡️Germania test
Uvjeti bonusa

Grasshopper Club Zurich protiv FC Stade Lausanne Ouchy, tip i prognoza – 04.05.2024. 18:00

Četvrti međudobni duel ove sezone i ukupno četvrti u okviru Super League. U prva tri su bili praktično izjednačeni, jer su oba tima ostvarili po jednu pobjedu, a jednom je bilo nerješeno. Razlika je samo u tome što je Grasshopper na svom terenu slavio sa 5:2, dok je u prvom okršaju Lausanne Ouchy kao domaćin pobjedio sa 2:1. Posljednji međusobni duel, takođe kada je Lausanne Ouchy bio domaćin je završen rezultatom 1:1.

Grasshopper Club ZurichGrasshopper Club Zurich u posljednje vrijeme igra vrlo loše i serija od pet vezanih poraza to potvrđuje. U posljednjih devet kola ova ekipa ne zna za pobjedu, a u tom periodu je Grasshopper osvojio samo dva boda. Sa takvim rezultatima mogu čak biti i sretni s pozicijom u kojoj se nalaze. Pretposljednji su na tabeli, ali sa sedam bodova više upravo od Lausanne Ouchy. Prilično je izvjesno da Grasshopper eventualnom pobjedom u ovom duelu izbjegava direktno ispadanje iz Super Lige. Ipak, čak i uz pobjedu će teško izbjeći pretposljednje mjesto koje vodi u razigravanje za opstanak, jer tri ekipe iznad na tabeli imaju čak deset bodova više. Prije tri kola su promjenili trenera, ali nakon dolaska Marca Schallibauma na klupi su doživjeli nova dva poraza i to bez postignutog gola. Nije baš da su ih rivali potpuno nadigrali, jer su od timova iz gornjeg dijela tabele, Lugana i Servettea, poraženi sa po 1:0. Nemaju problema sa suspenzijama i novih povrijeđenih igrača pred ovaj vrlo važan meč.

Lausanne-Ouchy logoFC Stade Lausanne Ouchy je u vrlo teškoj situaciji uoči posljednjih pet kola. S obzirom da je u igri još 15 bodova, jasno je da direktni opstanak više ne mogu dohvatiti. Ostaje im samo nada da eventualno mogu završiti kao pretposljednji, što bi značilo razigravanje za opstanak. I taj cilj je prilično nerealan, odnosno, ovo gostovanje će pokazati da li se mogu nastaviti nadati. Realno su i zaslužili ispadanje, jer samo tri kola od početka prvenstva Lausanne Ouchy nije bio na posljednjem mjestu na tabeli. Samo povremeno odigraju neki dobar meč i uspiju pobjediti, a to nije bio slučaj u prethodna tri kola. Tri poraza bez postignutog gola, od čega dva protiv timova iz donjeg dijela tabele. Jedna su od rijetkih ekipa koje su više pobjeda ostvarili na gostovanjima nego na domaćem terenu i to je malo ohrabrenje uoči ovog duela. U prošlom kolu ipak loša partija na gostovanju kod Yverdona i poraz sa ubjedljivih 3:0. Moglo je biti i gore, ali je golman Vachoux odbranio penal. Nemaju novih problema sa suspenzijama i povredama.

Utakmica je vrlo važna za oba tima, jer praktično može odlučiti o tome ko ispada direktno, a ko će u razigravanje za opstanak. Grasshopper je u boljoj situaciji, ali i vrlo lošoj formi. Posebno loše Grasshopper igra napadački i na četiri od prethodnih pet mečeva nije postigao gol. Lausanne Ouchy ima sličnih problema i u prethodna tri kola nije postigao gol. I posljednji međusobni duel je bio neefikasan, a važnost meča bi opet mogla donijeti opreznu igru i malo golova.

Naš Credit Suisse Super League besplatni tip: ispod 2,5 gola. Najbolja kvota je 2,10 kod betwinner!

Test kladionice BetWinner

Servette Genf protiv FC Winterthur, tip i prognoza – 04.05.2024. 18:00

Sedam međusobnih duela u Super League su odigrali ovi rivali i uspješniji je Servette sa tri pobjede. Tri puta je bilo i nerješeno, dok Winterthur ima samo jednu pobjedu. U trećem ovosezonskom okršaju je Winterthur na svom terenu pobjedio sa 1:0. U prva dva je bilo nerješeno i oba duela su bili vrlo efikasni, pošto su rezultati bili 2:2 i 3:3. Prošlog vikenda su se ovi rivali sastali i u polufinalu Kupa, a pobjedio je Servette kao gost sa 1:0.

FC Servette GenfServette Genf je imao jednu krizu u kojoj je četiri puta uzastopno poražen. Ta negativna serija je vjerovatno i ugasila šanse da se eventualno mogu upustiti u borbu za naslov prvaka. U jednom momentu nakon veoma duge pozitivne serije je Servette dostigao lidera Young Boys, ali je sada razlika ipak osjetnih osam bodova. Pomenuta serija od četiri poraza i pet mečeva bez pobjede je prekinuta u prošlom kolu kada su na svom terenu savladali Grasshopper. Protivnik je takođe bio u dugoj negativnoj seriji, pa je to zaista i bila dobra prilika koju je Servette na svom terenu iskoristio za trijumf 1:0. Zanimljivo da je veznjak Stevanović jedini gol postigao još u drugoj minuti meča i rezultat se više nije mijenjao. Trebala im je ta makar i minimalna pobjeda da povrate samopouzdanje, uoči utakmice polufinala Kupa. Gostovali su upravo kod neugodnog Winterthura i slavili opet 1:0, ali ovoga puta golom veznjaka Cognata dvije minute prije kraja utakmice. Tako je Servette izborio finale Kupa i ima priliku osvojiti trofej, kada već teško do trofeja može u prvenstvu. Dobra vijest je i da se oporavio prvi strijelac, napadač Crivelli.

FC WinterthurFC Winterthur je izgubio prethodna dva meča, ali to neće puno pokvariti ukupni utisak za ovu sezonu. Winterthuru se predviđala borba za opstanak, a umjesto toga je ova ekipa izborila plasman među šest najboljih. To znači da će se u preostalih pet kola boriti za plasman na evropsku scenu. Osim toga, Winterthur je igrao i polufinale Kupa, ali je prošlog vikenda ipak poražen na svom terenu upravo od Servettea. Ništa od finala, ali i polufinale je rezultat koji niko nije očekivao. Izgubio je Winterthur i u prošlom prvenstvenom kolu, takođe na domaćem terenu. Protivnik je bio lider Young Boys i poraženi su sa 2:1. Rezervista Turkes je u finišu uspio izjednačiti, ali ubrzo nakon toga su primili i drugi gol. Dobra stvar za Winterthur je što u preostalih pet kola može igrati potpuno rasterećeno. Trenutno su peti, a i četvrto mjesto je udaljeno samo bod. Ako izbore plasman na evropsku scenu, biće to zaista super uspješna sezona. Problem za ovaj meč su povrede veznjaka Jankewitza i Araza, te napadača Buessa.

Servette je nakon kriznog perioda uvezao dvije pobjede, ali obje minimalne. Winterthur je imao dugi niz mečeva bez poraza, a u prethodna dva je poražen sa jednim golom razlike. Prije sedam dana su ovi rivali odigrali vrlo neizvjestan međusobni duel uz minimalan trijumf Servettea. U prethodnih devet susreta ovih rivala Servette nije pobjedio sa više od jednog gola razlike. Predviđamo nastavak te serije.

Naš Credit Suisse Super League gratis tip: AHC +1,5 Winterthur. Najbolja kvota je 1,55 kod bet365!

Test kladionice bet365

FC Lugano protiv FC St. Gallen, tip i prognoza – 04.05.2024. 20:30

U posljednje vrijeme je Lugano uspješniji u međusobnim duelima. U prethodnih deset okršaja je Lugano upisao pet pobjeda, a St. Gallen tri, dok je dva puta bilo nerješeno. U prethodnih šest duela je St. Gallen bez pobjede, a u posljednja četiri je Lugano slavio. Samim tim je jasno da je Lugano pobjedio i u sva tri ovosezonska susreta. Na domaćem terenu sa 1:0, dok su oba okršaja u St. Gallenu bili dosta efikasniji. U prvom je Lugano slavio sa 4:1, a u drugom sa 3:2.

FC LuganoFC Lugano ima još jednu uspješnu sezonu i to se može reći već sada. Do kraja svakako može biti i još uspješnija, čak i sva dva osvojena trofeja. To bi ipak možda bilo previše, ali Lugano je drugi na tabeli sa pet bodova manje od lidera i to je svakako dostižno u preostalih pet kola. Otežavajuća okolnost je da će do kraja gostovati kod Young Boysa, ali šansa postoji. Igraće Lugano i finale Kupa i to treći put uzastopno, nakon što je prošlog vikenda slavio na gostovanju kod drugoligaša Siona. U tom takmičenju je realnije da dođu do trofeja, iako će rival u finalu biti vrlo dobri Servette. To je ujedno i ekipa koja im može ugroziti drugo mjesto koje sada drže. Ako nastave kao u prethodnih devet kola, u kojima su osam puta pobjedili i jednom remizirali, niko ih neće moći ugroziti. U prošlom kolu rutinska pobjeda nad Lausanne-Sport sa 2:0, uz dva postignuta gola u prvih deset minuta. Sion su u Kupu savladali istim rezultatom, ali su strijelci bili različiti. Povrijeđen je stoper Hajrizi, a veznjak Doumbia je zbog povrede ranije izašao iz igre u meču protiv Siona.

FC St. GallenFC St. Gallen je u usponu forme i to je ohrabrujuće za završnicu sezone. Praktično do samog kraja su se borili da ostanu među šest najboljih i kada su u tome uspjeli, novi cilj je plasman na evropsku scenu. Dvije vezane pobjede u bitno popravile izglede St. Gallena, koji je sada na četvrtom mjestu. Treće mjesto je udaljeno sedam bodova i realno će teško popraviti svoj plasman. Biće velike borbe da zadrže četvrto mjesto, jer su Winterthur i Zurich u samo dva boda razlike. Upravo Zurich su pobjedili u prošlom kolu i to na gostovanju. Bitno je to naglasiti, jer je St. Gallen ove sezone samo tri puta slavio van svog stadiona. Veliku većinu bodova su osvojili na domaćem terenu, gdje su prije dva kola deklasirali Yverdon sa 5:1. Pet golova i pet različitih strijelaca, a protiv Zuricha je bilo 1:0 i strijelac nije bio nijedan od onih pet protiv Yverdona. U Zurichu zbog žutih kartona nije bilo defanzivaca Vallcia, Schmidta i Witziga, ali su i pored toga sačuvali mrežu netaknutom. Sada se sva trojica vraćaju u tim, dok je najveći hendikep povreda veznjaka Fazlijia.

Lugano je računajući i Kup, uvezao tri pobjede bez primljenog gola. Na domaćem terenu je Lugano u prethodne tri utakmice slavio sa po 2:0. St. Gallen ima dvije vezane pobjede, ali ove sezone na gostovanjima igra prilično loše. U posljednja četiri međusobna duela je Lugano ostvario pobjede, tako da prognoziramo i petu uzastopnu.

Naš Credit Suisse Super League besplatni tip: Lugano pobjeda. Najbolja kvota je 2,13 kod 22bet!

Test kladionice 22bet

FC Basel protiv FC Luzern, tip i prognoza – 05.05.2024. 14:15

Čak 81 međusobni duel u Super League su odigrali ovi rivali i puno uspješniji je Basel. I u posljednjih deset duela je Basel bio dominantan sa šest pobjeda. Luzern ima samo dvije, a dva puta je bilo i nerješeno. U tri ovosezonska međusobna duela nijedna pobjeda za Luzern. Sva tri okršaja su bili neefikasni i dva su završeni remijem 1:1. Basel je u jednom duelu pobjedio i to kao gost sa 1:0.

FC BaselFC Basel je neporažen u prethodna tri kola, ali ova sezona je puno lošija od očekivanja. Ništa se neće promjeniti ni u posljednjih pet kola, jer će Basel igrati među ekipama koje će se boriti za opstanak. Imaju uoči ovog kola deset bodova više od pretposljednjeg Grasshoppera, pa ne bi smjeli doći u situaciju da strahuju za prvoligaški status. Bio je Basel ove sezone i na posljednjem mjestu, a nešto duže i na pretposljednjem. Sada je to ipak dosta bolje, s tim da su ambicije prije početka sezone bile puno veće. Ovako im preostaje da u posljednjih pet kola osvoje neke bodove kako ne bi možda došli u neugodnu situaciju. U prethodna tri kola je Basel ostvario dvije pobjede, u gostima kod posljednjeplasiranog Lausanne Ouchy, te na domaćem terenu protiv Servettea. U prošlom kolu su zanimljivo igrali upravo protiv Luzerna, s tim da su bili gosti u tom duelu. Završeno je 1:1, iako je Basel bio u vodstvu već od druge minute. Loše iz te utakmice je što se prvi asistent Schmid povrijedio i ranije je izašao iz igre, dok nemaju suspendovanih igrača.

FC LuzernFC Luzern je ove sezone igrao u evropskom takmičenju i želja je bila da opet izbori plasman na evropsku scenu. Sada je jasno da se to neće dogoditi, jer nisu uspjeli završiti regularni dio sezone među prvih šest. Bili su u borbi praktično do samog kraja, ali nije išlo. U prethodna tri kola Luzern nema nijednu pobjedu, a učinak je dva remija i poraz. U posljednjih osam kola su samo jednom pobjedili i to naravno nije bilo dovoljno. Ključan je bio poraz prije dva kola na gostovanju kod lidera Young Boysa. Bilo je i nerealno očekivati da na najtežem gostovanju mogu do ključnih bodova, ali su se borili i konačnih 4:2 to baš i ne pokazuju. Imao je Luzern vodstvo od 1:0 i 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Sve se raspalo na samom početku drugog dijela, kada su za samo osam minuta igre primili tri gola. Povratka više nije bilo, a onda ni meč prošlog kola protiv Basela nije mogao ništa promjeniti. Završeno je 1:1 i gol je postigao napadač Grbić, a prvi klupski asistent Dorn je itekako zaslužan. Nemaju suspendovanih igrača, a problema s povredama u posljednje vrijeme imaju veznjaci Beloko i Chader, te stoperi Beka i Simani.

Basel je u solidnoj formi i u posljednja tri kola je upisao dvije pobjede i remi. Luzern igra lošije i samo jednom je pobjedio u posljednjih osam mečeva. U posljednja tri kola je Luzern bez pobjede, a i u gostima ova ekipa igra dosta loše ove sezone. Basel je neporažen i u prethodna tri međusobna duela, pa ćemo prognozirati nastavak tog niza.

Naš Credit Suisse Super League besplatni tip: AHC 0 Basel. Najbolja kvota je 1,63 kod 22bet!

Test kladionice 22bet

Yverdon-Sport FC protiv FC Lausanne-Sport, tip i prognoza – 05.05.2024. 16:30

Ova dva rivala su većinu međusobnih duela odigrali u okviru Challenge League. U elitnom rangu takmičenja su se sastajali devet puta. Zanimljivo je da su praktično potpuno izjednačeni, jer su oba tima ostvarili po tri pobjede, a tri puta je bilo i nerješeno. Lausanne-Sport je pobjeđivao nešto ubjedljivije, jer je u sva tri trijumfa bilo dva gola razlike. Ove sezone opet izjednačeni u tri međusobna okršaja, jer su oba tima po jednom slavili. Jednom je bilo nerješeno i sva tri meča su bili efikasni.

Yverdon-Sport logoYverdon-Sport FC je od samog početka u donjem dijelu tabele, pa nije iznenađenje što će i posljednjih pet kola odigrati u društvu koje će se boriti za opstanak. U pravu borbu ne bi trebali ni doći, jer imaju velikih deset bodova prednosti više od pretposljednje pozicije na tabeli uoči ovog kola. To praktično znači da bi i jedna pobjeda do kraja mogla označiti da i definitivno opstaju, a možda neće trebati ni toliko. U posljednje vrijeme Yverdon naizmjenično igra dobro i loše. Sve je povezano s tim da li su na domaćem terenu ili na gostovanju. Tako je praktično od samog početka sezone, jer nema ekipe u Super League kod koje je više izražena razlika u osvojenim bodovima na domaćem i gostujućim terenima. Yverdon je na domaćem terenu ostvario deset pobjeda, a u gostima samo jednu. U posljednja četiri meča na domaćem terenu su upisali tri pobjede i remi, dok su na posljednjih sedam gostovanja poraženi. U prethodna dva meča pred svojim navijačima su postigli po tri gola i savadali su dva posljednjeplasirana tima na tabeli. Grasshopper sa 3:2, a Lausanne Ouchy u prošlom kolu sa ubjedljivih 3:0. Između toga poraz kod St. Gallena sa 5:1, što svakako potvrđuje koliko bolje igraju na svom terenu. Veznjak Liziero je u najboljoj formi i u prošlom kolu je postigao gol i upisao asistenciju. Vrlo dobar je i napadač Carlos, dok je hendikep povreda drugog napadača Tasara.

Lausanne-Sport logoFC Lausanne-Sport je nakon zimske pauze igrao dosta bolje nego u prvom dijelu prvenstva, ali je bilo kasno da se eventualno ova ekipa plasira među šest najboljih. Imali su jedan od od četiri i jedan od pet vezanih utakmica bez poraza ili još preciznije, u jednom periodu od deset kola su samo jednom poraženi. Odigrali su dosta remija i zato nije osvojen dovoljan broj bodova da bi se uključili u borbu za šesto mjesto. Ostaje im sada da u preostalih pet kola potvrde opstanak, što ne bi trebalo biti previše teško. U prethodna četiri kola su samo jednom pobjedili, a u prošlom su poraženi nakon pet mečeva u kojima nisu izgubili. Poraženi su na gostovanju kod Lugana i to nije iznenađenje, jer je rival u sjajnoj formi. U prvih deset minuta dva primljena gola i do kraja je ostalo 2:0, s tim da je golman Letica u finišu odbranio i penal. Imaju problema sa realizacijom, jer je Lausanne-Sport u prethodna tri kola postigao samo jedan gol.

Rivali imaju isti broj bodova i može se reći da su u podjednako dobroj formi. Presudan bi ipak mogao biti domaći teren, s obzirom na to kako Yverdon igra pred svojim navijačima. Samo tri puta ove sezone je Yverdon poražen na domaćem terenu, a u prethodne četiri utakmice nijednom. Lausanne-Sport u prethodna četiri kola ima samo jednu pobjedu. Na dosadašnjih 14 gostovanja kod Yverdona, Lausanne-Sport nije uspio pobjediti. Prognoziramo da neće niti u 15-tom pokušaju.

Naš Credit Suisse Super League gratis tip: AHC 0 Yverdon. Najbolja kvota je 2,61 kod 22bet!

Test kladionice 22bet

FC Zurich protiv Young Boys Bern, tip i prognoza – 05.05.2024. 16:30

Posljednja dva prvaka Švicarske su naravno stari rivali sa ukupno čak 83 međusobna duela u elitnom rangu takmičenja. Ukupno je puno uspješniji Young Boys sa 41 pobjedom, ali u posljednjih deset okršaja je situacija drugačija. Zurich je ostvario pet pobjeda, a Young Boys samo jednu, dok je četiri puta bilo nerješeno. U skladu s tim su i tri ovosezonska susreta. U prvom je u Bernu bilo 0:0. U naredna dva je Zurich bio domaćin i prvo je pobjedio sa 3:1, a u drugom sa 1:0.

FC ZurichFC Zurich je ipak izborio plasman među šest najboljih timova za posljednju fazu prvenstva. Nisu ih skupo koštala dva vezana poraza u prethodna dva kola, u kojima nisu postigli ni gol. Zadržali su šesto mjesto, ali ne i trenera Murata Urala, tako da sada imaju novog već trećeg trenera ove sezone. Ural se nije proslavio nakon što je zamjenio Henriksena, a Zurich u posljednjih sedam kola ima samo jednu pobjedu. U prethodna četiri kola su postigli samo jedan gol i to za pobjedu u gostima kod Servettea. Tada su osigurali plasman među šest najboljih i onda kao da su izgubili motiv. Izgubili su kod Lausanne-Sport sa 1:0, a onda i na domaćem terenu od St. Gallena istim rezultatom. Novi trener je ustvari pomoćnik Ricardo Moniz i on će sa ekipom pokušati izboriti izlazak na evropsku scenu. Iako su šesti, četvrto mjesto je uoči ovog kola udaljeno samo dva boda. To znači da će biti još borbe, ali novi trener bi trebao donijeti i poboljšanja u igri. I dalje ekipa Zuricha ima sreće kada su povrede u pitanju i praktično su svi spremni za nastup, a nema ni problema sa suspenzijama.

Young BoysYoung Boys Bern je imao neke krizne periode ove sezone, ali u posljednjih pet kola ipak ulazi sa prve pozicije. I ne samo da su lideri, nego uoči ovog kola imaju lijepih pet bodova prednosti u odnosu na prvu pratnju. Prilično blizu su odbrani naslova, s tim da opuštanja ne smije biti. Nakon gostujućeg poraza kod Lausanne-Sport sredinom marta, Young Boys više nije gubio utakmice. U tih pet kola je učinak tri pobjede i dva remija. Oba remija su odigrali na gostovanjima i tokom cijele sezone su imali puno više problema van svog stadiona. U prethodna dva kola ipak dvije pobjede, od čega jedna u gostima. Na domaćem terenu su savladali Luzern sa 4:2 i to nakon što su dva puta gubili. U prošlom kolu pobjeda kod Winterthura sa 2:1. Ohrabruje da su postigli šest golova u prethodna dva kola, ali je loše da su tri i primili. Veznjak Monteiro je trenutno u najboljoj formi, jer je postigao tri gola u posljednja dva meča. Izdvajaju se još i veznjak Lakomy, te napadač Elia, koji postižu golove i asistiraju. Na listi povrijeđenih su Lustenberger, Benito i Ugrinic.

Zurich je opet promjenio trenera, ali nakon dva vezana poraza što znači da je forma loša. Young Boys je u dobroj formi sa dva vezana trijumfa i pet uzastopnih mečeva bez poraza. Sve ovo goste postavlja u ulogu favorita, s tim da moramo zanemariti učinak u posljednjim međusobnim duelima u kojima je Zurich bio uspješniji.

Naš Credit Suisse Super League besplatni tip: AHC 0 Young Boys. Najbolja kvota je 1,93 kod bet365!

Test kladionice bet365