PayPal – Brz, siguran i popularan

Tony Pochllod
Zadnje ažuriranje: 26.07.2023
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Siguran sam da je PayPal opcija plaćanja za koju ste svi čuli. Odlikuje ga to što je brz, siguran i veoma popularan. Moram reći da je na našim prostorima PayPal rijetko dostupan za sportsko klađenje. Zbog naših korisnika sa prebivalištem u Njemačkoj, dati ću vam nekoliko korisnih informacija o PayPal-u.

PayPal spada u elektronske novčanike (E-Wallet) i jedna je od najsigurnijih metoda plaćanja, a uz to je brz i jednostavan za korištenje.

Većini ljubitelja sportskog klađenja je poznato PayPal plaćanje. PayPal je za kratko vrijeme postigao svjetsku popularnost, jer se radi o atraktivnoj metodi plaćanja, gdje su kupci zakonski zaštićeni.

Nažalost, još uvijek dosta kladionica ne surađuje sa ovom firmom, a šta je razlog tome, kao i činjenice zašto se danas ne može zamisliti klađenje bez PayPala, donosimo u daljnjem tekstu.

Plaćanja putem PayPala moguća su u ovim kladionicama:

[table “143” not found /]
Ocjena 95/100
bet365 kladionica
 • ✅️️100% do 25€
 • ✅️️1x uplata, minimalna kvota: 1,20

PayPal – Činjenice

U martu 2000. godine dolazi do spajanja firmi Confinity i X.com, koje je osnovao Elon Mask te s vremenom nastaje PayPal. U oktobru 2002. godine PayPal kupuje eBay, a u septembru 2014. godine se u potpunosti razdvaja od gore navedenih firmi.

Od 2015. godine PayPal je samostalno sredstvo plaćanja koje je zavedeno na burzi i posjeduje europsku licencu. Transakcije po cijelom svijetu su seriozne i sigurne.

Sjedište firme je u Kaliforniji. Obzirom da se nedostatak ove metode plaćanja danas smatra velikim minusom, većina kladionica se trudi imati je u svojoj ponudi.

PayPal iskustva, prednosti i nedostaci

Kao i svaka druga metoda plaćanja i PayPal ima svoje prednosti i nedostatke.

 • Široko rasprostranjena seriozna i sigurna metoda plaćanja
 • Korisnici ostaju anonimni
 • Siguran transfer za samo nekoliko sekundi
 • Besplatne uplate
 • Sporadični Phishing napadi
 • Naknade pri isplati
 • Trajanje isplate se razlikuje od kladionice do kladionice

Prednosti

Prilikom korištenja PayPala korisnik ne ostavlja osjetljive podatke. Sve se obavlja pomoću e-mail adrese i lozinke. Podaci koji se nužno moraju unositi većinom idu preko kodiranih servera.

Sa PayPal-om ne plaćate samo sportska klađenja ili casino igre, nego ga koristite i u online prodavaonicama. Dovoljno je reći da PayPal ima 267 miliona korisnika.

Dok se uplate putem sredstava Neteller i Skrill često ne kvalificiraju za učešće u promotivnoj akciji neke kladionice, sa PayPalom to nije slučaj. Sa uplatama putem PayPala korisnik u principu može koristiti sve bonuse.

Najveća prednost ove metode plaćanja je brzina. Transfer novca traje samo nekoliko sekundi, bez čekanja. Ovo je naročito dobro za nestrpljive igrače i ljubitelje klađenja uživo, a od čega profitiraju i kladionice i sami igrači.

Prilikom uplate novca ne naplaćuju se nikakve naknade, što nije slučaj sa isplatama. O tome više nešto kasnije.

📱  PayPal App funkcionira besprijekorno i jednostavan je za korištenje, što je danas veoma važno, jer je mobilno klađenje sve omiljenije.

Nedostatci

Sve ima svoje nedostatke pa tako i sam PayPal. U ovom slučaju to su česti Phishing napadi, prilikom kojih kriminalna lica pristupaju računu i skidaju novac sa istog. Novac se u većini slučajeva prebacuje na inostrane račune pa korisnici PayPal-a zato svakako trebaju napraviti što kompleksniju lozinku.

Često je slučaj da korisnik dobije e-mail u kojem se od njega traži da se prijavi na svoj PayPal račun. Tako dolazi do prevare.

Kladionice za saradnju sa PayPalom plaćaju veće naknade, što korisnici srećom ne osjete, ali to važi samo za uplate, a ne i za isplate.

Ocjena 91/100
playzilla logo

PayPal registracija – Jednostavno!

Kako napraviti PayPal račun? PayPal se može koristiti tako da ga “napunite” pomoću ličnog bankovnog računa ili da je vezan za određenu bankovnu karticu sa koje se kasnije skida novac.

Napomena: Nakon što korisnik aktivira svoj PayPal račun, PayPal mu prebacuje simboličan iznos, koji služi u svrhu zaštite od zloupotrebe računa. Proces može potrajati 2 do 3 dana.

Transakcije novca između PayPal računa i kladionice traju samo nekoliko sekundi pa se igrač može odmah kladiti!

PayPal registracija

 1. Nakon što se korisnik prijavi na Paypal stranicu treba da prijavi svoj bankovni račun, pri čemu se moraju navesti detalji računa kao i datum rođenja korisnika.
 2. Nakon toga treba sačekati da PayPal na račun prebaci taj gore spomenuti simbolični iznos. Na izvodu iz banke, a u polju svrhe uplate ovog iznosa se nalazi PayPal kod, koji služi za verifikaciju. Taj kod se treba unijeti na PayPal, kako bi se aktivirao račun.
 3. Zatim je potrebno novac sa bankovnog računa prebaciti na PayPal račun. Kliknite na opciju Wallet i potom na Add bank account. Od PayPala ćete dobiti informacije o računu.
 4. Ostalo je još samo da željeni iznos prebacite na PayPal račun.

Uplate putem PayPal računa

Za naše čitaoce smo pripremili detaljan prikaz uplate putem PayPala.

 • Izaberite kladionicu
 • Napravite račun kod iste ili se logirajte u postojeći
 • Među sredstvima plaćanja izaberite PayPal
 • Odlučite koji iznos uplaćujete. Obratite pažnju na zadani minimalni iznos
 • Slijedi prijava na Vaš PayPal račun i potvrda transakcije
 • Automatski Vas vraća na stranicu kladionice i možete se kladiti za samo nekoliko sekundi

Minimalan iznos uplate se razlikuje od kladionice do kladionice, o čemu se igrači trebaju na vrijeme informirati.

Najvažnije je da se igračima prilikom uplate putem PayPal računa ne naplaćuju nikakve naknade.

Isplate putem PayPal računa

Proces isplate je sličan uplatama:

 • Prijavite se na stranici kladionice
 • Na stranici plaćanja idete na opciju „isplate“
 • Izaberite PayPal
 • Unesite željeni iznos i potvrdite
 • Svakako treba obratiti pažnju na moguće naknade
 • Pošaljite odabrani iznos i za nekoliko dana novac će biti na Vašem računu

Igrač se na vrijeme treba informirati da li postoji minimalna i maksimalna visina iznosa.

Sve isplate se provjeravaju u svrhu sprečavanja pranja novca ili drugih manipulacija, kao i zbog uvjeta obrta ako se radi o bonusima. Zbog toga se na isplatu uvijek čeka nekoliko dana, dok je baš to razlog zašto je PayPal siguran i seriozan.

Naknada koja nastaje prilikom isplate nije uvijek ista, jer se obračunava po principu:

 • Na iznos za isplatu se obračunava naknada od 1,9% plus paušal od 35 centi
 • Ako je plaćanje u nekoj drugoj valuti onda PayPal provizija većinom iznosi 2,49% plus 0,35 centi po transakciji

Alternativa PayPalu?

Alternativa PayPalu za sportsko klađenje su svakako druga dva e-novčanika:

Brzina transakcija, sigurnost i serioznost su na najvećem mogućem nivou, ali nažalost ove metode često ne važe za bonusne akcije.

Zaključak – PayPal je brz, siguran i popularan

Kladionice koje nude PayPal kao mogućnost plaćanja automatski važe za seriozne. Sva plaćanja su naime osigurana najmodernijim kodiranjem i samo one kladionice koje ispunjavaju sve uvjete postavljene od strane PayPal firme, mogu surađivati sa istom.

⚡ PayPal je dobar naročito za nestrpljive igrače i ljubitelje klađenja uživo, jer transakcije traju samo nekoliko sekundi. Danas se ne može zamisliti odsustvo PayPala sa tržišta online klađenja.

FAQ PayPal

Često postavljena pitanja – FAQ

🏦 Da li svi priređivači klađenja nude PayPal kao sredstvo plaćanja?

Ne. PayPal surađuje samo sa kladionicama koje ispunjavaju stroge uvjete sigurnosti i ozbiljnosti. Te kladionice nude besplatne transakcije putem PayPal metode.

⚡ Koje su prednosti i nedostaci PayPala?

Transakcije su gotove za samo nekoliko sekundi, pri čemu ne nastaju nikakve naknade, a nije potrebno unositi nikakve osjetljive podatke. S druge strane, često dolazi do Phishing napada, a mogući su i sumnjivi mailovi. Za isplate se naplaćuje naknada.

🏦 Kada je PayPal osnovan?

PayPal je osnovan 2000. godine kao kćerinska firma eBaya, a vremenom je to postala samostalna firma sa sjedištem u Kaliforniji. Sjedište za Europu je u Luksemburgu. PayPal trenutno zapošljava 18.700 radnika sa prometom od 13,1 milijardom američkih dolara. U zadnjem kvartalu 2018. godine PayPal je imao čak 267 miliona korisnika.

📱 Postoji li PayPal aplikacija?

PayPal App postoji za iOS, android i Windows uređaje, koji se može pronaći na web stranici i u App Storeu, Google Play Storeu i Windows Storeu.

⚡ Šta učiniti ako dobijem sumnjiv email?

Nikako ne unositi bilo kakve lične ili podatke o računu, nego se odmah obratiti korisničkoj službi PayPala, jer se često radi o Phishing napadima.

🏧 Da li je plaćanje besplatno?

Uplate putem PayPala su besplatne, dok se za isplate naplaćuju naknade. Većinom se na iznos obračunava PayPal provizija od 1,9% plus paušal od 35 centi.

🔒 Da li je plaćanje sa PayPalom sigurno?

Što se tiče sigurnosti i serioznosti PayPal spada među najbolje metode plaćanja. Pomoću različitih kodiranja garantira se maksimalna zaštita.

❓ Kome se obratiti u slučaju problema?

U slučaju problema možete se obratiti korisničkoj službi kockarnice. Danas većina kockarnica ima i opširan FAQ odjeljak, koji može biti od pomoći, a možete se obratiti i direktno PayPal korisničkoj službi.