Bankovni transfer - Najsigurnija metoda plaćanja

Bankovni transfer kao metodu plaćanja sam susreo u gotovo svim kladionicama. Smatram je jednom od sigurnijih metoda plaćanja. Ipak, osobno biram neku drugu metodu plaćanja, a u nastavku ću vam objasniti i zašto.

Bankovni transfer kao sredstvo plaćanja je široko rasprostranjeno i jedno je od omiljenih opcija plaćanja, kako offline tako i online. Omogućava plaćanje roba i usluga. Skoro pa svaka odrasla osoba ima otvoren tekući račun ili devizni račun u nekoj banci, a zastupljenost u sportskim kladionicama je zaista velika.

Bankovni transfer ima i dosta nedostataka, a o njima nešto više kasnije.

Kladionice sa bankovnim transferom kao sredstvom plaćanja:


bet365

Bet365

4.75


Najveća kladionica na svijetu
App radi na svim mobitelima
Vrlo jake licence
100% do 25€Kladi se!

betathome

Bet-at-Home

4.7


Vrlo jaka ponuda nogometa
App radi na svim OS
Vrlo jake licence
50% do 200€Kladi se!

betway

Betway

4.63


Vrlo dobra ponuda nogometa
Jedna od prvih EU-kladionica
Jednostavna web-stranica
100% do 30€Kladi se!

betwinner

BetWinner

4.65


Velik izbor metoda plaćanja
Velika ponuda
Odlične kvote
100% do 100€Kladi se!

22bet

22Bet

4.65


Velik izbor metoda plaćanja
Ogromna ponuda
Odlične kvote
100% do 122€Kladi se!
bet-at-home kladionica
Bonus 50% do 200€
Uslov za isplatu bonusa 4x bonus, minimalna kvota: 1,70
Metode plaćanja Kreditna kartica, Skrill, Neteller, Dinners Club
Novi korisnik? Prijavi se sad!

Najvažnije činjenice o bankovnom transferu!

Bankovni transfer spada među najstarija sredstva plaćanja, a omogućava offline i online plaćanja. Uplata na račun u kladionici ovim putem je jednostavna.

Korisnik treba samo voditi računa da su svi podaci tačno navedeni, pri čemu je bitna i svrha uplate, na kojoj se označava na koji račun u kladionici ide uplata.

Korisnik od kladionice dobiva sve potrebne podatke za bankovni transfer. Što se tiče trajanja transakcije, dolazimo i do prvog nedostatka ove metode. Naime, bankovna doznaka može trajati i do nekoliko dana. To važi, kako za uplatu, tako i za isplatu novca.

Prednosti i nedostaci

Iako je vremensko trajanje transakcije jedan od nedostataka, bankovna transakcija ima i svoje prednosti.

  • Najsigurnija metoda plaćanja na internetu
  • Uplate se mogu vršiti i putem online bankinga
  • Nije potrebno otvarati dodatni bankovni račun
  • Transakcije traju duže
  • Kladionice mogu biti lako prevarene

Prednosti

Većini korisnika je prilikom online plaćanja najvažnija sigurnost, a bankovni transfer garantira veoma visok nivo sigurnosti. Do sada nisu poznati slučajevi prevare ovim putem.

Ako se korisnik odluči za ovu metodu, ima dvije mogućnosti uplate na svoj račun u kladionici. Može u svojoj banci ispuniti uplatnicu ili to može učiniti putem online bankinga. U slučaju druge opcije, korisnik svakako prvo treba provjeriti da li njegova banka podržava online banking.

Za plaćanja putem bankovnog transfera nije potrebno otvarati dodatni transakcijski račun, pa tako korisnik ne ostavlja nikakve osobne ili bankovne podatke. Nije potrebno imati ni kreditnu karticu, što je za neke igrače od prednosti.

Nedostaci

Najveća mana ove metode plaćanja je vrijeme trajanja transakcije. Korisnik mora dugo čekati da se novac prebaci na njegov račun u kladionici. Isplate također zahtijevaju više vremena, dok neke kladionice ne nude ovu opciju.

Tu je još jedna negativna strana ove metode plaćanja, ali se ona odnosi isključivo na kladionice. Naime, ovim putem kladionice mogu jednostavno biti prevarene, tako što se na primjer da nepoznat broj računa. Kladionice se pokušavaju boriti protiv ove vrste prevare, ali i sve rjeđe nude bankovni transfer kao opciju.

Dopuna računa putem bankovnog transfera!

Korisnik najprije treba izabrati kladionicu u kojoj će otvoriti račun. Taj postupak je uglavnom uvijek isti. Korisnik unese osobne podatke, izabere korisničko ime, lozinku i to je to. Eventualno ponekad mora unijeti još nekoliko podataka.

🏦 Nakon što se odluči za bankovni transfer kao opciju plaćanja, dobiva odgovarajuće bankovne podatke. Kao svrhu uplate uvijek treba staviti broj računa u kladionici, koji korisnik dobije prilikom prijave. Ako to ne uradi, ne može izvršiti uplatu. Nakon što se unesu svi podaci, za nekoliko dana bi novac trebao biti na računu u kladionici.

U većini slučajeva to traje od jednog do tri dana, što je većini korisnika previše dugo. To je i razlog zašto sve manje kladionica nudi bankovni transfer kao opciju plaćanja, ali isto tako je to jedna od najsigurnijih metoda, što je svakako velika prednost.

Da li se prilikom plaćanja bankovnim transferom naplaćuju naknade?

Bankovni transfer svakako nosi i neke naknade. Prilikom otvaranja računa banka naplaćuje naknadu u vidu mjesečnih troškova vođenja računa.

Većina kladionica za transakcije naplaćuje određenu naknadu za obradu, a koja većinom iznosi 10€. Za isplate taj iznos može biti i veći. Korisnik se svakako treba unaprijed informirati.

⚡ Bankovni transfer oduzima dosta vremena, pa tako nastaju i očekivane naknade.

Koja je alternativa?

Postoji mnogo drugih sredstava plaćanja kao alternativa bankovnom transferu.

  • Tu je najpopularniji PayPal, gdje se transakcija odvija veoma brzo. Igrač za samo nekoliko sekundi novac prebacuje sa svog PayPal računa na račun u kladionici. Osim toga, uplate PayPal-om važe za skoro sve bonus akcije, što nije slučaj na primjer sa Skrillom ili Netellerom.
  • Ipak, Skrill i Neteller su svakako dobre zamjene za bankovni transfer. I ovim putem se uplaćeni iznos prebacuje za samo nekoliko sekundi, što je od prednosti naročito za ljubitelje klađenja uživo, gdje se oklade moraju brzo postavljati.
  • Tu su još i SOFORT banking i Giropay. Ovdje korisnik mora posjedovati žiro račun, koji podržava online banking. Transakcija traje samo nekoliko sekundi.

Plaćanje putem bankovnog transfera – Moraju li se unositi međunarodni broj bankovnog računa (IBAN) i BIC?

Prilikom plaćanja bankovnim transferom se moraju unijeti IBAN i BIC broj, što je mnogim korisnicima sigurnije nego TAN ili PIN broj. Zbog toga je ovaj način plaćanja još uvijek vrlo popularan u svijetu.

Korisnicima se svakako preporučuje da pogledaju i opcije online bankinga, gdje umjesto IBAN i BIC broja unose PIN ili TAN broj, a oklade se mogu postavljati i od kuće. Za PIN i TAN broj je potrebna bankovna kartica, a u nekim slučajevima i TAN generator.

Najbolje kladionice po kriterijima
Kocka logo
Najbolji bonus Playzilla
Najisplativiji bonus Bet365
Veliki raspon oklada Unibet
Visoke kvote 22Bet
Mnogo metoda plaćanja Bet-at-home
Odlična podrška LSbet

FAQ bankovni transfer

Često postavljena pitanja – FAQ

💰 Bankovni transfer – Bonusi?

Trenutno ni jedna kladionica ne nudi neki poseban bonus za uplate putem bankovnog transfera. A uplate ovim putem u većini slučajeva nisu isključene iz bonusnih akcija, kao što je to slučaj na primjer sa metodama Skrill i Neteller.

❓ Šta je IBAN kod?

IBAN kod - Međunarodni broj bankovnog računa. Standardizovan broj koji se najčešće koristi prilikom internacionalnih transakcija novcem.

⚡ Šta je BIC ili SWIFT broj?

SWIFT broj ili BIC je identifikacioni broj banke.

⏳ Koliko traje obrada uplate putem bankovnog transfera?

Transakcija generalno traje od jednog do tri dana. A to važi samo za uplate, dok za isplate treba još više vremena, čak i do 10 dana.

🏦 Da li je postavljen minimalni ili maksimalni iznos uplate putem bankovnog transfera?

U većini kladionica za uplatu ne postoji gornja granica, a u slučaju i da ima, to su svakako ekstremno visoki iznosi.

🔒 Kome se preporučuje bankovni transfer?

Bankovni transfer garantuje veoma visok nivo sigurnosti, što je i razlog zašto se i danas dosta korisnika odlučuje za plaćanja ovim putem. Ne postoji opasnost od prevare ili Phishing napada.