Tipovi & Prognoze klađenja za danas i sutra

Ako ste u potrazi za dobrim tipovima na sportsko klađenje, onda ste ovdje na Kocka.org na pravoj adresi. Naš stručni tim svakodnevno analizira različite vrste sportova kao i razne lige. Naravno da je težište na nogometu, ali pored svakodnevnih prognoza za ovaj najpopularniji sport, pripremamo i tipove za tenis, košarku, rukomet i hokej na ledu.

Što se tiče nogometa, najviše je zastupljena njemačka Bundesliga, Liga prvaka i Europska liga, kao i engleska Premier liga. Našim analizama su obuhvaćene najbolje europske lige kao što su španska Primera, italijanska Serie A, belgijska Jupiler liga, ali i ostale nacionalne lige Francuske, Portugala, Turske, Nizozemske

U okviru tenisa, bavimo se svim velikim turnirima kao i završnim fazama manjih turnira. Dodatno ćete na našoj stranici pronaći minimalno jednu detaljnu prognozu oklade koja se kombinira sa trenutno najboljom kvotom za odabrani tip.

Prije nego što pređemo na tipove, predstavljamo 7 najboljih kladionica:

Lista najboljih kladionica za klađenje 2021

tipbet

Tipbet

4.7

Odličan bonus dobrodošlice
Odlična mobilna verzija stranice
Licenca sa Malte
100% do 200€Kladi se!
1xbet

1xBet

4.65

Vrlo dobar bonus dobrodošlice
Ogromna ponuda za sportsko klađenje
Vrhunske vrijednosti kvote
100% do 100€Kladi se!
22bet

22Bet

4.65

Velik izbor metoda plaćanja
Ogromna ponuda
Odlične kvote
100% do 122€Kladi se!
betwinner

BetWinner

4.65

Velik izbor metoda plaćanja
Velika ponuda
Odlične kvote
100% do 100€Kladi se!
10bet

10bet

4.55

Ogromna ponuda nogometa
App radi na svim mobitelima
Europske licence
100% do 50€Kladi se!
bet365

Bet365

4.75

Najveća kladionica na svijetu
App radi na svim mobitelima
Vrlo jake licence
100% do 25€Kladi se!

Ako se želite još detaljnije informisati, predlažemo Vam da posjetite našu podstranicu sa Testovima kladionica, ali i Bonus sekciju u kojoj smo za Vas odabrali najbolje bonuse online kladionica.

Dnevni tipovi

Kod nas uvijek možete pronaći najaktuelnije tipove koje sastavljaju pravi profesionalci. Naravno, nije uvijek jednostavno pronaći dobre i zanimljive oklade čiji bi 1×2 tipovi zatim bili dobitni, ali je naš tim u tome dosta uspješan. Uđite u svijet sportskog klađenja i pronađite kod nas korisne informacije i savjete.

Sportske prognoze i tipovi za danas

Tipovi i prognoze za utorak, 03.08.2021.
⚽ Champions League u 19:00Malmo - Glasgow Rangerspreko 2,5 gola 2,05@Bet365
Obrazloženje tipa
⚽ Champions League u 19:00Sparta Prag - AS Monacopreko 2,5 gola 1,95@22Bet
Obrazloženje tipa
⚽ Champions League u 20:00CFR Cluj - Young Boysoba tima daju gol 1,90@Bet365
Obrazloženje tipa
⚽ Champions League u 20:00KRC Genk - Shakhtar Donetskpobjeda Shakhtar 2,35@Unibet
Obrazloženje tipa
⚽ Champions League u 20:00PSV Eindhoven - Midtjyllandoba tima daju gol 2,05@10bet
Obrazloženje tipa

Sportske prognoze i tipovi za sutra

Tipovi i prognoze za srijedu, 04.08.2021.
⚽ Champions League u 19:00Spartak Moskva - Benficaispod 2,5 gola 1,85@Bet365
Obrazloženje tipa
⚽ Champions League u 20:00Dinamo Zagreb - Legiapobjeda Dinamo 1,62@Unibet
Obrazloženje tipa
⚽ Champions League u 20:00Ferencvaros - Slavia PragAHC 0 Slavia 1,69@22Bet
Obrazloženje tipa

Nove sportske prognoze i tipovi se objavljuju dan prije između 11:00 i 15:00.

Prava strategija za uspješno klađenje

Ako tražite tipove oklada za danas i sutra, onda ste kod nas na pravoj adresi. Za naše čitaoce svakodnevno pripremamo detaljne tipove oklada, sve sa ciljem što većih dobitaka. Dobar tip za neku okladu je inače teško opisati. Mnogo faktora utiče na odabir oklade, a često možete čuti da je kvota glavni pokazatelj njene vrijednosti. To je donekle i tačno, jer niža vrijednost kvote automatski znači veću vjerojatnoću da se odabrana tipa i ostvari. Prema tome, odabir opcija sa nižim kvotama osigurava češće pogotke, ali u tom slučaju visoke dobitke možemo zaboraviti.

Sada ono najvažnije. Naša misija je da čitaocima omogućimo, ne “samo” da dobiju okladu, nego da dođu do većeg profita. Profit je na prvom mjestu. Mali je broj onih koji odigraju okladu samo kako bi dokazali da su za nešto u pravu. To se obično odnosi na neke navijačke oklade koje nisu potkrepljene valjanim argumentima. Takvi igrači ponekad budu upravu, ali dugoročno ne ostvaruju profit. Obzirom da većina igrača ima običaj postavljati sličnu vrijednost uloga, konačan profit je dosta lako izračunati.

Kada se radi o dugoročnom klađenju, svaki profit iznad 10% je statistički gledano dobar. Tih 10% se ne može dobiti preko noći, ali pomoću naših savjeta čitaoci neće morati dugo čekati kako bi imali dobru statistiku. Sa ovim tipovima ste sigurno na pravom putu ka uspješnom klađenju.

Savjeti za klađenje

Kako se uspješno kladiti? Prvi savjet za naše čitaoce je izbjegavati kombinirane oklade (tikete). Ova vrsta klađenja se najčešće koristi, ali je najrjeđe dobitna. Kombinacije su zbog velike dobiti veoma atraktivne, pa se rizici u tom slučaju često podcijene.

Kod kombi oklada se kvote obračunavaju ovako: Pomnože se sve kvote na tiketu i to daje ukupnu kvotu. Slijedi primjer kako bismo ovo pojednostavili:

Odlučili ste se za kombinaciju od 4 para sa pojedinačnim kvotama od 1,50, 1,85, 1,90 i 2,00. Kada ove pojedinačne kvote pomnožite dobijete ukupnu kvotu od 10,545. Naravno da je ovo atraktivna kvota. Čest je slučaj da je tu još jedan par sa pojedinačnom kvotom od 1,70 i konačna kvota time skače na 17,92. Ovakva kvota će rijetko koga ostaviti ravnodušnim.

Međutim, u ovom slučaju se ne smije zaboraviti ova činjenica: Što je ukupna kvota veća, manje su šanse za dobiti. Ako je igrač odigrao kombi okladu sa pet parova i pri tome imao četiri tačna i samo jedan kiks, ništa od dobiti. Naš savjet je zato ovaj: Ako se i odlučite za kombi okladu, onda uvijek sa maksimalno dva izbora.

Mi bismo se uvijek prije odlučili za pojedinačno klađenje, jer sa pet tačnih pojedinačnih oklada ćete prije imati dobit.

Ako se odlučite za pojedinačne oklade, nije preporučljivo baš uvijek igrati na male kvote, kao ni uvijek igrati na favorite. U tom slučaju opet govorimo o niskim kvotama koje donose i niži profit.

Naravno, igrač se ponekad može odlučiti i za kombiniranu okladu, posebno ako smatra da su odabrane opcije jako izgledne. Međutim, ovaj način igranja sve manje liči na pravo klađenje, a sve više zalazi u domenu običnih igara na sreću. Ipak, mislili smo i na prave ljubitelje kombiniranih oklada pa smo tako i ovu vrstu oklada detaljno proučili.

Odgovorno upravljanje novcem

Ako želite dugoročno ostvariti profit upravljanje novcem mora biti odgovarajuće. Profesionalci znaju o čemu pričamo i jasno im je da je upravljanje novcem u svijetu sportskog klađenja od velike važnosti.

Prije nego počnete sa okladama trebate odrediti koliko novca imate na raspolaganju. U pravilu se preporučuje da na jednu okladu nikada ne stavlja više od 3% do 5% cjelokupnog kapitala. Samo tako ćete izbjeći da izgubite sav iznos za klađenje. Pored toga, svaki igrač bi trebao biti maksimalno disciplinaran. Nakon izgubljene oklade nikako ne biste smjeli srljati i kladiti se na bilo koju kvotu, samo da vratite izgubljeni novac. Neki igrači nakon izgubljene oklade čak udvostručuju ili utrostručuju iznos sljedećeg uloga, a to nikako ne smijete raditi.

Izuzetak ovog pravila su razne akcije i sistemi, koje zahtijevaju ispunjavanje određenih uslova u nekom određenom periodu. U tim slučajevima ulozi mogu biti nešto veći i igrači se ne moraju slijepo držati gore navedenih pravila.

Visina kvote

Kada govorimo o visini kvote, treba odmah na početku spomenuti pojam Value ili vrijednost. To znači da je važna vrijednost kvote. Bolje rečeno, treba da pronađete kvotu koja je previsoka u usporedbi sa mogućnošću njenog ostvarenja. Pri tome nije važno kolika je kvota. Nebitno da li je 1.70 ili 4.50, važno je samo ovo što smo gore naveli.

Odabrane kvote bi prema našem mišljenju trebale biti uvijek iznad 1.50. U svakom duelu postoji favorit i autsajder, pa je skoro svaki put vrijednost na kvoti autsajdera, jer većina igrača će se kladiti na favorita. Ako je procjena vjerovatnoće kod igrača bolja nego kod kladionice, onda je to „Value oklada“.

Tip: Ovdje su atraktivne opklade ispod/iznad. Svaki igrač se nada dobrom i efikasnom duelu, pa tako često oklade ispod imaju bolju vrijednost nego oklade iznad.

Koji je optimalan broj kladionica?

Ne postoji optimalan broj kladionica tj. na ovo pitanje se ne može dati neki konkretan odgovor. Preporučljivo je otvoriti račune u nekoliko različitih kladionica, jer samo tako se na pravi način mogu uspoređivati kvote. Tim putem se profit može povećati za 5% i više. Svaka kladionica ima svoje prednosti i ne nudi uvijek najatraktivnije kvote. Neke kladionice imaju nešto manje margine, ali zato visoke limite, što je isto tako privlačno.