Uredničke smjernice Kocka.org

Dino Mecani
Zadnje ažuriranje: 14.10.2023
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Uredništvo Kocka.org portala se od samog početka drži smjernica koje su nam pomogle da postanemo najveći portal za sportsko klađenje u regionu. Radi se o načelima i principima kojih se držimo po svaku cijenu.

Bez obzira da li se radi o testovima kladionica, vodičima za registraciju, savjetima i strategijama klađenja, dužnost svakog urednika i vanjskog suradnika jeste da se pridržava ovih smjernica. One su tu, da osiguraju potrebnu kvalitetu i visoki nivo profesionalnosti kojem težimo.

Razlog za uredničke smjernice

Uredničke smjernice održavaju potrebni nivo kvalitete sadržaja. Neka od glavnih smjernica su maksimalna objektivnost i nepristranost pri testiranju kladionica. Sav sadržaj Kocka.org portala je originalan, djelo naših urednika. Informativnost sadržaja je također jedna od bitnih smjernica, jer se trudimo da vam serviramo što više korisnih i točnih informacija koje uspijemo pronaći.

Obzirom da smo i sami ljubitelji sportskog klađenja, svjesni smo da je ovo vrlo osjetljiva tema. Posebno ako uzmemo u obzir da Kocka.org portal ima linkove prema online kladionicama. Upravo iz tog razloga, spomenute smjernice nam omogućavaju da pružimo neutralne i objektivne informacije.

Primjena uredničkih smjernica

Smjernice ne bi imale nikakvog smisla ako bi smo ih se pridržavali samo parcijalno. Iz toga razloga, obaveza cijele redakcije jeste da se ovih načela pridržava konstantno, bez obzira na to o kojoj temi je riječ. Samo takav pristup omogućio nam je da zaslužimo povjerenje koje ste nam ukazali.

Činjenice i Brojke

Svaka tema i tekst koji obrađujemo nastaju nakon istraživanje i prikupljanja činjenica i brojeva koje će vam pružiti točne informacije. Sportsko klađenje je vrlo dinamično i kladionice konstanto nešto mijenjaju. Zbog toga se cijeli sadržaj Kocka.org portala redovno pregleda i ažurira.

Urednici i vanjski suradnici

Okupljanje uredničkog tima nije bilo jednostavno. U našem timu imamo stalno zaposlene urednike različitih profila koji su ciljano odabrani. Svaki od urednika bavi se svojim temama kako bi se zadržao fokus i osigurala što veća profesionalnost. Osim stalno zaposlenih, tim čine i vanjski suradnici odabrani po istim načelima.

Originalan urednički sadržaj

Urednički tim Kocka.org portala polaže autorska prava na kompletan sadržaj. To znači da je svaki tekst originalan i djelo našeg tima. Niti jednom od članova tima nije dozvoljene kopiranje bilo kojeg sadržaja sa drugih izvora. Samo na taj način smo u mogućnosti prenijeti vam objektivna i vlastita iskustva onoga što istražujemo i testiramo.

Više puta, naš sadržaj je bio kopiran od strane drugih portala pa čak i TV kuća. To je samo još jedna potvrda naše kvalitete, originalnosti i predanog rada.

Greške u sadržaju

Unatoč pažljivom istraživanju i čestim provjerama, greške u sadržaju su moguće. Zbog toga vas molimo da ukoliko primijetite pogreške, iste i prijavite kako bismo ih mogli otkloniti. Na tome vam unaprijed zahvaljujemo.

Izvori

U našim tekstovima koristimo različite izvore za prikupljane informacija. Koristimo više različit izvora kako bi smo svaku informaciju mogli provjeriti. Na taj način stvaramo vrijedne i točne podatke za posjetitelje našeg portala.

Gostujući članak

S vremena na vrijeme na našem portalu objavimo tekst vanjskih suradnika. Prije objavljivanja ovi tekstovi također prolaze provjere i na gostujuće autore se također primjenjuju spomenute smjernice.

Linkovi i Affiliate linkovi

U našim tekstovi postoje interni i vanjski linkovi. Interni linkovi povezuju sadržaj za odgovarajuću temu. Na taj način se brže krećete po stranicama i lakše dolazite do željenih informacija. Affiliate linkovi povezuju sadržaj sa odgovarajućim kladionicama. Postavljeni sa na mjestima gdje imaju nekog smisla, odnosno tamo gdje su vam potrebni.

Komentari i spam

Bilo bi nam drago da se povede rasprava na mnogo tema. Međutim, komentari i mišljenja prije objavljivanja moraju biti pregledani. Niti jedan komentar ne smije biti uvrjedljivog sadržaja ni po kojoj osnovi. Samo pravno gledano bezopasni komentari mogu pokrenuti diskusiju.

Poslovni odnos

Kocka.org portal financira se preko poslovnog odnosa sa pružateljima klađenja. Međutim, oni ni na koji način ne smiju niti mogu uticati naš rad. To znači da rejting i dobru ocjenu nije moguće kupiti nego zaraditi. Upravo pod ovim uvjetima sklapamo poslovni dogovor sa našim partnerima.