Sistemi za uspješnije sportsko klađenje

Tony Pochllod
Zadnje ažuriranje: 14.10.2023
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Sistemi za klađenje su stari koliko i sportsko klađenje, a nastali su kao težnja igrača da iznađu način, odnosno sistem, koji bi im garantovao profit.

Iako postoji ogroman broj sistema za različite sportove, kvote i načine uplate, bitno je napomenuti da ne postoji sistem koji bi vam garantirao 100% dobit. Svjedoci smo da se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuju stranice ili osobe koje prodaju „sigurne opklade“ pa i sisteme koji „garantuju“ profit, a takvo nešto jednostavno ne postoji.

Zapitajte se samo, ako su ti tipovi ili sistemi tako sigurni, zašto ih uopće prodaju umjesto da šute i bogate se na račun kladionice!?

Jedna od najboljih kladionica za uspješnije sportsko klađenje je Bet365.

Svaki sistem za klađenje je zasnovan na matematici, pa igrači koji se bolje razumiju u matematiku lakše i shvaćaju suštinu i svrhu pojedinog sistema, a mi ćemo se potruditi da u narednim tekstovima maksimalno pojednostavimo i objasnimo neke od sistema, kako bi bili što razumljiviji i igračima sa skromnijim matematičkim znanjem.

Bet365: Jednostavno najbolji

  1. Bet365 Test
  2. Bet365 Bonus
  3. Prijavi se sad!

Iako ne postoji sistem koji sa 100% sigurnošću garantuje dobit, možemo reći da oni u mnogome olakšavaju put do konačnog cilja, a to je ostvarenje profita.

Glavna prednost sistema u odnosu na klasično klađenje je ta što on dopušta pogreške, a da pri tome ostavi mogućnost da ipak ostvarite određeni profit ili ovisno o vrsti sistema vratite dio uloženog novca.

Sistemi za klađenje se uglavnom dijele u dvije skupine:

Sistemi sa negativnom progresijom zahtijevaju od igrača podizanje uloga nakon ostvarenog promašaja, dok oni sa pozitivnom progresijom zahtijevaju podizanje uloga nakon ostvarenog pogotka.

Da bi to sve bilo mnogo jasnije pozabavit ćemo se svakim sistemom posebno i objasniti na kojem matematičkom principu počiva.

Sistemi negativne matematičke progresije

Ocjena 91/100
playzilla logo

Martingale sistem

Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih sistema za klađenje. Sistem je osmišljen za igre na sreću u kasinima, a pojavom sportskog klađenja počela je njegova upotreba i u kladionicama. Zasniva se na jednostavnom matematičkom principu koji u teoriji uistinu garantuje profit, ali samo u teoriji.

Problem kod ovog sistema je taj što je dobar samo za one igrače sa velikom bankom, odnosno raspoloživim novcem za klađenje.

Princip je vrlo jednostavan:

Recimo da se kladite sa početnim ulogom od 10€, pri čemu minimalna kvota ne bi trebala biti manja od 2,10. Ukoliko vaš tip prođe, ostvarujete profit od 11€ i počinjete iz početka. Ako se desi da vaš tip nije prošao, gubite uloženi novac, a prilikom nove uplate duplate ulog. Znači, igrate sa ulogom od 20€ na kvotu 2,10. Ako ste sada pogodili tip (20€ x 2,10 = 42€) kladionica vam isplaćuje 42€, a kada oduzmemo prve dvije uplate (10€ i 20€), ostvarili ste ukupni profit od 12€ (42€ – 10€ – 20€ =12€).

Svi igrači koji se prvi put susretnu sa ovim sistemom smatraju kako jednostavno ne mogu izgubiti. Međutim, problem nastaje kada upadnete u niz od nekoliko promašaja zaredom, a vaši ulozi se neprestano duplaju.

Da bi ste to bolje razumjeli napravit ćemo mali tabelarni prikaz mogućeg razvoja situacije.

Martingale sistem

Martingale sistem

U tabelarnom prikazu smo stvorili scenarij u kojem sedam dana stavljamo po jednu uplatu na kvotu 2,10 sa početnim ulogom od 10€. U obzir smo uzeli najgori mogući razvoj događaja u kojem šest dana u nizu ne uspijevamo pogoditi tip, a pogodak u sedmom danu donosi nam ukupni profit od 74€.

Ono što je odmah uočljivo, a o čemu smo govorili na samom početku, jeste to da je neophodno imati veći raspoloživi fond novca da bi se do kraja ciklusa, odnosno ostvarenja dobitka, mogao finansirati ovaj sistem.

Ako zbrojimo uplate tokom ovih sedam dana, dolazimo do cifre od 1270€ koliko bi nam bilo potrebno da finansijski podnesemo troškove ovog razvoja događaja. Mnogi od vas će reći kako je nemoguće promašiti kvotu 2,10 šest puta za redom, ali to je itekako moguće.

Ovaj sistem se uglavnom koristio za pogađanje neriješenih rezultata, pri čemu odaberete neku ekipu i čekate da odigra neriješeno duplirajući ulog. Svaka ekipa nekad odigra neriješeno, ali kad!? Sami izračunajte koliko novca bi trebali imati na raspolaganju, ako vaša ekipa 10 kola zaredom ne odigra neriješeno.

Koliko novca je potrebno te da li je to moguće, najbolje znaju oni igrači koji su ovaj sistem prozvali kao „bankrot sistem“.

Pogledaj najbolje Bonuse!

Super Martingale sistem

Kako sam naziv kaže, ovaj sistem za klađenje se zasniva na istim principima kao prethodni, a razlika je u tome što je on za one igrače sa još većim raspoloživim novčanim fondom, jer se kod njega na uduplani dodaje i početni ulog.

Super Martingale sistem

Super Martingale sistem

Kao što možemo vidjeti, ovim sistemom smo ostvarili mnogo veći profit po istom scenariju, ali nam je bilo potrebno duplo više raspoloživog novca pa o crnom scenariju sa 10 uzastopnih promašaja ne smijemo ni razmišljati.

Fibonaccijev niz

Fibonaccijev niz predstavlja pozitivnu matematičku progresiju u kojoj je svaki naredni član niza jednak zbiru svoja dva prethodnika.

Ime je dobio po italijanskom matematičaru Leonardu od Pise, poznatijim kao Fibonaccije. Matematičkim jezikom zapisan, taj niz izgleda ovako:

sistemi-1

Na osnovo ovakve matematičke formule dolazimo do toga da slijed brojeva u Fibonaccijeovon nizu izgleda ovako:

1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, …

Kao što se može primijetiti ovaj niz ima beskonačno veliki broj članova, ali u svrhu klađenja nas zanima samo prvih osam brojeva, što znači da sistem podnosi osam uzastopnih pogrešaka.

Svaki član niza predstavlja jednu stepenicu, tj. početni ulog. Ako pogodite prvi tip, vraćate se na početak i počinjete niz od broja jedan, odnosno početne uplate. U slučaju da promašite prvi tip prelazite na sljedeću stepenicu i tako redom dok ne ostvarite pogodak nakon kojeg se vraćate dva koraka unazad, jer stepenica na kojoj ste ostvarili dobitak pokriva gubitke iz dva prethodna promašaja.

⚡ Većina igrača nakon ostvarenog pogotka se vraća za samo jedan korak unazad, ali to prvenstveno ovisi o raspoloživom novcu u vašoj banci. Sistem se smatra uspješnim kada ga pogocima koji vas vraćaju unazad svedete na početnu, prvu stepenicu.

D’Alembertov sistem

Ovaj sistem za klađenje zasnovan je na pretpostavkama francuskog matematičara D’Alemberta koji kladioničarskim rječnikom rečeno, kaže kako je dugoročno gledano broj pogodaka, odnosno promašaja, približno podjednak.

To znači da ukoliko ostvarite nekoliko uzastopnih promašaja vaše šanse za pogotkom se povećavaju, a to važi i obrnuto. Na osnovu toga dolazimo do jednostavne formule u kojoj u slučaju ostvarenog promašaja povećavate ulog, a u slučaju pogotka smanjujete ulog.

Da bi to bilo malo jasnije napraviti ćemo sljedeći tabelarni prikaz:

D'Alembertov sistem

D’Alembertov sistem

Ovaj razvoj događaja napravili smo pod pretpostavkom da svakodnevno vršimo jednu uplatu na ukupnu kvotu 2,00. Ciklus je završen kada dođemo do prve stepenice, odnosno do početnog uloga.

Kao što možemo vidjeti, završetkom ciklusa ostvarili smo ukupni profit od 40€, a ono što odmah upada u oči jeste to da je ovaj sistem manje agresivan, tj. zahtjeva dosta manje podizanja uloga pa je prihvatljiviji za one igrače sa manjom početnom bankom.

Pogledaj najbolje Kladionice!

Laboucherov niz

Posljednji sistem koji spada u skupinu sistema sa negativnom matematičkom progresijom je Laboucherov niz. Zasniva se na vrlo jednostavnom principu u kojem sami izaberete niz od nekoliko brojeva.

npr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Niz je doslovno proizvoljan i može sadržavati bilo koje pozitivne brojeve. Osim toga, broj članova niza nije ograničen, ali treba voditi računa o tome da ukoliko uzmete previše dugačak niz bit će ga teže i završiti. U nizu treba izbjegavati velike brojeve, jer svaki broj u nizu predstavlja jednu jedinicu uplate (u našim primjerima je to 10€).

Nakon što ste sebi zapisali niz brojeva, uplatu određujete na taj način da zbrojite prvi i posljednji član niza.

U našem primjeru to su brojevi 1 i 8, a kako svaki broj predstavlja jedinicu uplate dolazimo do toga da nam je za prvu uplatu potrebno 90€ . Ako ste ostvarili pogodak sa prvom uplatom, prvi i posljednji broj niza se brišu pa naš niz izgleda ovako:

2, 3, 4, 5, 6, 7

Drugu uplatu ponovo određuju prvi i zadnji član niza, a u ovom slučaju to su brojevi 2 i 7 pa njihovim zbrajanjem dolazimo do visine uplate od 90€. Sistem se tako nastavlja dok ne izbrišete sve članove niza koje ste odabrali. Kao što možete vidjeti, odabir brojeva određuje visinu uloga, pa se za one igrače sa nešto skromnijim budžetom ne preporučuje duži niz od 8.

Vratimo se našem početnom primjeru i nizu od osam članova. Rekli smo da prva uplata iznosi 90€ ( 1 + 8 = 9). U slučaju da prvu opkladu promašite, onda na kraj niza dodajete broj koji je ekvivalent visini vaše uplate. Znači, nakon ostvarenog promašaja sa uplatom od 90€, na kraj niza dodajemo broj 9 pa niz ima sljedeći izgled:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Laboucherov niz

Laboucherov niz

U skladu sa prethodnim objašnjenjem, uplata nakon ostvarenog promašaja i dodanog člana niza iznosi 10€ ( 1 + 9 = 10). Kao i u prethodnim primjerima, radi lakšeg razumijevanja i ovaj sistem ćemo prikazati tabelarno.

Ocjena 94/100
bet-at-home kladionica
  • ✅️️50% do 200€
  • ✅️️4x bonus, minimalna kvota: 1,70

Paroli sistem

Ovo je prvi od nekoliko sistema sa pozitivnom matematičkom progresijom, odnosno povećavanjem uloga nakon ostvarenog pogotka.

Sistem se zasniva na obrnutom postupku od Martingale sistema, s tim što mnogo bolje iskorištava pobjednički niz kojeg u klađenju svakako ima.

Osim što bolje iskorištava pogođene serije, ovaj sistem ne zahtjeva prevelik račun, a sami određujete kraj ciklusa, odnosno koliki profit želite da ostvarite.

Dakle, ako krećete sa početnim ulogom od 10€, a sebi postavite za cilj da zaradite oko 150€, nakon svakog pogotka povećavate  ulog, a nakon svakog promašaja nastavljate sa početnim ulogom. I za ovaj sistem smo napravili mali tabelarni primjer. Primjer se bazira na pretpostavci da ulog povećavate za 70% od svakog ostvarenog dobitka, a 30% svakog dobitka stavljamo na račun, dok visina kvote iznosi 2,00.

Primjer se bazira na pretpostavci da ulog povećavate za 70% od svakog ostvarenog dobitka, a 30% svakog dobitka stavljamo na račun, dok visina kvote iznosi 2,00.

 Paroli sistem

Paroli sistem

Parlay sistem

Ovdje se radi o gotovo identičnom sistemu za klađenje na kojem je baziran i Paroli. Na samom početku određujete početnu i krajnju granicu, odnosno početni ulog i krajnju dobit koju želite da ostvarite.

Jedina i glavna razlika kod ovog sistema je to što cjelokupni ostvareni dobitak prenosite u sljedeću uplatu. Dakle, ne ostavlja se dio novca (30%) kao što smo to radili u prethodnom primjeru, nego kompletan iznos ulažemo na sljedeću opkladu.

Odmah se može zaključiti da ovaj sistem nosi više odgovornosti, pa početnicima i manje iskusnim igračima savjetujemo Paroli verziju sistema. Bitno je naglasiti da se ne smije odstupati od pravila, kako ostalih, tako i ovog sistema.

Parlay sistem

Parlay sistem

Izaberi svoju metodu plaćanja!

Obrnuti Laboucherov sistem

Kao što i sam naziv kaže, ovaj sistem je zasnovan na približno jednakim pretpostavkama kao i klasični Laboucherov sistem. Neophodno je da sami odaberete niz brojeva pri čemu je svaki član niza ekvivalent za vašu visinu uloga, a mi ćemo se kao i u svim primjerima do sada služiti početnim ulogom od 10€.

Osim što određujete dužinu niza, potrebno je da i odredite njegov kraj u smislu ostvarenog dobitka ili visine uloga.

Pretpostavimo da vaš niz izgleda ovako:

1, 2, 3, 4, 5, 6

Visinu prve uplate određujete zbrajanjem prvog i zadnjeg člana niza ( 1 + 6 = 7 ), a kako svaki član niza predstavlja novčanu vrijednost, dolazimo do visine uplate od 70€. U slučaju da ostvarite pogodak, na kraj niza dodajete protuvrijednost uloga, a to je u našem slučaju broj 7. Dakle, u slučaju pogotka naš niz bi imao 7 članova, dok bi druga uplata iznosila ( 1 + 7 = 8 ), tj. 80€:

Sljedeća bitna razlika je to, da u slučaju promašene prve uplate oduzimate prvi i zadnji član niza, pa vaš niz poprima sljedeći izgled:

2, 3, 4, 5

a naredna uplata je ponovo zbir prvog i posljednjeg člana niza što su u ovom slučaju brojevi 2 i 5.

U klasičnom Laboucherovom sistemu cilj je bio eliminirati sve članove niza, što je dovodilo do ostvarenog profita, a u ovom slučaju situacija je obrnuta, sistem može završiti na dva načina. Ukoliko eliminirate sve brojeve u nizu, znači da ste imali previše promašaja, pa sistem završavate sa gubitkom. Zbog toga smo ne početku rekli da je neophodno odrediti kraj sistema u smislu visine uloga ili ostvarene dobiti, jer porastom uloga i broja članova dolazite do u naprijed zadanog cilja, pa sistem završava dobitkom.

Obrnuti Laboucherov sistem

Obrnuti Laboucherov sistem

U tabelarnom primjeru vidimo kako bi to trebalo izgledati u praksi. Scenarij kaže da smo tokom cijele sedmice vršili samo po jednu uplatu dnevno na fiktivnu kvotu 2,00. Tokom sedmice smo imali dva promašaja, srijedom i pekom, a pogoci koje smo ostvarili ostalim danima donose nam potrebni omjer od približno dvostruko više pogodaka, pa je naš sistem završio uspješno.

Obrnuti Martingale sistem

Kao što sam naziv govori radi se o sličnom procesu kao kod klasičnog Martingale sistema, samo što se u ovom slučaju ulog dupla kod ostvarenog dobitka, a ne kod ostvarenog gubitka, kako je to bio slučaj u prvobitnoj verziji sistema.

Zbog toga ovaj sistem spada u sisteme pozitivne matematičke progresije. Kao i kod većine sistema sa pozitivnom progresijom potrebno je postaviti cilj u vidu ostvarenog profita ili maksimalne uplate.

Obrnuti Martingale sistem

Obrnuti Martingale sistem

Ponovo smo uzeli za primjer da dnevno postavljamo jednu opkladu na ukupnu kvotu 2,00 sa početnim ulogom od 10€. Cilj je bio da u toku sedam dana ostvarimo profit od približno 450€ koji smo ostvarili i uz jedan promašaj tokom tih sedam dana. Bitno je naglasiti da brzina i visina ostvarenog profita u mnogome zavisi od broja uzastopnih pogodaka, kao i od toga pri kojoj uplati se desi promašaj.

Saznaj više o licencama!

Sistem 1-3-2-6

Ovaj sistem za klađenje zasnovan je na sličnim principima kao i prethodni sistemi bazirani na nizovima. Prva uočljiva razlika je ta što ovaj sistem nema proizvoljne članove niza, nego su oni unaprijed utvrđeni tačnim redoslijedom.

Svaki član niza predstavlja ekvivalent novca koji je potrebno uplatiti. Nakon ostvarenog promašaja vraćate se na sam početak niza, što dovodi do zaključka da maksimalno smijete imati četiri promašaja u nizu.

Sistem 1-3-2-6

Sistem 1-3-2-6

Ovaj sistem ima nekoliko različitih scenarija počev od toga da možete ostvariti četiri pogotka zaredom što bi bilo idealno, pa do toga da ukoliko ostvarite niz od četiri uzastopna pogotka tek iz petog pokušaja vraćate uloženi novac.

Dakle, poenta je vezati četiri uzastopna pogotka, a da pri tome serija promašaja bude što kraća. Prednost ovog sistema je u tome što ne riskirate veliku sumu novca, jer serija promašaja vas uvijek vraća na prvi član niza, a što je ujedno i minimalni početni ulog koji sami odaberete u zavisnosti od raspoloživog novca koji imate na računu.

Oskarov sistem

Oskarov sistem je strategija pozitivne matematičke progresije. Također je poznat pod imenom Hoylov sistem. U Njemačkoj i Francuskoj ga često nazivaju genijalnom progresijom. Kao mnogi poznati sistemi, izvorno je namijenjen za Casino, a zasnovan na teoriji da su podjednake šanse za crveno i crno.

Kao i većina ideja može se modifikovati i koristiti za mnoga druga klađenja, pa između ostalog i za sportsko klađenje. Naš cilj sistema jeste da dobijemo samo jednu visinu početnog uloga.

Kao i kod svakog sistema, vrijednost početnog uloga može biti različita zavisno od vašeg raspoloživog novca.

Glavni koncept  zasniva se na tome da postoje periodi čestih dobitaka i periodi čestih gubitaka. Gubici i dobici dolaze često u nizovima.

Zadatak je iskoristiti pobjedničke nizove za ostvarenje profita na način da zadržimo svoje uloge niskima pri gubitničkoj seriji, a povećavamo ih pri pobjedničkoj seriji, koja bi po zamisli ovog sistema trebala nastupiti jedna iza druge.

Nadalje, bolje je povećavati uloge kada krene niz pogodaka, nego promašaja, jer to drži vaš novac u nekoj vrsti balansa. Znači, radije povećavamo naš ulog polako, samo jednom visinom početnog uloga i na taj način izbjegavamo nagli porast potrebnog novca za sljedeću uplatu.

Oskarova pravila:

  • ako dobijete prvu opkladu, dobili ste jednu visinu početnog uloga i sesija je završena.
  • ako izgubite opkladu, kladite se na istu sumu pri sljedećoj uplati.
  • ako dobijete opkladu, pri sljedećoj uplati kladite se za jednu visinu početnog uloga više nego pri prethodnoj koju ste dobili.
  • sesija se završava kada ste u dobitku jednu jedinicu.

Prednost ovog sistema je što podnosi loše serije i duže nizove promašaja, a da i pored toga uspješno završite ciklus i ostvarite profit.

Nedostaci ovog sistema su u tome što zahtijeva konstantnost u ostvarivanju pogodaka, jer samo na taj način ovaj sistem maksimalno dolazi do izražaja.

Oskarov sistem

Oskarov sistem

Ovaj sistem je fantastična  fundamentalno pozitivna matematička progresija. Može podnijeti mnoge gubitke i izdržati mnoge loše nizove. Ahilova peta sistema su kratki nizovi. Naizmjenični pogoci i promašaji su najgori neprijatelj za ovu inače nevjerojatnu strategiju.

Puni i skraćeni sistemi

Svakom kladioničaru se nebrojeno puta desilo da njegov odabir tipova ima jednu ili dvije greške zbog kojih nije ostvaren dobitak, pa ostane žal za onim pogocima koji su otišli u vjetar.

Sistemsko klađenje se upravo bavi tom problematikom i omogućuje igračima da i pored određenog broja pogrešaka ostvare dobit ili u najgorem slučaju vrate uloženi novac.

Sva filozofija sistemskog klađenja zasnovana je matematici, odnosno kombinatorici. Zbog toga su matematičari napravili tablicu sistema koja teoretski može imati neograničen broj parova, ali u praksi je to neizvodljivo. Sa tablicom sistema ste se vjerojatno susretali, pa ćemo na sljedećoj slici prikazati njen uobičajeni izgled, a zatim objasniti njene elemente, i to kako se njome služiti.

Tablica sistema

Tablica sistema

Na slici je prikazana tablica sistema do maksimalno 16 događaja, što je prikazano horizontalnim nizom brojeva od (1-16). Vertikalni niz brojeva (1-16) predstavlja minimalni broj događaja koje želimo pogoditi da bi u određenom sistemu ostvarili dobitak. Brojevi u središnjem dijelu tabele predstavljaju broj kombinacija za svaki pojedini sistem.

Tako na primjer sistem 3/5 ima 10 mogućih kombinacija, a sistem 7/13 ima 1.716 kombinacija.

Puni sistemi

Sve kombinacije određenog broja događaja sa svim mogućim razradama tog broja događaja nazivaju se puni sistem.

Definicija možda djeluje komplikovano, ali sljedeći primjer će pokazati o čemu je riječ.

Uzmimo za primjer sistem od 7 događaja (parova). Igranje punog sistema od 7 događaja značilo bi da odigrate sisteme:

– 1/7 ( 7 kombinacija)
– 2/7 (21 kombinacija)
– 3/7 (35 kombinacija)
– 4/7 (35 kombinacija)
– 5/7 (21 kombinacija)
– 6/7 (7 kombinacija)
– 7/7 (1 kombinacija)

To znači da puni sistem od 7 događaja ima ukupno 127 kombinacija.

Skraćeni sistemi

Analogno definiciji punog sistema dolazimo do toga da su skraćeni sistemi određenog broja događaja sastavni dio punog sistema istog broja događaja.

Odabir sistema za klađenje ovisi o broju događaja koje ste odlučili odigrati, a na osnovu vaše procjene o prolaznosti tih događaja birate minimum koji morate pogoditi. Visina uplate na svaki sistem određena je brojem kombinacija, a minimalna uplata po kombinaciji ovisi od kladionice do kladionice.

Pogledaj najbolje appove!

Naprimjer, ako ste u dnevnoj ponudi našli sedam parova za koje smatrate da su tog dana dobri za klađenje vlastitom procjenom prolaznosti tih parova odlučite se za to da morate pogoditi minimalno četiri para.

To znači da ste odabrali skraćeni sistem 4/7 koji ima 35 mogućih kombinacija. Pretpostavimo da je minimalna uplata po kombinaciji 10 centi (1/10€), jednostavnom matematikom dolazimo do toga da bi na odabrani sistem uplatili 3,50€. Po ovoj računici cijena punog sistema od 7 parova iznosila bi 12,70€.

U kladioničarskoj praksi na sisteme se dodaju i tzv. fiksevi, odnosno parovi koje obavezno morate pogoditi uz minimalni broj parova koje zahtjeva sistem. Kvote fiksnih parova se množe sa minimalnim brojem parova u sistemu i na taj način se dolazi do visine dobitka po jednoj kombinaciji.

Fiksni parovi uveliko povećavaju dobitak na vašem sistemu, ali još više umanjuju šanse da za pogotkom.

Profesionalni igrači izbjegavaju fiksne parove, ali ako se ipak odlučite povećavati eventualni dobitak na svom sistemu nekim „sigurnim“ parovima, onda bar limitirajte broj tih parova na maksimalno tri.

Da bi svaki od sistema koje ste mogli vidjeti u prvoj tablici bio što isplativiji, kladioničari su izračunali prosječne rentabilne kvote za svaki od tih sistema, a to ćemo pokazati na drugoj slici.

Tablica sistema sa rentabilnim prosječnim kvotama

Tablica sistema sa rentabilnim prosječnim kvotama

Kao zaključak cjelokupne priče o sistemima, reći ćemo da sistemi za klađenje uveliko povećavaju šanse za ostvarenje profita i dozvoljavaju određeni broj promašaja, ali isto tako moramo naglasiti da ne postoji sistem pomoću kojeg ćete zaraditi novac, ako ne posvetite vrijeme detaljnoj analizi parova kako bi donosili prave odluke i imali što veći broj pogodaka u odnosu na broj promašaja.