4.65/5 4.65
OCJENA
BONUS
100%
PONUDA
100%
KVOTE
100%
KLAĐENJE UŽIVO
80%
UPLATE/ISPALTE
90%
POUZDANOST
90%
PODRŠKA KORISNIKA
90%
INTERNET NASTUPT
90%

Najvažnije prednosti kladionice 22bet

  • 1Velik izbor metoda plaćanja
  • 2Ogromna ponuda
  • 3Odličan bonus dobrodošlice
  • 4Dobar izbor igara na sreću
  • 5Dobar izbor igara na sreću
  • 6Dobra mobilna verzija

22Bet Test: Novajlija sa odličnim bonusom dobrodošlice

Malo je kladionica koje u kratkom roku prikupe veliki broj korisnika i konstantno poboljšavaju svoju uslugu. Jedna od takvih je 22Bet kladionica. Radi se o dosta mladoj kompaniji koja je za kratko vrijeme privukla pažnju na sebe, a to od nas nije moglo proći neopaženo.

Zbog toga smo se odlučili uraditi 22Bet test i pogledati sve ono što nam 22Bet može da ponudi. U nastavku ovog testa vidjet ćete do kakvih zaključaka smo došli. Za svaki test provjeravamo nekoliko ključnih segmenta koji su bitni za jednog suvremenog igrača kladionice, ali i ostalih igara na sreću.

Već na samom uvodu možemo reći kako smo ugodno iznenađeni onim što smo vidjeli, ali treba napomenuti da još uvijek ima segmenata na kojima bi 22Bet u budućnosti trebao poraditi.

U nastavku našeg 22Bet testa dat ćemo odgovor na ova najvažnija pitanja:

22Bet Bonus dobrodošlice

Kako je to postala uobičajena praksa koju slijedi većina modernih kladionica, 22Bet svoje nove korisnike nagrađuje bonusom dobrodošlice u visini od 100% do 122€. Pored ovog, novim korisnicima se dodjeljuje i 22 „Bet Points“. Još nije do kraja jasno čemu služe ovi „Bet Points“, ali kako smo mogli saznati, radi se o tome da će se oni moći koristiti u suvenirnici ili za kupovinu bonusa. 22Bet je mlada kladionica koje vrlo često uvodi razne novine i poboljšava svoju ponudu pa zbog toga očekujemo da će u narednom periodu biti preciznije definirana namjena samih „Bet Points-a“.

22bet Bonus

22bet Bonus

Kako do 22Bet bonusa?

Kao što je to već uobičajeno, opisat ćemo sve uvjete potrebne za dobivanje bonusa, odnosno pravo na njegovu isplatu. Naravno, prvi preduvjet je da ste novi korisnik 22Bet-a pri čemu ste uredno izvršili svoju registraciju te uplatili prvi depozit.

💰 Kao što piše u opisu samog bonusa, 22Bet će vam uduplati prvi depozit do visine od 122€.

22Bet Bonus se dodjeljuje na korisnički račun automatski, bez ukucavanja koda, osim ako se korisnik sam odrekne prava na bonus.

🏧  Minimalna uplata je 1€/$, ali pri tome treba imati na umu da visina bonusa ovisi o visini prve uplate. Prema tome, ukoliko želite ostvariti što veći bonus, neophodno je da bar prva uplata bude nešto veća. Da bi se bonus zajedno sa ulogom mogao isplatiti, potrebno je da bude reinvestiran, obrnut najmanje pet puta u zbirnim okladama. Svaka zbirna oklada mora sadržavati minimalno tri događaja. Ukoliko zbirna oklada sadrži više od tri događaja, najmanje tri događaja moraju imati kvotu 1,40 ili višu. Rok za obrt bonusa je sedam dana.

 Bitno je napomenuti da su igrači koji pristupaju 22Bet-u sa teritorije Hrvatske, Mađarske i Srbije, izuzeti sa spiska za dodjelu bonusa na prvu uplatu.

Ostale akcije i promocije kod 22Bet

Bonus Reload petkom za sportsko klađenje – Sam naziv dovoljno govori o ovoj vrsti promotivne akcije. Ono što prvo treba napomenuti jeste to da za ovu promotivnu akciju mogu konkurirati svi igrači bez obzira na to odakle dolaze. Radi se o tome da 22Bet za sve uplate petkom nudi bonus od 40% do 50€/$. Bonus se mora uložiti u roku od 24 sata, a kako bi se stekli uvjeti za njegovu isplatu potrebno je odigrati tri zbirne oklade sa minimalno tri događaja. Kao i kod bonusa dobrodošlice, minimalna visina kvote je 1,40.

22Bet Ponuda sportova i oklada

Kvaliteta ponude je uz kvote jedan od najvažnijih segmenata koji trebaju zanimati jednog igrača kladionice. Odmah na samom početku ovog podnaslova možemo konstatirati da 22Bet ponuda ispunjava sve želje igrača. Osim sportova koji su tradicionalno u fokusu pažnje, a pri tome mislimo na nogomet, tenis i košarku, 22Bet ima bogatu ponudu i svih ostalih sportova koji vam mogu pasti na pamet. Tu se radi i o manje atraktivnim sportovima koje većina kladioničara neće ni pogledati, ali je bitno da ponuda na njih postoji.
Prema tome, ovaj segment kladionice je na jako visokom nivou i može se usporediti sa onim najboljim kladionicama.

Na raspolaganju je veliki broj opcija za klađenje, kako za velike, tako i za male lige. Ono što još nismo vidjeli niti kod jedne kladionice jeste nevjerojatno velik izbor opcija za klađenje po jednom događaju. Do sada smo vidjeli da pojedine kladionice nude u prosjeku oko 100 opcija za okladu na jednom događaju, ali kod 22Bet-a možete pronaći čak do 1500 opcija na one atraktivnije događaje.

22Bet ponuda

22Bet ponuda

Nećemo ulaziti u polemiku o tome da li je to stvarno potrebno, ali opcije postoje i za to se mora odati priznanje. Nije praktično da sve te opcije posebno nabrajamo, ali će vas oduševiti rasponi opcija na zbroj golova, vrste hendikepa ili tačan rezultat.

22Bet Kvote

Obzirom da je 22Bet jedna od mlađih kladionica, do nedavno smo vidjeli mnogo skromnije kvote koje su spadale u prosjek kada bi se usporedile sa ostalim kladionicama. Očito da su odgovorne osobe u ovoj kladionici shvatile da proboj među one najbolje mogu postići samo kvalitetnom ponudom i jakim kvotama, pa smo u skladu sa time u prilici vidjeti mnogo bolje kvote nego što ih je doskora 22Bet nudio.

🧮 Naredna slika dovoljno govori o kvaliteti kvote kod koje je marža svega 2,3%. Radi se o utakmici španjolske prve lige, a kao informaciju ćemo reći da je za isti događaj vrijednost marže na over/under 2,5 golova  bila svega 2%, dok je marža na hendikepu bila nešto veća i iznosila je 6,2%.

Klađenje uživo i Livestream-ovi

22Bet klađenje uživo je još jedna od bitnijih stavki kada se radi o ocjeni kladionice. Ovaj segment ponude ja u posljednje vrijeme također doživio znatna poboljšanja. Istina, još uvijek nedostaju Livestream-ovi, ali je svaki događaj propraćen korisnim, atraktivnim grafičkim i statističkim podatcima.

22Bet klađenje uživo

22Bet klađenje uživo

Zanimljiv i praktičan detalj je to što je kompletna 22Bet ponuda opcija za klađenjem na odabrani događaj moguće podijeliti u maksimalno tri kolone. Na ovaj način se ponuda čini mnogo preglednijom i praktičnijom, ali ipak ovaj vid prezentacije ponude dosta ovisi o navikama samih igrača pa će nekima možda biti praktičniji prikaz u jednoj ili dvije kolone.

Najpozitivnije osobine kod kladionice 22Bet

22Bet registracija novih korisnika je jedna od jednostavnijih u ovoj branši. Možete odabrati standardnu registraciju putem e-mail-a, ali i brzu registraciju putem društvenih mreža. Sam proces registracije je uobičajen i sastoji se od popunjavanja unaprijed pripremljene on-line forme. Pri samoj registraciji obratite pažnju da svi podatci koje upisujete budu tačni.

22Bet registracija

22Bet registracija

Multijezičnost

Ako se za nešto može upotrijebiti izreka da „Jedna slika vrijedi 1000 riječi“ onda je to izbor jezičnih opcija 22Bet-a.

22Bet multijezičnost

22Bet multijezičnost

22Bet – Načini uplate i isplate

Poput jezičnih opcija, 22Bet je svojim korisnicima ponudio rekordan broj opcija za uplatu i isplatnu novca. Gotovo je nemoguće pronaći neku opciju da nije podržana. Naravno, izuzetak je jedino 22Bet PayPal, ali to ne možemo previše zamjeriti obzirom da ovu opciju nemaju i neke mnogo poznatije kladionice. U narednoj tabeli prikazat ćemo samo neke od važnijih opcija za transfer novca, ali ukoliko posjetite 22Bet i odete na odjeljak koji detaljnije opisuje sve moguće opcije, vidjet ćete da je izbor zaista velik. Sve pohvale!

22Bet uplate i isplate

22Bet uplate i isplate

22Bet – Pouzdanost, licence i porezi

22Bet koristi kao i sve druge ozbiljne kladionice SSL-enkripciju, čime su podaci korisnika tj. komunikacija web stranice i korisnika sigurni. 22Bet koristi 128-bit-enkripciju, koju koriste banke za njihov Internet-bankarstvo.

Što se tiče licenci, 22Bet posjeduje dobru licencu za igre na sreću. Njihova licenca je sa Kariba tj. sa Curacao, što nije negativno, jer je ta licenca slično jaka kao svaka licenca Evropske Unije. Inače je kompanija registrovana na Kipru pod imenom iste kompanije, koja drži 1xbet. Zaključno se može reći da je 22Bet jedna vrlo pouzdana kladionica.

🧾 Kod poreza na klađenje moramo samo spomenuti da za naše prostore nije interesantan, jer ga NEMA!!!

Support – Podrška korisnika

Kada je riječ o podršci za korisnike možemo reći da ima dosta prostora za poboljšanja. Nedostaju uobičajena FAQ pitanja i odgovori, a nema ni podrške putem telefona. Ipak, korisnička služba postoji i možete je kontaktirati putem maila ili 22Bet Live Chat-a. Podrška putem maila podijeljena je u tri segmenta, i radi se o tehničkoj podršci, odjelu za sigurnost i kontaktu za partnerstvo.

22Bet podrška korisnika

22Bet podrška korisnika

22Bet – Internet nastup

Prvi dojam je jako bitan, a naš prvi dojam o Internet nastupu 22Bet-a je više nego pozitivan. Jedinu zamjerku bi smo mogli uputi na to da bi pregled sportova koji je nalazi sa lijeve strane web prikaza mogao biti malo pregledniji, ali to je i onako stvar ukusa. Odabir boja je u skladu samim logom 22Bet-a pa se tu nema šta zamjeriti, ali je bitno da ne umara korisnika. Raspored opcija i pregled odigranih događaja je na uobičajenim mjestima pa nećete trebati mnogo vremena da se s lakoćom krećete po stranici.

22Bet web prikaz

22Bet web prikaz

22Bet Mobile verzija

22Bet ima vrlo dobru prilagodbu web stranice za mobilne uređaje. 22Bet App za download ne postoji, a smatramo da nije ni potreban. Nema velike razlike između standardnog web prikaza pa svi oni kojima je ova verzija i raspored opcija poznat, lako će se snaći na svojim mobilnim aparatima.

Ostala ponuda igara na sreću kod 22Bet

Osim sportskog klađenje 22Bet nudi veliki izbor Casino igara. Nove korisnike 22Bet Casina očekuje bonus dobrodošlice, ali i nekoliko drugih promotivnih akcija. O svemu onom što vas očekuje pri posjeti Casina kod 22Bet-a možete pročitati OVDJE, u našem specijalnom testu posvećenom samo Casino igrama.

22Bet Casino

22Bet Casino

22Bet – Zaključak

Po našem testu je ova mlada kladionica jedno od najprijatnijih iznenađenja u 2018. godini. Iznenađeni smo pozitivno sa ogromnom ponudom, fantastičnom visinom kvota, dobrim bonusom dobrodošlice i dodatnom ponudom ostalih igara na sreću. Jedini nedostatak su nepostojeći livestream-ovi.

👓 Iako je 22Bet jedna od mlađih kladionica moramo je staviti kao jasnu preporuku. Osim superiorne ponude i visine kvota trebamo spomenuti i skoro cjelokupnu ponudu ostalih igara na sreću. I 22Bet bonus za nove korisnike je na dobrom nivou.

Napomena

Ovdje smo ostavili mjesto za vaša pitanja koja ćemo objaviti sa našim odgovorom. Pošto se često pitanja ponavljaju, objavit ćemo po temama pitanja i odgovore. Ako imate neko pitanje ili temu koje nismo uspjeli objasniti našim testom kladionice slobodno nas kontaktirajte. Osim toga bi još preporučili našu partnersku stranicu GambleLike.pro, na kojoj se mogu dobiti besplatne vrlo detaljne statistike za nogomet i tenis.

Često postavljena pitanja – FAQ

💰 Ima li 22bet bonus?

22bet ima jedan od boljih bonusa na tržištu koju uključuje bonus na uplatu prvog depozita i 22 bet poena.

⚡ Kako iskoristiti bonus kod 22bet?

22bet bonus se mora obrnuti najmanje pet puta u zbirnim okladama sa minimalno tri odigrana para. Najmanje tri para po odigranoj okladi moraju imati kvotu 1,40 ili veću.

🔒 Da li je 22bet siguran?

22bet koristi SSL enkripciju za zaštitu podataka. Kompanija je registrirana na Cipru, a posjeduje Curacao licencu koja regulira pravila za klađenje poput europskih licenci.

📈 Ima li 22bet live?

Naravno, 22bet ima širok asortiman ponude za live klađenje koje uključuje dobru statistiku i prijenose uživo.

🏧 Kako isplatiti novac kod 22bet?

Broj opcija za uplatu i isplatu novca je nevjerojatno velik. zastupljene su skoro sve metode, a korisnik treba odabrati onu koja njemu odgovara, ovisno o zemlji iz koje dolazi.