Švicarska Super League, 33. kolo – Tipovi i prognoza

Mirso Ekyn
Zadnje ažuriranje: 19.04.2024
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Posljednje kolo ovog dijela sezone, nakon kojeg se Super League dijeli na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak. I prije ovog 33.kola je jasno koje ekipe su osigurale pozicije od prve do šeste i boriće se za naslov prvaka i evropska mjesta. Samim tim je jasno i kojih šest timova ostaje u donjem dijelu i boriće se za opstanak. Od tri utakmice subotnjeg programa, kao derbi začelja se izdvaja duel između Yverdona i Lausanne Ouchy. Servette je serijom poraza sa druge pao na treću poziciju, a u ovom kolu dočekuju pretposljednji Grasshopper, koji je takođe izgubio posljednja četiri meča. Lugano je u velikom naletu i serijom dobrih rezultata se probio na drugo mjesto, a u goste im dolazi Lausanne-Sport, ekipa koja je takođe u vrlo dobroj formi.

Nedjelja donosi dva duela između ekipa koje su u gornjem dijelu tabele. Winterthur kao najprijatnije iznenađenje ove sezone, dočekuje aktuelnog prvaka Young Boys. Domaćin je na sjajnom četvrtom mjestu i drugom nizu utakmica bez poraza, dok su se gosti opet učvrstili na liderskoj poziciji. Još jedan zanimljiv duel bi mogao biti onaj između susjeda na petom i šestom mjestu na tabeli. Zurich i St. Gallen u posljednje vrijeme baš i ne blistaju, ali su ipak uspjeli osigurati plasman u Ligu za prvaka. Bez tog plasmana je definitivno ostao sedmoplasirani Luzern i u duelu timova koji su razočarali dočekuje Basel.

Pregled 33. kola Credit Suisse Super League:

Subota 20.04.

18:00 Servette – Grasshopper

18:00 Yverdon – Lausanne Ouchy

20:30 Lugano – Lausanne-Sport

Nedjelja 21.04.

16:30 Luzern – Basel

16:30 Winterthur – Young Boys

16:30 Zurich – St. Gallen

Najbolje kladionice za Super League:


bet365
Uvjeti važeći. 18+

1. bet365

4.85

4.85/5
Klađenje uživo sa stream-ovima
Odličan bonus od 25€ kredita
Ponuda od preko 35 sportova
100% do 25€Kladi se sada ➡️bet365 test
Uvjeti bonusa

Mozzart kladionica
Uvjeti važeći. 18+

2. Mozzart

4.80

4.80/5
Najbolja kladionica na Balkanu
Sve vrste korisničke podrške
Milijunski jackpot-ovi
100% Bonus +
100 gratis spinova
Kladi se sada ➡️Mozzart test
Uvjeti bonusa

22Bet
Uvjeti važeći. 18+

3. 22bet

4.75

4.75/5
Odlične kvote sa 97% payout-a
Fer bonus sa kvotom 1,40
37 kripto valuta
100% do 122€Kladi se sada ➡️22bet test
Uvjeti bonusa

Playzilla
Uvjeti važeći. 18+

4. Playzilla

4.75

4.75/5
Preko 30 različitih sportova
9 Virtualnih i 8 e-sportova
Sve vrste Casino igara
100% do 100€Kladi se sada ➡️Playzilla test
Uvjeti bonusa

Germania
Uvjeti važeći. 18+

5. Germania

4.70

4.70/5
Velik izbor sportova za klađenje
Atraktivan bonus dobrodošlice
Velike kvote na nogomet
do 1.000€Kladi se sada ➡️Germania test
Uvjeti bonusa

Servette Genf protiv Grasshopper Club Zurich, tip i prognoza – 20.04.2024. 18:00

Ovo će biti 35.međusobni duel u Super League između Servettea i Grasshoppera. Servette je dosta bolji u tim okršajima i ima 20 pobjeda. Grasshopper je ostvario svega devet trijumfa, a najmanje je bilo remija, svega pet. Dominacija Servettea je veoma izražena i u posljednjih deset međusobnih duela, jer je ostvario čak osam pobjeda. Grasshopper ima samo jednu, a jednom je bilo i nerješeno. U posljednjih šest međusobnih okršaja je pobjedio Servette. Ove sezone u Zurichu sa 3:1, a na svom terenu sa 2:1.

FC Servette GenfServette Genf je sada već u ozbiljnoj krizi. Četiri uzastopna poraza i pet mečeva bez pobjede ne samo da su ih udaljili od borbe za prvo mjesto, nego su ih koštali i pada na treću poziciju. Slaba je utjeha da su sva četiri poraza bili minimalni, što znači da ih niko nije potpuno nadigrao. Po dva poraza su doživjeli na domaćem i gostujućim terenima. Izgubili su od dva tima iz gornjeg dijela tabele, Winterthura i Zuricha, te od dva iz donjeg dijela Lausanne Ouchy i u prošlom kolu od Basela. Najbolniji je svakako bio domaći poraz od posljednjeplasiranog Lausanne Ouchy sa 2:1. Istim rezultatom ih je savladao Basel u prošlom kolu. Jedino osvježenje u sastavu je bio ofanzivac Kutesa, koji je zamjenio Guillemenota. U ranoj fazi meča je zbog povrede morao izaći najbolji strijelac Crivelli i to ih je dodatno izbacilo kz ritma. Upitan je sada njegov nastup i to je svakako hendikep, ali je dobro što nema problema sa suspenzijama, kao ni novih povrijeđenih igrača.

Grasshopper Club ZurichGrasshopper Club Zurich je kao i njihov domaćin poražen u posljednja četiri meča. Ipak, negativna serija Grasshoppera je puno duža, pošto je bez pobjede u prethodnih osam utakmica. U prethodnih 12 mečeva su samo jednom pobjedili i jasno je da se nalaze u borbi za opstanak. Uoči ovog kola je situacija takva da su na pretposljednjem mjestu i posljednjeplasiranom Lausanne Ouchy bježe sedam bodova. Isto toliko bodova zaostaju za Yverdonom, koji je trenutno na desetoj poziciji koja znači opstanak. Uoči utakmice prošlog kola su odlučili promjeniti i trenera Brunu Bernera, ali za sada ni to nije pomoglo. Njemu je presudio poraz kod Yverdona sa 3:2, iako su u toj utakmici rano ostali sa igračem manje na terenu. U takvom odnosu snaga je Grasshopper postigao dva gola, ali za Bernera je to značilo kraj na klupi. Naslijedio ga je Marco Schallibaum, ali je i on poražen na debiju. Izgubili su od „zahuktalog“ Lugana, a nije pomoglo ni to što su imali igrača više u posljednjih 15-tak minuta. Situacija s povredama je sada čak i bolja nego većim dijelom sezone, a vraća se i stoper Laws nakon suspenzije.

Oba tima su u lošoj formi i nizu poraza, što znači da je ovo prilika za jednog rivala ta to prekine. Kriza Grasshoppera je ipak duža, a sve je posebno izraženo kada se broje samo gostovanja. Servette je ipak i dalje treći najbolji domaći tim lige, pa kada tome dodamo podatak da je Servette pobjedio u posljednjih šest međusobnih duela, dovoljno da prognoziramo trijumf domaćina.

Naš Credit Suisse Super League besplatni tip: Servette pobjeda. Najbolja kvota je 1,53 kod 22bet!

Test kladionice 22bet

Yverdon-Sport FC protiv FC Lausanne Ouchy, tip i prognoza – 20.04.2024. 18:00

Yverdon i Lausanne Ouchy su se do sada sastali tačno deset puta. Osam od tih deset duela su odigrali u Challenge League i oba tima su ostvarili po tri pobjede, a dva puta je bilo nerješeno. U okviru Super League su odigrali samo dva međusobna duela ove sezone. U prvom je bilo 1:1, a u drugom je Yverdon na svom terenu pobjedio sa 2:1.

Yverdon-Sport logoYverdon-Sport FC će posljednji dio prvenstva igrati u borbi za opstanak. Može se reći i da se to očekivalo od ekipe koja je jedan od tri nova prvoligaša. U prvom dijelu sezone je Yverdon čak u jednom periodu bio najprijatnije iznenađenje, s obzirom da je držao šesto mjesto. Nisu izdržali u tom ritmu i uslijedio je pad do desetog mjesta na kojem se sada nalaze. Sigurno je da ne bi imali ništa protiv da tu i ostanu, jer to znači opstanak u društvu najboljih. Imaju sedam bodova više od pretposljednjeg Grasshoppera i to je lijepa prednost. Posljednjeplasirani je upravo Lausanne Ouchy i razlika je velikih 14 bodova, a u ovom duelu Yverdon može tu prednost učiniti praktično nedostižnom. Od samog početka sezone su problem Yverdona gostovanja i po tom pitanju je najlošiji sastav lige. Na domaćem terenu su puno bolji i neporaženi su u prethodna tri meča pred svojim navijačima. Prije dva kola su ostvarili vrlo vrijednu pobjedu protiv Grasshoppera sa 3:2, dok su u prošlom rano poveli na gostovanju kod St. Gallena, a onda doživjeli debakl sa 5:1. Nemaju suspendovanih igrača, ali je dosta napadača van stroja zbog povreda.

Lausanne-Ouchy logoFC Lausanne Ouchy je prije tri kola pobjedio na gostovanju kod Servettea. Nadali su se da je to početak pozitivne serije, ali ništa od toga. U prethodna dva kola su opet poraženi i to bez postignutog gola. Oba meča su izgubili na domaćem terenu, od Basela sa 2:0 i od Winterthura sa 1:0. Jedino dobro za Lausanne Ouchy je to što ni ekipa koju pokušavaju dostići ne igra dobro. Grasshopper i dalje bježi sedam bodova i to je svakako dostižno, s tim da moraju zaigrati puno bolje. Ohrabrenje može biti to što na prethodna dva gostovanja nisu poraženi i igraju bolje nego na svom terenu. Nakon poraza od Basela, bolje su odigrali meč prošlog kola protiv Winterthura. Problem je bilo isključenje stopera Camare sredinom prvog poluvremena i dobro su se držali sa igračem manje na terenu, ali su ipak primili jedan gol i izgubili. Nemaju velikih problema sa povredama, ali zbog isključenja u prošlom kolu neće biti pomenutog stopera Camare.

Oba tima će u posljednjoj fazi prvenstva igrati u borbi za opstanak, s tim da Yverdon ipak puno bolje stoji. Yverdon je osvojio velikih 14 bodova više, a posebna prednost za ovu ekipu bi mogao biti domaći teren. Pred svojim navijačima Yverdon igra vrlo dobro i uvezali su tri meča bez poraza. Lausanne Ouchy teško dolazi do pobjeda i ne vjerujemo da je na ovom gostovanju u stanju osvojiti tri boda.

Naš Credit Suisse Super League gratis tip: AHC 0 Yverdon. Najbolja kvota je 1,55 kod 22bet!

Test kladionice 22bet

FC Lugano protiv FC Lausanne-Sport, tip i prognoza – 20.04.2024. 20:30

Zanimljivost međusobnih duela između Lugana i Lausanne-Sport u Super League je da su samo dva završena bez pobjednika. Ukupno su se sastali 18 puta i Lugano ima deset pobjeda, a Lausanne-Sport šest. U posljednjih deset okršaja je Lugano ostvario sedam pobjeda. Lausanne-Sport je slavio dva puta, a jednom je bilo nerješeno. U prvom ovosezonskom okršaju je Lugano na svom terenu pobjedio 2:1, ali je Lausanne-Sport kao domaćin uzvratio sa 3:1. Sastali su se ove sezone i u Kupu i Lugano je kao gost pobjedio sa ubjedljivih 4:0.

FC LuganoFC Lugano je i dalje u odličnom ritmu i serija dobrih rezultata je ovu ekipu dovela do drugog mjesta na tabeli. Ako budu u stanju nastaviti u ovom ritmu, onda ni šest bodova zaostatka za liderom nisu nedostižni. Serija bez poraza je sada na osam kola, ali vrlo važno je naglasiti da su u toj seriji čak sedam puta pobjedili. Prije dva kola su odigrali jedini remi na gostovanju kod Winterthura. Imaju za čim da žale i u toj utakmici, jer su dva puta vodili, ali i bod je sasvim dobar jer je rival takođe u pozitivnom ritmu. U prošlom kolu se Lugano vratio na pobjednički kolosijek. Iskoristili su maksimalno lošu formu Grasshoppera i savladali ih u Zurichu sa 1:0. Prvi klupski strijelac Celar je iz penala postigao jedini gol, a u sastavu nije bilo suspendovanog stopera Hajdarija. Povrijeđen je i drugi stoper Hajrizi, ali i bez njih su svoju mrežu sačuvali netaknutom. Čak su u posljednjih 15-tak minuta igrali i bez isključenog veznjaka Mahmouda. On sada ne može igrati, ali se vraća Hajdari, dok je povrijeđen napadač Vladi.

Lausanne-Sport logoFC Lausanne-Sport igra dobro u posljednje vrijeme, ali to ipak nije bilo dovoljno da se plasira među prvih šest. Nije pomogla ni serija od pet utakmica u kojima nisu poraženi i koja još uvijek traje. U posljednjih deset mečeva je Lausanne-Sport samo jednom poražen i mogu samo da žale što malo ranije nisu zaigrali tako. S obzirom da im šestoplasirani St. Gallen bježi sedam bodova, realno nisu bili baš tako blizu plasmanu u borbu za evropske pozicije. S druge strane nema ni neke posebno velike brige oko opstanka, jer imaju lijepu prednost. U četiri od prethodnih pet utakmica Lausanne-Sport nije primao gol, a nakon remija 0:0 kod Luzerna, u prošlom kolu su savladali Zurich. Napadač Diabate je konačno postigao prvi gol ove sezone, dovoljan za tri boda. Možda ne bi ni bio u početnom sastavu da zbog žutih kartona nisu morali pauzirati Ilie i Sanches. Obojica se sada vraćaju, ali neće biti napadača Labeaua zbog suspenzije.

U dobroj formi su obje ekipe, s tim da je Lugano ipak bolji. Već dugo Lugano nije poražen, a u prethodna tri meča na domaćem terenu je pobjedio bez primljenog gola. Lausanne-Sport na prethodna tri gostovanja ima samo jednu pobjedu i igra nešto lošije nego na domaćem terenu. Na posljednja četiri gostovanja kod Lugana je Lausanne-Sport poražen i prognoziramo nastavak te serije.

Naš Credit Suisse Super League besplatni tip: Lugano pobjeda. Najbolja kvota je 2,05 kod bet365!

Test kladionice Bet365

FC Luzern protiv FC Basel, tip i prognoza – 21.04.2024. 16:30

Tačno 80 međusobnih duela su u okviru Super League odigrali ovi rivali. Basel je puno uspješniji i ostvario je tačno 50 pobjeda. Luzern je slavio tek 17 puta, dok je 13 susreta završeno bez pobjednika. U skladu sa ukupnom statistikom međusobnih duela, Basel je uspješniji i u posljednjih deset okršaja sa šest pobjeda. Luzern ima dvije, a zanimljivo je da su obje ostvarili kao gosti kod Basela. Dva duela su završeni nerješeno, a jedan od njih je prvi ovosezonski kada je u Baselu bilo 1:1. U drugom okršaju je Basel u Luzernu slavio sa 1:0.

FC LuzernFC Luzern nije uspio izboriti plasman među šest najboljih i to je svakako neuspjeh za ekipu koja je prošle sezone izborila plasman u Conference League. Sada je jasno da naredne sezone neće igrati evropska takmičenja, a do kraja ove im preostaje da izbjegnu borbu za opstanak. To ne bi trebao biti težak zadatak, s  obzirom na broj osvojenih bodova i činjenicu da su posljednja dva tima daleko ispod. Sedmo mjesto koje sada drže je i najlošiji plasman za Luzern ove sezone, a u jednom momentu je bio čak i na drugom mjestu. U posljednjih sedam kola su ostvarili samo jednu pobjedu i to je razlog što nisu dohvatili željeno šesto mjesto. Prije tri kola su savladali Yverdon sa 1:0 i tada je nada još uvijek živjela. Nakon toga samo remi protiv Lausanne-Sport i onda u prošlom kolu poraz kod Young Boysa. Vodili su sa 1:0 i 2:1 na tom teškom gostovanju, a sve se raspalo u samo nekoliko minuta na početku drugog poluvremena. Primili su tri gola i izgubili utakmicu, ali i šanse za plasman u Ligu za prvaka. Oba gola je postigao Kadak, a Klidje je upisao dvije asistencije. Imaju dosta problema sa povredama, što i kroji sastav za ovu utakmicu.

FC BaselFC Basel je pobjedio u prethodna dva meča i to je tek drugi put ove sezone da je uvezao dva prvenstvena trijumfa. I to dovoljno govori kakvu sezonu ima tim od kojeg se očekivala borba za najviše pozicije. Posljednje dvije pobjede su stigle kasno da se uključe u borbu za plasman u Ligu za prvaka, ali će ipak dobro doći za miran ostatak sezone. U Baselu bi sigurno najsretniji bili da nakon ove utakmice sezone i završi, jer ambicija više nema i sada samo žele izbjeći neku stresnu borbu za opstanak. Izgubili su samo jednu od prethodnih pet utakmica, a pobjede u prethodna dva kola su donijele potreban mir. Savladali su Lausanne Ouchy i Servette i u oba meča su postigli po dva gola. Apsolutni junak prve pobjede je bio dvostruki strijelac Barry. U drugom meču mu se priključio i njegov partner u napadu Kade, koji je postigao prvi gol, a onda asistirao Barryu za drugi. Problemi s povredama su nešto manji, posebno u odbrani gdje su se oporacili Comas i Barišić. U napadu ionako imaju raspoloženi dvojac koji ne treba mijenjati.

Luzern je bolje plasiran od Basela, ali u posljednjih sedam kola Luzern ima samo jednu pobjedu. Basel je uvezao dva trijumfa, uz samo jedan poraz u prethodnih pet kola. Luzern je ostao bez plasmana u Ligu prvaka i praktično nema pravi motiv, a bitno je reči i da je Basel pobjedio na posljednjih sedam gostovanja kod Luzerna. Sada očekujemo da gosti barem ne izgube.

Naš Credit Suisse Super League besplatni tip: AHC 0 Basel. Najbolja kvota je 2,60 kod bet365!

Test kladionice Bet365

FC Winterthur protiv Young Boys Bern, tip i prognoza – 21.04.2024. 16:30

Samo šest puta su se ovi rivali sastajali u okviru Super League i puno uspješniji je Young Boys. Zanimljivo da je u oba susreta u Kupu slavio Wintertur, a u četiri okršaja u okviru Challenge League je Winterthur upisao tri pobjede uz jedan remi. U šest superligaških okršaja, pet pobjeda za Young Boys i jedan remi. Ove sezone je Young Boys na svom terenu slavio sa 5:2, a u Winterthuru sa 4:1.

FC WinterthurFC Winterthur je od prošlog kola na četvrtom mjestu na tabeli i to je novi najbolji ovosezonski plasman ove sezone. Važnije od trenutnog četvrtog mjesta je činjenica da su osigurali plasman u Ligu za prvaka, bez obzira na rezultat ove utakmice. Trenutno se niko u Super League ne može pohvaliti dužim pozitivnim nizom, jer je Winterthur neporažen u prethodnih čak 11 utakmica. U 14 mečeva koje su odigrali u ovoj kalendarskoj godini, izgubili su samo jedan, a tu je i plasman u polufinale Kupa. Teško da su u Winterthuru mogli i zamisliti bolju sezonu, a otvara im se prilika da je učine i još boljom. Jasno je da do kraja mogu igrati potpuno rasterećeno i bez imperativa, jer su plan već prebacili. Samim tim će biti opasan rival svakome, pa čak i aktuelnom prvaku u ovom duelu. Nakon domaćeg remija protiv Lugana prije dva kola, kada su se dva puta vraćali iz rezultatskog zaostatka, u prošlom kolu gostujuća pobjeda. Istina, kod posljednjeplasiranog Lausanne Ouchy, ali upravo sa ta tri boda su došli do najboljeg ovosezonskog plasmana. Nije Winterthur baš blistao u tom meču u kojem su dvije trećine utakmice imali igrača više na terenu. Napadač Turkes je bio strijelac jedinog gola i može se reći da je opet u vrlo odbroh formi, jer je pogađao i protiv Lugana. Nije bilo u sastavu stopera Arnolda zbog žutih kartona, a sada se vraća.

Young BoysYoung Boys Bern je izašao iz krize i sada je opet u seriji od četiri utakmice bez poraza. Nije to još uvijek šampionska igra kakva se očekuje od ove ekipe, jer su u pomenutoj seriji osim dvije pobjede i dva remija. Dovoljno su to dobri rezultati da opet imaju lijepih šest bodova prednosti u odnosu na prvu pratnju. Problem su i dalje gostovanja, gdje Young Boys već dosta dugo nije upisao pobjedu. Računajući sva takmičenja, to je niz od sedam gostovanja bez pobjede. Na domaćem terenu je to druga priča i uvezali su tri pobjede, u kojima su postigli čak 12 golova. Posljednji je u Bernu stradao Luzern u prošlom kolu, kada je bilo 4:2. Gosti su dva puta vodili, ali je Young Boys furioznim početkom drugog poluvremena sa tri postignuta gola stigao do sigurnog trijumfa. Napadač Monteiro je postigao dva gola i sada je sa ukupno 11, prvi strijelac ekipe, računajući i Nsamea koji je ove zime napustio klub. Napad očito nije problem Young Boysa, ali odbrana jeste i drugi meč zaredom su primljena dva gola. Stoperski dvojac Amenda i Camara očito nisu uigrani, jer je Amenda stigao tek u zinskoj pauzi. Povrijeđeni su iskusni Lustenberger i Benito, pa će napadači morati biti što ubojitiji kako bi ispravili propuste odbrane.

Winterthur igra dobro i to posebno na domaćem terenu, gdje lako postiže golove. U četiri od prethodnih pet mečeva pred svojim navijačima je Winterthur postizao po dva gola. Young Boys s druge strane ima problema s odbranom koja je primila četiri gola u prethodna dva meča. Napadači su zato vrlo raspoloženi i zato očekujemo još jedan efikasan duel ovih rivala. U prva dva ovosezonska je postignuto čak 12 golova.

Naš Credit Suisse Super League gratis tip: preko 2,5 gola. Najbolja kvota je 1,57 kod bet365!

Test kladionice Bet365

FC Zurich protiv FC St. Gallen, tip i prognoza – 21.04.2024. 16:30

Stari rivali Zurich i St. Gallen su se do sada u Super League sastajali 78 puta. Osjetno više uspjeha je imao Zurich sa 38 pobjeda. St. Gallen je s druge strane ostvario 22 pobjede, a 18 puta je bilo nerješeno. U posljednjih deset međusobnih duela Zurich nije tako izraženo bolji. Ostvario je Zurich četiri pobjede, ali i St. Gallen se radovao tri puta, dok je isto toliko i remija. Jedino u čemu je St. Gallen uspješniji su ovosezonski okršaji, jer je u Zurichu bilo 1:1, a St. Gallen je na svom terenu pobjedio sa 1:0.

FC ZurichFC Zurich je na kraju ipak ostvario primarni cilj i posljednju fazu prvenstva će igrati u borbi za evropske pozicije. Kako su počeli, ambicije su bile porasle čak i do šampionskih. U prvih 12 kola Zurich nije poražen i dugo je bio na prvom ili drugom mjestu na tabeli. Kasnije je uslijedio pad, pa su doveli u pitanje čak i plasman među prvih šest uoči posljednje faze prvenstva. Imali su seriju od jednog poraza i tri remija, a onda su na neugodnom gostovanju kod Servettea slavili 1:0. Ispostavilo se da je to ključna pobjeda, s tim da su se i ostali rezultati poklopili. Nakon te pobjede kao da su se zadovoljili ostvarenim, pa su u prošlom kolu poraženi na gostovanju kod Lausanne-Sport. Opet je rezultat bio 1:0 i bila je to treća vezana vrlo neefikasna utakmica za Zurich. Bili su oslabljeni u prošlom kolu neigranjem suspendovanih Bornijasevica, Kryeziua i Rohnera. Sada se sve trojica vraćaju u konkurenciju za sastav, a nema novih suspenzija, dok problema s povredama već odavno nema.

FC St. GallenFC St. Gallen sve ove sezone može podijeliti na dva različita dijela. Igrali su vrlo dobro na domaćem terenu i sa 11 pobjeda su drugi najuspješniji domaći tim lige. Isto tako su vrlo loše igrali na gostovanjima, sa samo dvije pobjede u 15 mečeva. St. Gallen je u prvom dijelu prvenstva bio odličan i zimsku pauzu je dočekao na drugom mjestu na tabeli sa 33 osvojena boda. U drugom dijelu potpuno druga slika i samo 14 osvojenih bodova, tako da je do prošlog kola bio itekako upitan plasman među prvih šest. Na kraju su uspjeli sa četiri vezana remija i onda ubjedljivom pobjedom u prošlom kolu. To što nisu gubili utakmice u posljednje vrijeme nije značilo puno, jer su izostajale pobjede. Luzern im je prijetio do prošlog kola, a onda je St. Gallen opet na svom terenu odigrao jedan sjajan meč kakvih je u prvom dijelu prvenstva bilo puno. Isprašili su Yverdon sa 5:1, iako su prvi primili gol. Pet golova, pet različitih strijelaca, s tim da su Zanotti i Akolo osim golova upisali i asistencije. Dobili su tri žuta kartona u toj utakmici, a svi znače suspenzije za naredni meč. To znači da će biti oslabljeni neigranjem Vallcia, Schmidta i Witziga.

Obje ekipe mogu odahnuti nakon što su osigurale plasman među prvih šest. Sada nastavljaju borbu za evropske pozicije i bodovi su potrebni i jednima i drugima. Ipak, Zurich je na domaćem terenu gdje je neporažen u prethodna tri meča. St. Gallen je na prethodnih pet gostovanja bez pobjede i inače slabo igra van svog stadiona. Bez pobjede su i na posljednja tri gostovanja kod Zuricha i tu seriju će teško prekinuti ovoga puta.

Naš Credit Suisse Super League besplatni tip: AHC 0 Zurich. Najbolja kvota je 1,69 kod 22bet!
Test kladionice 22bet