Vrste bonusa kod online kladionica

Tony Pochllod
Zadnje ažuriranje: 26.07.2023
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Informacije o bonusu korisnik može dobiti i bez registracije, što je naravno i dobra reklama. Naime, samo rijetki će odoliti atraktivnom bonusu, ali nikako ne smijemo zaboraviti da to nije novac koji korisnik može sebi isplatiti.

Bonus možemo shvatiti kao „virtualnu“ sumu novca koja će postati pravi novac spreman za isplatu tek nakon što se ispune određeni uvjeti koje je kladionica postavila.

Ovim ćemo odgovoriti na pitanje: kako dobiti bonus na kladionici? Uvjeti koja kladionica postavlja za obrtanje i isplatu bonusa često su važniji od same visine bonusa. Razlog je taj što kladionica može ponuditi izrazito visok iznos bonusa, ali i postaviti skoro nemoguće uvjete za njegovu isplatu. Tada se postavlja pitanje koliko igrač stvarno ima koristi od samog bonusa, ako ga vežu teški uvjeti.

Ti uvjeti ogledaju se u visini minimalne kvote potrebne za obrtanje bonusa, zatim je bitno koliko puta treba obrnuti sam bonus, a na kraju nas zanima i rok za ispunjenje ovih kriterija.

Postoji još jedan uvjet koji se često zaboravi, a radi se tome da li se uz bonus obrće i uplaćeni depozit. Ovo je dosta bitna stavka, jer od toga ovisi i koliko rasterećeno možete birati same oklade. Posljednji uvjet koji bi smo mogli svrstati u one nešto manje važne, jesu spacijalne opcije klađenje koje su dostupne sa obrtanje bonusa. Izdvojili smo najvažnije vrste bonusa.

Registruj se i Uzmi Bonus!
Kocka logo
Bet365 100% maks. 25€
22Bet 100% maks. 122€
Bet-at-home 50% maks. 200€
LSbet 100% maks. 120€

Bonus dobrodošlice

Bonusi dobrodošlice su najčešće ponuđeni bonusi online kladionica, koji sigurno i novajlijama u svijetu sportskog klađenja nisu strani.

Ovi bonusi online kladionica daje isključivo za nove korisnike, koji u predmetnoj kladionici nisu imali korisnički račun.

Korisnik nakon otvaranja računa se jednostavno prijavljuje za bonus. Ovdje treba obratiti pažnju na spomenute uvjete bonusa, koji mogu biti teški pa je velika vjerojatnoća da igrač neće ostvariti dobit.

U okviru uvjeta, kladionice često odrede visinu minimalne kvote sa kojom se prva uplata i bonus moraju obrnuti, a ti isti uvjeti određuju i to koliko puta je potrebno obaviti obrtanje bonusa. U nekim slučajevima se prva uplata i bonus moraju razdvojeno obrnuti. To je prednost zato što se iznos uplate nakon obrta može isplatiti, a nastaviti igrati sa bonusom.

Ponekad bonus za registraciju kladionica ne daje za sve zemlje, pa igrači iz određenih zemalja ne mogu učestvovati u bonusu. Kladionice u svojim uvjetima navedu koje su to zemlje. Ovo može važiti i za neke metode plaćanja, kao što je često slučaj sa opcijama Skrill i Neteller.

Sa PayPal metodom su svi u prednosti, a nju uvijek nude najpoznatije i najsigurnije kladionice.

Besplatne opklade

Ovo je najstarija vrsta bonusa, koju kladionice također često nude.

Igrač može nakon uplate dobiti besplatnu okladu u istom iznosu ili može dobiti besplatnu okladu, a da ne mora izvršiti uplatu.

Dobit u većini slučajeva može biti odmah isplaćena. Naravno, druga opcija je posebno atraktivna, jer igrač dobiva gratis iznos sa kojim može ostvariti dobiti, ali danas ne postoji mnogo kladionica koje nude ovu vrstu bonusa.

Kako do Bonusa?

  1. Odaberi Kladionicu iz Liste Najboljih Bonusa
  2. Registriraj se preko našeg linka!
  3. Uplati prvi depozit, najbolje do max. iznosa!
  4. Ispuni uvjete Bonusa!
  5. Isplati svoj dobitak!

Jednostavan bonus

Ovaj bonus nije potrebno detaljno objašnjavati. Radi se o jednostavnom bonusu, čiji uvjeti nisu teški. Može biti bilo koja vrsta bonusa, kao bonus dobrodošlice ili besplatna opklada.

Na primjer, jednostavnijim bonusom može smatrati onaj koji je potrebno obrnuti manje od pet puta, uz minimalnu kvotu koja nije veća od 1,60. Po tim kriterijima, jedan od jednostavnijih bonusa pronaći ćete kod bet365 kladionice.

bet365 kladionica
Bonus 100% do 25€
Uslov za isplatu bonusa 1x uplata, minimalna kvota: 1,20
Metode plaćanja Kreditna kartica, Skrill, Neteller, Paysafecard
Novi korisnik? Prijavi se sada!

Visoki bonus

Ovdje spadaju svi bonusi online kladionica sa određenom protuvrijednosti. Čest je slučaj da kladionice nude visoke bonuse, ali ih vežu za vrlo teško uvjete. Isplati se svakako prvo dobro pogledati uvjete nekog bonusa pa se tek nakon toga prijaviti.

Ovdje je spisak kladionica sa visokim bonusima (bonusi od 101€).

Ocjena 93/100
22bet kladionica

Kombinirane oklade

Kombinirane oklade (tiketi, listići) su najpopularnija vrsta klađenja kod većine igrača. Na žalost, to je ujedno i najneprofitabilnija metoda zbog velikog broja matematičkih kombinacija.

Ova metoda klađenje je popularna kod amaterskih igrača koji pokušavaju sa što manjom uplatom ostvariti veći profit. Tada je potrebno odabrati veći broj događaja čiji proizvod kvota pomnožen sa ulogom nudi mnogo veći profit.

Kladionice znaju da je za njih ova vrsta klađenja najprofitabilnija i zbog toga pojedine nude bonuse za kombinirane oklade. Radi se o tome da obično nakon odabranih pet događaja dobivate bonus od 5%, a dodavanjem svakog novog događaja ovaj procent bonusa raste, obično do maksimalnih 25%. Pod ovom vrstom bonusa često se gleda i visina ukupne kvote, koja također može donijeti određeni bonus.

⚡ Statistički gledano, male su šanse da ovom metodom klađenje dugoročno ostvarite profit, ali na kraju to ipak ovisi o tome koliko posjedujete znanja u pronalaženju kvalitetnih događaja.

playzilla logo
Bonus 100% maks. 100€
Uslov za isplatu bonusa 5x bonus + depozit, min. kvota 1,50
Metode plaćanja Visa, MasterCard, Skrill, Skril 1-Tap, Neteller, EcoPayz, Kriptovalute, paysafecard
Novi korisnik? Prijavi se ovdje!

Modeli poreza na klađenje

Postoje kladionice koje porez na klađenje ne prenose na svoje igrače, dok neke kladionice taj porez prepuštaju igračima. Ovdje govorimo o dva modela poreza na klađenje.

🧾 Treba naglasiti da igrači nikako ne moraju plaćati porez na klađenje. On se većinom oduzima od bruto dobiti, dok neke kladionice porez odbijaju od uplate.

Kladionice porez na klađenje mogu dugoročno preuzeti samo u slučaju da kvote idu dole, što na kraju ne odgovara ni igračima. Znači, nevažno je za koji model oporezivanja će se kladionica odlučiti, jer tih 5% poreza svakako mora plaćati korisnik.

bet-at-home kladionica
Bonus 50% maks. 200€
Uslov za isplatu bonusa 4x bonus, minimalna kvota: 1,70
Metode plaćanja Kreditna kartica, Skrill, Neteller, Dinners Club
Novi korisnik? Prijavi se odmah!

FAQ vrste bonusa

Često postavljena pitanja – FAQ

🎁 Koje vrste bonusa postoje?

Kladionice imaju razne načine kako da nagrade igrače. Tako postoji veliki broj bonusa i promotivnih akcija, a najzastupljeniji su bonus na prvu uplatu, besplatna oklada i oklada bez depozita.

💰 Kako dobiti bonus na kladionici?

Bonus se najčešće dobiva nakon registracije i uplate prvog depozita. Neophodno je da ste novi korisnik kladionice koji prethodno nije imao acc te da prihvate bonus i uvjete njegovog korištenja.

💲 Kako ostvariti profit od bonusa na online kladionici?

Da bi ste ostvarili profit od bonusa neophodna je dobra analiza i odabir oklada. Strategija za obrtanje bonusa mora biti usklađena sa uvjetima obrtanja bonusa. Uspješni igrači ostvare dobar profit.

💰 Šta je bonus na prvu uplatu?

Bonus na prvu uplatu je najčešća vrsta bonusa u kojoj kladionice procentualno uvećava prvi depozit igrača. Najčešće se radi o bonusu od 100% na prvu uplatu, a nisu rijetki ni veći procenti.

🤑 Šta je bonus besplatna oklada?

Besplatna oklada je drugi po zastupljenosti oblik bonusa. Obično se dobiva nakon odigrane jedne kvalifikacijske oklade nakon koje kladionica korisniku dodjeljuje određeni iznos za klađenje.