Uvodni savjeti za klađenje i igre na sreću

Tony Pochllod
Zadnje ažuriranje: 01.08.2023
Povjerenje i transparentnost

Naš urednički tim radi transparentno. U tekstovima mogu postojati affiliate poveznice prema kladionicama. To ni na koji način ne utječe na nepristranost i objektivnost tekstova.

Sve veća ekspanzija igara na sreću i sve veći broj igrača koji na taj način pokušavaju da dođu do određenog profita i tako poprave svoje financijsko stanje ponukala nas je da Vama, potencijalnim igračima i onima koji to već jesu, pomognemo u toj namjeri te sa Vama podijelimo svoja znanja i iskustva kako bi na što lakši način došli do željenog cilja.

U narednim tekstovima ponudit ćemo Vam:

  • Savjete za klađenje te predstavit sve vrste sportskog klađenja i igara na sreću
  • Detaljno ćemo objasniti sve opcije, prednosti i mane koje one sa sobom nose
  • Objasnit ćemo razliku između klasičnih offline kladionica i online klađenja
  • Pomoći ćemo Vam da za sebe odaberete najbolje kladionice i objasniti kako da otvorite svoj account (račun) kod istih te kako da uplatite depozit kako bi mogli početi sa igrom

Prije svega, želimo vas upozoriti da ne postoje 100% sigurne oklade, da ne vjerujete famoznim „dojavama“ o namještenim događajima i da igrate sa onoliko novca koliko ste spremni rizikovati, a koji neće ugroziti vašu kvalitetu života.

Za početak je veoma bitno da se fokusirate na sport koji najviše pratite i u kojem baratate s najvećom količinom informacija.

Većina kladioničara je lijena kada treba pročitati neki tekst i na taj način doći do podataka koji su od ključne važnosti da se donese prava odluka o tome koju opciju za klađenje odabrati. Svoje parove biraju na osnovu osjećaja, visine kvota, imena kluba pa čak i navijački, a u većini slučajeva to je pogreška koja ih košta novca!!!

22bet kladionica
Bonus 100% do 122€
Uslov za isplatu bonusa 5x + bonus, minimalna kvota: 1,40
Metode plaćanja Kreditna kartica, Skrill, Neteller, Giropay
Podrška Live-Chat, Hotline, e-mail
Produkti Klađenje uživo, Sportsko klađenje, e-Sports, Casino, Poker
Novi korisnik? Prijavi se sad!

Razlike između profesionalnih i amaterskih igrača

Profesionalni igrači, za razliku od gore navedenih, barataju velikom količinom podataka, klade se isključivo na singlove i biraju sportove i opcije koje nude samo dva moguća ishoda te na taj način znatno povećavaju svoje šanse za profitom.

Bitno je spomenuti da profesionalni igrači vrlo rijetko stavljaju svoj novac na događaje koje ne mogu da vide, a što u današnje vrijeme velikog broja sportskih tv kanala i internet strimova, koje i same kladionice nude svojim igračima, ne predstavlja nikakav problem.

Promjena loših navika

Savjeti za klađenje uključuju i promjene nekih loših navika, a sve u cilju povećanja šanse za ostvarivanje dobiti.

Za početak je neophodno da izdvojite dio novca koji ćete uplatiti na svoj account (račun) neke od online kladionica. Za sigurnost tog novca ne morate da se brinete.

Pomoći ćemo vam da odaberete najbolje kladionice, koje su ujedno i najpouzdanije, one koje nude najbolje kvote i najraznovrsniju ponudu sportova i opcija koje možete odigrati.

Zašto online kladionice?

Zato što su online kladionice u većini slučajeva oslobođene raznih poreza i troškova pa zbog toga i mogu da ponude veće kvote i raznovrsnije mogućnosti, a to je upravo ono što nama igračima treba.

Sve veći broj kladionica stvorio je ogromnu konkurenciju, pa se kladionice trude da na razne načine privuku igrače.

Nijednoj od kladionica nije u interesu da se desi neki skandal koji bi narušio njihov imidž i status na tržištu koji su godinama gradili.

Zbog toga ne morate da brinete za sigurnost vašeg novca i za isplate istog nakon ostvarenog dobitka.

Osim toga, online kladionice nude široku paletu sportova za klađenje uživo, a što je jedna od posebnih i vrlo bitnih tema koje ćemo posebno objasniti.

Ocjena 91/100
playzilla logo

Zamke kod klasičnih kladionica

Kod klasičnih kladionica uzimate ponudu i na svoj listić „nabacate“ parove koje taj dan smatrate prolaznim te za neki minimalni ulog očekujete da ostvarite veliki dobitak.

Neophodno je prestati gajiti iluzije o tome da ćete na taj način zaraditi novca onoliko koliko je vama potrebno.

Istina, ima primjera gdje su igrači uz minimalni ulog pogađali 15, 20 pa i više parova, ali to je već stvar sreće i takvi slučajevi su rijetki.

Ti „multi“ tiketi sa velikim brojem parova prelaze u domenu igre na sreću i sve manje imaju veze sa pravim klađenjem.

Kladionice vole igrače koji na svoje tikete stavljaju veliki broj događaja, jer time smanjuju sebi mogućnost za ostvarenje dobitka pa je u tom slučaju upravo kladionica ta koja profitira!